Reklama

Reklama

Preacher

(seriál)
  • Česko Kazatel (neoficiální název) (více)
Trailer 1
USA, (2016–2019), 33 h 48 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Dominic Cooper, W. Earl Brown, Joe Gilgun, Elizabeth Perkins, Ruth Negga, Lucy Griffiths, Tabatha Shaun, Jamie Anne Allman, Brian Huskey, Ricky Mabe (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(43)

Jesse Custer, kazatel v jednom malém městě v Texasu, je dosti složitý případ. Má ho v moci jakási tajuplná entita, která mu propůjčuje nadpřirozenou sílu. Custer se ve společnosti své bývalé přítelkyně jménem Tulip a Ira Cassidyho vydává na cestu, aby - a to je míněno doslova - nalezl Boha. (AMC Czech)

Recenze (154)

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Cynická řežba pro dospěláky která se s ničim moc nesere a nesnaží se šokovat jako ostatní seriály což koresponduje s přístupem postav k dění příběhu jelikož mi přišlo že všem je tam všechno prostě u prdele. Obsazení se povedlo a největším lákadlem paradoxně neni hlavní postava ale Joseph Gilgun, kterej si tu vystřihl jednoho z nejlepších poskoků vůbec. "TOM CRUISE HAS EXPLODED." edit 2. série už je mnohem dynamičtější a o 200% víc zábavná. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pradani cernocerna komiksovka, kterou nahoru tahnou herecke vykony skvele vybranych hlavnich hercu a cernocerny humor. Mozna to pro nekoho muze byt trosku dejove rozbredle, ale me to ani neprislo na skodu. Moc se mi libil styl, do ktereho to Rogen a Goldberg polozili. Neco takoveho mi chybelo a tesim se na nasup. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Nebyla to taková pecka, jak jsem očekával. Povedlo se však vytvořit stylové prostředí s neotřelými postavami, plného zvráceného a podivného pozadí a úkazů. Rovněž herci byli obsazeni obstojně (Cassidy vládne). Bohužel dějově seriál ohromně stojí na místě a i samotné finále mi přišlo na půl plynu. ()

somebody.l 

všechny recenze uživatele

Šílený seriál podle komiksu. Popravdě, nevím, co si o tom myslet. Moje reakce po prvním dílu byla "wtf" a to pokračovalo až do úplného konce. Krev, chlast, sex, bůh a všechno okolo. Vypadá to jak Supernatural na hodně těžkých drogách. Kvalita tam určitě je, ale není to můj šálek čaje. ()

geimz 

všechny recenze uživatele

1. séria: 50% Studená sprcha. Čakal som všeličo, najprv po ohlásení tejto adaptácie som bol vo vytržení, po zverejnení castingových fotiek moje nadšenie mierne opadlo, a po zhliadnutí traileru som bol opäť v optimistickom očakávaní, ktoré pretrvalo aj počas prvých 2-3 dielov. Potom sa už ale začali obavy. Obavy nielen z deju, ktorý sa zdanlivo nikam neposúval, ale aj z naozaj razantných zmien oproti predlohe, a takisto obavy z hercov. Po konci série môžem povedať, že všetky obavy boli opodstatnené. Najväčšiu výtku mám proti zmenám. Nie som zástanca doslovnej adaptácie predlôh, no čo má tento seriál vôbec spoločné s komiksovým Preacherom? Mená postáv. Všetky ich motivácie, minulosti, charakteristiky sú vo väčšej či menšej miere pozmenené (a to väčšinou vo väčšej). Veď Tulip ani nie je Tulip - celá táto postava je tak mimo, že ma vždy, keď sa na obrazovke objavila, len rozčuľovala. Cassidy je ešte ako tak v norme. A aj v prípade, že by som nejak prekusol tieto oproti predlohe zriedené a nevýrazné postavy, neodpustil by som tú zúfalú prázdnotu deja. Ak mala prvá séria slúžiť ako rozbeh ku skutočnému road tripu, dalo sa to urobiť aspoň 10x lepšie. Na poli desiatich dielov sa nestane takmer nič podstatné, väčšina 40-minútovej stopáže sú k uzúfaniu nudné fillery, a až posledný diel nasmeruje diváka neznalého predlohy, o čomže to ten Preacher má vôbec byť. Predpokladám, že druhej sérii ešte šancu dám, po prvej som však nesmierne sklamaný z tohto spackaného projektu, ktorý mal potenciál stať sa vďaka kvalitám komiksu televíznou udalosťou roku. 2. séria: 60% Mierne zlepšenie oproti prvej sérii, ale po prvých 2, možno 3 dieloch, kedy sa skutočne naštartoval road trip, opäť jedno veľké sklamanie, pretože od 4. do 13. dielu je druhá séria Preachera až na pár výnimiek zase neskutočná nuda. Odkedy sa totiž partia dostane do New Orleans, všetok drive, ktorý seriál nazbieral počas prvých pár dielov, sa s príchodom do toho spropadeného bytu, kde sa trávi väčšinu stopáže väčšiny dielov, vytratí. Postavy sa správajú nelogicky, vymýšľajú sa zbytočné zápletky, ktoré evidentne slúžia len na naťahovanie času (Tulip a jej PTSD z útoku Sainta) a okrem dielov, ktoré obsahujú vo väčšej miere Herr Starra (ktorý je mimochodom ozajstným svetlým bodom seriálu), sa v nich nič nedeje. Strašne na tom vidieť ten nízky rozpočet, ktorý si tvorcovia v tejto sérii vybúchali na prvých 2 dieloch, veď aj finále je jedno veľké nič. Dal som Preacherovi znovu šancu, pretože predlohu milujem, ale tento seriál je trápenie a veľká strata času. A to ani nespomínam Eugenovu dejovú linku v pekle s jeho parťákom Hitlerom, pretože to je kapitola sama o sebe. ()

