Reklama

Reklama

Caprica

(seriál)
Kanada / USA, (2009–2010), 13 h 57 min (Minutáž: 43–92 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Eric Stoltz, Esai Morales, Paula Malcomson, Alessandra Torresani, Magda Apanowicz, Brian Markinson, Genevieve Buechner, Polly Walker, Panou, Scott Porter (více)
(další profese)

Epizody(18)

Děj se točí kolem rodiny Graystonových a Adamsových, kteří žijí na mírumilovné planetě zvané Caprica. Brzy dojde k průlomu ve vědeckém vývoji a světlo světa spatří první robot s umělou inteligencí - Cylon. Nikdo nemá ani tušení, že by vše mohlo vyústit v nepředvídatelné následky, které mohou ohrozit celé lidstvo. Caprica je spin-offem seriálu Battlestar Galactica a představuje nám dění před 58 lety, než nastal "Pád dvanácti kolonií". (Fallen_One)

(více)

Recenze uživatele Likan7 k tomuto seriálu (3)

Caprica (2009) 

S Capricou to je složitý. Celkem chápu proč nevznikla nikdy další řada. Pilot byl skvělý, jenže pak se začalo řešit to, co zabilo Galacticu. Téma náboženství a otázky víry byly na původním seriálu to nejnudnější a tady se na tom postavil seriál. Většinou se jen vařilo z vody, příběh šel kupředu hodně pomalu a vlastně až ve finále se seriál dostal na úroveň, kterou si zasloužil od začátku. Obrovská škoda velkého nenaplněného potenciálu, protože závěrečná koláž byla fantastická. ()

Pilot (2009) (E01) 

Skvělý začátek. Dospělý, chytrý. Jen mě znervozňuje jedna věc. na BSG jsem nesnášel témata náboženství a víry, které byly hlavně ve druhé polovině seriálu až moc časté. Caprica se, zdá se, bude ubýrat přímo těmito otázkami, což by mohl být za mě příšerný fail. První díl ale funguje skvěle. ()

Apotheosis (2010) (E18) 

Proč proboha takhle nemohl vypadat celý seriál? Tohle byla epická bomba a při závěrečné koláži mnou běhala husí může o sto šest! ()

Související novinky

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

11.04.2014

Seriálová válka lidí a Cylonů začala už v Battlestar Galactice z roku 1978, její nejpamátnější okamžiky však přišly až po roce 2003. Stejnojmenná televizní minisérie totiž nastartovala temnou… (více)

Reklama

Reklama