Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva policisté (Brad Pitt a Morgan Freeman) jsou na stopě geniálního vraha, zodpovědného za sérii děsivých vražd, jejichž oběti spojuje sedm smrtelných hříchů. V jedné z rolí tohoto kvalitního trhilleru, zasazeného do temného města nasáklého bolestí a zkázou, uvidíte také Gwyneth Paltrow. David Fincher (Klub rváčů, Zodiac, Podivuhodný případ Benjamina Buttona) s dokonalou znalostí našich nejhlubších obav pevně svírá otěže akce – fyzické, psychické i spirituální – neodvratně směřující k rozuzlení, které do hloubi otřese i tou nejzatvrzelejší duší. (Magic Box)

(více)

Recenze (2 383)

lalailah 

všechny recenze uživatele

Krimi síce nepatrí medzi moje najobľúbenejšie žánre, ale tento film bol proste geniálny. Napínavé, so skvelými hereckými výkonmi, a takisto úžasným záverom. Pravdepodobne najlepšie zo žánru, čo som dosiaľ videla. Pitt a Fincher proste k sebe patria. ()

bouny 

všechny recenze uživatele

Těžko pro tenhle film šlo najít lepší herecké obsazení,pro mě naprosto strhující představení od kterého se lze jen těžko odtrhnout.Jediné s čeho jsem se dodnes nedostal je ten konec. ()

smajki 

všechny recenze uživatele

Film jsem poprvé viděl asi v 15 letech a přiznám se, že přesto jak jsem si myslel, že jsem v nejpubertálnějším věku vyspělý a připravený na všechno, na tohle jsem nebyl. Už od prvních minut mě film táhnul do děje, možná už jen díky skvělému hereckému obsazení. Při prvním setkání s následky psychopatického vraha, kterému tak fantasticky vdechnul život Kevin Spacey, se mi dělalo nevolno a jímala mě hrůza. Když si film pustím po letech, už se nebojím, ale dojmy zůstávájí a každou minutu sleduji s napětím a očekáváním, stejně jako před lety. Fincher je mistr misteriozity, kterou podtrhuje místy až děsivě skvěle trefený hudební doprovod. Je to opravdu přehlídka hereckých hvězd se skvělým scénářem a vynikající režií. Plusové body patří samozřejmě i za NOhappyend. Myslím, že v tomto žánru se určitě jedná o pomyslný filmový Olymp a ostatním obdobným filmům v tomto žánru (např. Vraždy podle jidáše, Purpurové řeky apod.) chybí nějaký ten krůček, aby stanuli po boku tohoto díla shodně na prvním místě. ()

ferda12 

všechny recenze uživatele

Sedm. To je to pravé číslo, kterým jsem chtěl zakončit večer. Absolutně bez chyby a old-school. To se mně líbí. Kombinace Pitt-Freeman-Fincher se doopravdy povedla. Konec je taky super. Musím uznat, že jsem tohle nečekal. Ale nakonec je 7, přece jenom číslo jako jakékoliv jiné. || „KDYŽ CHCETE LIDI ZAUJMOUT NEMŮŽETE K NIM PROSTĚ PŘIJÍT A POPLÁCAT PO RAMENOU. MUSÍTE JE POŘÁDNĚ UDEŘIT KLADIVEM, PAK DOSTANETE NÁLEŽITÉ POZORNOSTI.” ()

mpet 

všechny recenze uživatele

O tom, že je to opravdu dobrá krimi není pochyb, ale přesto si myslím, že je to trochu přeceňovaná věc. Asi to bude tím, že mám radši krimi ve stylu Posledního skauta, Smrtonosné zbrani, či Agenta bez minulosti. Hold tady mi něco chybělo. Ale nechci tento film znevažovat, protože superlativ je tu opravdu hodně. Brad i Morgen ukázali světu své herecké schopnosti v celé své kráse, gradace napětí s velmi nečekaným koncem byli opravdu skvělé a nápad na vraždy podle sedmi smrtelných hříchů byl dokonalý a to jak vypadali ty místa činu, to už je jen třešnička na dortu. Ale ani všechny superlativy nevynahradí jeden obrovský nedostatek, což je absence něčeho, co by mě donutilo se na tento film chtít podívat znovu. ()

Foltin 

všechny recenze uživatele

Cesty Páně jsou nevyzpytatelné, ty Kevina Spaceyho rozhodně také. Tohle se těžce rozdýchává, hodně těžce! Celý film je naprosto precizní filmařská práce a to od kamery až po zvuky či dokonale sedící špinavé prostory děje, který vás prostě vcucne a v žádném případě nepustí. I přestože film vystupuje jako dnešní "horrory", tak se není čeho bát. Jen dávejte bacha na nějaké scény, které mohou být vskutku.. ehm. Odporné. Finále je i díky fantastické muzice už v tak husté atmosféře jen třešnička na dortu, protože Sedm si korunku odnesl mnohem dříve. Jestli stejně budete čekat na finále s korunovací, tak.. připravte se na srdce v krku a případné odrovnání. ()

artudytu 

všechny recenze uživatele

Prostě dokonalý triler. Temná atmosféra, výborné herecké výkony, skvělá zápletka, žádné lekacy scény a i tak velice strašidelné. Ponuré záběry města a stále se komplikujici zápletka. Oba hlavní hrdinové se vyvíjí a hlavní padouch to rozbalí až na konci. Nenudite se, pořád se něco děje. Je to tak dobrý, že to několikrát zkusili napodobit. Tohle je ovšem jediný a ten nejlepší originál. ()

Eviel 

všechny recenze uživatele

Dokonalý scenár , ktorý by mohol donútit nás sa konečne zamyslieť hlavne nad touto dobou. Finchera nemá dôvod komentovať ...je to génius. Strašne ma bavila dvojica hlavných aktérov , ktorý z tohto filmu urobili asi najlepší mysteriózny thriller vôbec. ()