Mr.curry 

všechny recenze uživatele

Třebaže laťku nastavenou černým Heimdallem překonat nelze, tvůrci komixových seriálů stále dokazují, že se na ní dá přinejmenším pěkně pohoupat. Ikdyž Marvelu nelze upřít jistou hru na SprávňákGeist, proč podobným způsobem prznit jeden z nejkvalitnějších příběhů z protilehlé dílny, nesoucí se na vlně temné jižanské westernovky? Je s hrůzou sledovat, jak se chmurný a cynický kovbojský příběh mění v utípnuté nic, nevybíravým humorem sršící upír v prostoduchého laciného žvanila a jedna z největších komixových blond koček v přehrávající etiopskou pipku. Za Jesse Custera jsem si vždycky přál jít na Comic-Conu, ale po téhle do detailu zprzněné splácanině bych se sám za sebe musel stydět. ()

Paul_cz 

všechny recenze uživatele

Co má společného breakdancující Ježíš, v sámošce prodávající Hitler jmenující se toho času David Hilter, ultrabadass kovboj Svatej Zabijáků (Terminátor hadr), explodující Tom Cruise, Bůh jezdící na harlejce klátící kurvy v čoklím gimp outfitu, 120 let starej Irskej upír sjíždějící všechno od lepidla po fire retardant a kazatel co chce Bohovi nakopat prdel a nosí v sobě děcko démonky a archanděla? Všichni se sejdou v tomhle kreativním atmosférickém nářezu. A to jsem ještě nezmínil jednu z nejlibověji napsaných a zahraných postav vůbec, Herr Klause Starra. Preacher je černým humorem naplněná vanička s jódem do který jsem po struhadle jezdil s ohromnou radostí. ()

gonga 

všechny recenze uživatele

Zatím dost opruz a nuda, vypadá to tak, že první série bude věnována úvodu do světa komiksu Preacher. A Ťululip je příšerná, herečka, která je do její role obsazena je poněkud tmavší a její postava vůbec nefunguje, navíc pekelně přehrává. Chtěla by tak moc být hustá a cool vtipná a vůbec ji to nejde.Čtvrtý díl a pořád nic, jen nuda, za trest dám už teď trapné 2*. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Kazdou dalsou castou ma serial viac a viac irituje. Hlavne tym, ze tvorcovia placaju jedno cez druhe a vypomahaju si barlickami totalnych a nelogickych zvratov a konani smiesnych postav. Charaktery su viac a viac necitatelne, hlupe a nepresvedcive. Nehovoriac o tych komickych, ktore tiez nestoja za vela. Slabota, neodporucam. K zaveru serie je to lacnejsie a lacnejsie. Tunajsie vysoke hodnotenia berte s rezervou. Su udelene zvacsa za celkom lakavy pilot. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Strašne zvláštne dejom spracovaný seriál, pretože človek má aj po polke prvej série stále pocit, že netuší o čo tam vlastne ide. Je to plné WTF momentov a ani koniec nesklamal, kde si schovali zopár tých najsilnejších. Postavy sú ale vykreslené a zahrané výborne a čiernohumorné vtipy fungujú skoro vždy vtedy, keď majú. Ak som to aj správne pochopil, tak prvá séria bola tak spoly prequelom k deju v komikse, ktorý tu všetci vychvaľujú, i keď som o ňom nikdy nepočul. Ja sa aspoň teda môžem tešiť na pokračovanie a nie som rozhorčený z adaptačných zmien. 10/10 – 80% ()

