Reklama

Reklama

Wonder Woman

  • USA Wonder Woman (více)
Trailer 2

Ještě než se stala Wonder Woman, podstoupila princezna Amazonek Diana trénink, který z ní udělal neporazitelnou bojovnici. Vyrůstala v chráněném ostrovním ráji až do doby, kdy na jejich pobřeží havaroval americký pilot a vyprávěl jim o masivním konfliktu zuřícím v okolním světě. Diana opouští bezpečí domova s přesvědčením, že dokáže hrozbu zastavit. Diana bojuje po boku mužů ve válce, která má ukončit všechny konflikty, a objevuje plný potenciál svých schopností... a svůj skutečný úděl. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (1 237)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Nevím. Ne že by mi to vadilo, ale kdybych místo Wonder Woman mohl o dvě hodiny dýl spát, asi bych to považoval za lépe strávený čas. Úvod na ostrově Amazonek je pastva pro oči, akční scény jsou vcelku fajn do té doby, než se rozjede snyderovský digibordel, kdy všechno bouchá, svítí, je zpomalené a vypadá jak z blbé videohry, a Gal Gadot to sekne. Hraní jí sice moc nejde, ale vždycky vedle ní naštěstí stojí Chris Pine a je dostatečně cool a zábavný na to, aby to nějak dotáhl do konce. Bohužel to celé má minimálně o půl hodiny víc, než by mělo mít, prostřední část s legráckami v Londýně není zdaleka tak vtipná, jak by si tvůrci asi přáli, a zprasené finále bohužel ukazuje, že se Warneři stále nepoučili z chyb, které trápily jejich předchozí filmy. A já popravdě nevím, jestli na to budu mít náladu i příště. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Začátek je ryzí komiksové potěšení. Je to zdravě mýtické, vizuálně šarmantně podmanivé a svět Amazonek vypiplaný do detailu (zjizvená Robin Wright mňam). Po příjezdu do Londýna je atmosféra logicky pryč, ale tvůrcům se celkem obstojně daří navodit feeling dvacátých let nejen díky štedrému rozpočtu, ale i kostýmům a dobovému laškování mezi Pinem a Gadot. Pomyslný vrchol je božsky natočená úvodní zákopové scéna, kterou si dle mého názoru vzal do parády Snyder, protože to prostě nemohla natočit ta ženská. Od té doby to jde dramaticky dolů jak sevřeností příběhu, tak i nosnou dějovou linkou. Bohužel finále je tradiční DC digibordel ala Batman vs Superman. Je to strašná škoda, protože Snyder umí paradoxně točit akci božsky, ale nesmí se utrhnout ze řetězu a bohužel ta filmová finále mu ani jako režisérovi, ani jako producentovi moc nejdou. Nic to však nemění na faktu, že Gal Gadot zahrála dobře a Wonder Woman je velmi sympatická postava. Umí být žensky křehká, zábavná i silná. Ve dvojce vyměnit řežii a scénáristu, vyhnout se velkohubým finále a je to doma. Nejblíž se to podobá prvnímu Captain America - především pak charakteristikou hlavní postavy, svojí futu-retro válečnou atmosférou a zasazením děje do historie. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Sledovateľná fantasy maškaráda o pobehlici s nevídanými schopnosťami, ktorej by viac ako "lopata na náboje", sedela tyč v erotickom salóne. Film ako taký, absolútne obyčajný, spĺňajúc priemerné kritéria, kedy pohľad na hlavnú hrdinku očaril viac, ako samotný vývoj deja. Na jedno vzhliadnutie to ušlo, no tých 141 minút, napriek tomu, že sa človek nenudil, je doslova hrôzostrašných. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Asi by mě nejvíc bavil film Diana of Themyscira, který by se celý odehrával na ostrově amazonek. Ale i takhle je to moc fajn origin s velkým srdcem, kde když dojde na vyjadřování emocí v bitevní vřavě, nezní to tak pateticky, jak by se dalo čekat. Za mě zatím nejlepší DCčko ze Snyderovi stáje. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Pro mě zdaleka nejzajímavější origin, co doposud předvedl DC Comics a vlastně i všechny marvelovky dohromady. Je vidět, že to točila ženská, takže není kladen důraz na digi bordel, ale na příběh a ten šlape perfektně. Protiklad „divící se Diana vs. nový, dosud nepoznaný svět“ funguje skvěle a přináší spoustu vtipných situací (celé kino se smálo), zasazení příběhu do doby 1.světové války je v comicsu originální a neokoukané a ty trikové orgie na konci jsou v pohodě stravitelné. Navíc to má silný protiválečný apel, takže další palec nahoru. A Gal Gadot? Ode dneška má nová hrdinka. Nodolatelná ve svém spravedlivém hněvu, upřímnosti vůči žasnoucímu okolí a nejenom, že je půvabná, ale i – jak to říct – tím správným způsobem emancipovaná, holky tohle musí milovat. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (43)

  • Hlavní role byla v roce 2005 nabídnuta Angelině Jolie, která pak byla v roce 2015 chvíli zvažována i na post režisérky. (Spidey3)
  • Osobním trenérem Gal Gadot pro roli Wonder Woman byl Ruda Vrba, který je z České republiky. (MeanWhile)
  • O neexistujícím městě Veld, které skupina osvobodí, je referováno jako o městě v Belgii. Z londýnské mapy, na které najde město Etta (Lucy Davis), však vyplývá, že se Veld ve skutečnosti nachází ve Francii. (gamemaCZ)

Související novinky

DC oznámilo velké plány

DC oznámilo velké plány

31.01.2023

James Gunn již před koncem roku sliboval, že v lednu oznámí první projekty ve svém chystaném rebootu DC univerza, na kterém se podílí coby nový šéf DC Studios ještě spolu s producentem Peterem… (více)

Superman se nevrací

Superman se nevrací

15.12.2022

Jak již jsme avizovali v jedné starší zprávě, velký restart u DC probíhá ať už se to fanouškům líbí, nebo ne. Poté, co se tento týden k situaci vyjádřila režisérka Patty Jenkins, která fanouškům… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

16.04.2022

Studio Warner Bros. a společnost DC Entertainment čekají v následujících měsících drastické změny. Má to za následek fúze konglomerátu Discovery právě s Warnery, kteří nad sebou tak nyní mají nového… (více)

Reklama

Reklama