RozaF 

všechny recenze uživatele

Co dodat? Že Fincher natočil senzační film? Že Freeman i Pitt podali senzační výkon? Že konečné rozuzlení bylo to nejvíc šokující jaké jsem kdy viděla? Že jsem šla z kina jako omámená? Odpověď na všechny otázky je ANO! ()

Rorschach_SK 

všechny recenze uživatele

"Čo je v krabici?" Sedem hriechov, sedem premyslených vrážd, sedem obetí a sedem dní. Tak ako nepretržitý dážď, tak aj neustála hrozba zo strany vraha, ktorý nie len káže, ale hneď aj trestá - visí nad hlavnými postavami, ktorý sa stávajú nie len divákmi, ale priamymi účastníkmi vrahovej parafrázy na očistec. Brilantná Fincherova réžia, ešte lepšieho Walkerovho scenára nám prináša geniálnu a premyslenú zvrátenosť vraha, múdrosť a opatrnosť detektíva Somerseta a tiež mladícke nadšenie a horlivosť detektíva Millsa. Skutočný herecký koncert v podaní tria Pitt - Morgan - Spacey. A ten koniec je ... ako výstrel do hlavy. ()

Ehrmantraut 

všechny recenze uživatele

Lidé, město, věci, situace.. to všechno je šedé, těžké, bolavé.. všechno to na Vás padá, všudy přítomný déšť ještě všechno umocňuje. Je vůbec možné, aby to dopadlo dobře, ne není. Ale nejde o to, že to dobře nedopadne, jde o to, že standardní špatný konec se ani neblíží špatnému konci v tomto výborném filmu. Od první do poslední minuty cítíte, že se musí stát něco špatného, jen netušíte, co všechno se dá poslat v balíku. Absolutní špička, film který nastavil laťko hodně vysoko. Všechny napodobeniny kterých se vyrojilo do pár let jako much se ale k laťce nepřiblížili. Nedošlo jim že nejde o krutost, krev a šokování diváků. Ale především o atmosféru, pečlivě budovanou minutu po minutě ()

sophianne 

všechny recenze uživatele

Je to silný film. Skvěle zahraný, s chytlavě odporným námětem. Smrtelné hříchy jako inspirace k úchylným vraždám, to si nedáte ujít. Mistrovské herecké trio Pitt, Freeman a Paltrow zajistí, že jde o klenot v každé filmotéce. Ale víte co? Pátou hvězdu si schovám pro ty filmy, které pro mně patří mezi ty nej, nepřekonatelné a které si pouštím znovu a znovu, ať už smutnou náladu chci navodit či zahnat. Tohle je dobrý film, moc dobrý. To stačí, ne? ()

fajntomas 

všechny recenze uživatele

Skvělý krimi/thriller, se specifickou atmosférou v morbidně ponurém duchu. Kombinace napětí, akce, zoufalství nebo překvapení se přirozeně prolínají. Ke konci se to dostává do osobní linie, a to vždycky vyšvihne kriminálku o stupeň výš. Výborný příběh, herci, režie. Mě osobně to nevím proč tak nechytlo a zůstává kolem 90%. ()

CrashHP 

všechny recenze uživatele

Fincherov film, ktorý ho vyniesol na filmový piedestál. Pitt s Freemanom v strhujúcom psycho thrilleri, ktorý si idú svojú akčnú policajnú naháňačku od prvej minúty do neuveriteľného záveru plného prekvapení. ()

HoncPe 

všechny recenze uživatele

Geniální detektivka! Mám strašně rád když motiv vraha je opravdu dobře promyšlený a to zde je (řadím ho na druhé místo hned po motivu Jigsawa)! Musím ocenit hlavně atmosféru, lokace a kameru, tyto složky se mi líbili na filmu asi nejvíce (samozřejmě hned po již zmíněném motivu). !SPOILER! Závěrečná scéna s dodávkou a krabicí byla opravdu něco, celou dobu jsem skoro nedýchal a byl opravdu napjatý. Myslím si že nikdo nemohl předpokládat jak se Mills zachová. Zároveň mi hlavou běhalo co bych dělal v jeho situaci já a v této chvíli mě film opravdu vtáhl do detektivova těla. Za tuto závěrečnou část filmu opravdu film obdivuji. !KONEC SPOILERU! Pokud máte rádi detektivky tak tento film musíte vidět a pokud je rádi nemáte, tak se na tento film podívejte a myslím si že je začnete mít rádi! Dávám opravdu zasloužených 5*. ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem už tento film viděl, ale nepamatoval jsem si ho. Tak se na něj dívám znova a absolutně jsem se nudil. Nevím jestli to bylo kvůli tomu, že už jsem to trochu znal, nebo mě tam něco vadilo. Ale u mě tohle prostě nezabodovalo. Takové herce mohli využít ještě mnohem víc. Díky za alespoň nečekaný konec. ()

MichaelG 

všechny recenze uživatele

Do role Brada Pitta jsem se na konci tak vžil jako ještě nikdy.. když krimi dopadne špatně nemusí to být vůbec špatné pro nás diváky protože ,,nečekané,, zvraty je to co divák dokáže ocenit.. jinak byla by to hanba kdybych zapoměl na 100% zvládnuté herecké výkony v podstatě všech herců co se ve filmu objevili.. ()

Související novinky

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (více)

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

24.02.2021

Tak se zdá, že starý dobrý David Fincher se přece jen vrací. Režisér pecek jako Sociální síť či Zodiac totiž nejenže chystá nový film, zároveň se ale bude jednat o temný thriller z pera scenáristy… (více)

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Reklama

Reklama