Derny 

všechny recenze uživatele

Hrozně divný a neskutečně cynický styl. Šílený námět a scénář. Překvapivé zvraty. Trefování se do dutosti amerických buranů. To by samo o sobě pro spoustu lidí znamenalo zábavnou podívanou. Přesto se často nemůžu dočkat konce dílu a místy mě při sledování trápí nuda a zdlouhavost. Z větší části to přisuzuji plochosti ústředního páru, který se jen naoko tváří zajímavě. ()

DEADMANincCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní díl byl hodně vydařená záležitost. Snad to nedopadne jako současný Walking Dead (tam jsem taky při pilotu byl nadšenej), ačkoliv tady cejtim mnohem větší potenciál. Pod Rogenovou taktovkou nemůžu říct, že jsem se nebavil, místy možná až moc. :) 5* ()

solid 

všechny recenze uživatele

Už je to dávno co jsem četl komiks, ale tohle vypadá hodně dobře. Tak uvidíme. Škoda jen, že Tulip není blond, jinak casting myslím na jedničku. Pro mě zatím nástupce Dextera! ()

burton 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, netradiční, odvázané, tajemné a praštěné. A sexy. A tím nemyslím Tulip, která je moc divoká a příliš nesmiřitelná. Myslím tím například, že kazatel má totálně super vohoz a naprosto skvělou přezku na opasku. A jiné skvělé detaily zde najdete, když se na to podíváte. Bože! A Upír! Zdá se mi o něm už druhou noc :), je opravdu k zakousnutí. Tak dobře, je originální a hustej. A super muzika. Výborná kamera. ()

Trešlson 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem tohle nečekal. Hořké zklamání a ještě teď mám pachuť po zkouknutí finále první řady. Přitom první tři díly působili celkem dobře, pravděpodobně díky Cassidymu, ale postupně se Cassidy upozadil a to se podepsalo na seriálu a to dost neblaze. Zajímavé postavy jsou i výborně zahrané, ale nezamaskují, že se vlastně vůbec, ale vůbec nic nedělo. Na začátku mi odklon od předlohy nijak moc nevadil, ale postupně to vygradovalo až do vyložené nelibosti a nebýt toho, že jsem předlohu komplet přečetl, tak bych s hodnocením šel ještě níž. Na to že je Rogen velkým fanouškem komiksu by zasloužil pořádně po čuni, protože z komiksu zůstalo v seriálu jen pramálo.. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Peklo.Místo toaleťáku stříbrná lepící,k jídlu jenom tatranky a když někdo zlobí,přilepí mu stříbrnou páskou tlamu k vohni,kterej dávaj v televizi a vostatní si nemaj už vůbec s čim utřít.Glosuje to sarkastický Hitler,kterému je to málo. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Málokdy mám pocit, že bylo něco stvořeno přímo pro mě. Tohle je ono. Takovou porci bizarností a morbidit jsem snad nikdy neviděl. Užíval jsem si každou sérii, která pokaždé vystupňovala šílenost ještě o kousek výš. I přes několik nelogičností jeden z nejlepších seriálů, co jsem kdy viděl. A Cassidy je jedna z mých nejoblíbenějších postav (i když mám rád Big Lebowskiho). ()

Související novinky

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Hledá se režisér!

Hledá se režisér!

18.02.2011

Pro remake Vrány, komiksovou adaptaci Preacher a DiCapriovo finanční drama z Wall Street. Máte zájem? Bohužel, hollywoodská studia momentálně vyjednávají s poněkud zvučnějšími jmény ;-). Pojďme… (více)

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

10.10.2010

Nakonec to zřejmě všechno bude jen víření mediálních vod před premiérou jeho mysteriózního thrilleru Black Swan, ale momentálně to vypadá, že Darren Aronofsky je na roztrhání. Byla mu nabídnuta režie… (více)

Škrtáme a odsouváme na neurčito

Škrtáme a odsouváme na neurčito

21.04.2010

Začalo to včera Hobitem, dnes to bude horší. Nedávno dal od nové bondovky ruce pryč Sam Mendes, protože už asi věděl, co bude následovat. Než se studio MGM vzpamatuje, agent 007 si může vzít… (více)

Reklama

Reklama