Reklama

Reklama

V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI John Connolly (Edgerton) irského mafiána Jamese „Whitey" Bulgera (Depp) ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Filmové drama líčí příběh nesourodého spojenectví, které se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (458)

Hyger 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání. Kdo viděl trailer, nemusí ani koukat na film. Čtení na Wikipedii o Bulgerovi zabere podstatně méně času a ještě se toho více dozvíte. Herecká sestava plná solidních jmen, ale zaujal mě jedině odporný Depp, který je největším kladem filmu, a pak Cochrane a Plemons. Film je vlastně o ničem, Bulger zabije pár lidí. Od mocného gangstera bych tedy čekal něco více. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Black Mass by chtěl být Skrytou Identitou. Nebo Mafiány. Nebo Kmotrem. Bohužel je ale jen slabým odvarem jeho starších kolegů, sice s potenciálem ale bohužel už s ničím, co by nás mělo překvapit. S. Cooper není M. Scorsese. A přitom J. Depp to nezahrál úplně marně. I když to také není J. Pesci. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Slusna kriminalka. Johny k nepoznaniu, a ze sa s nim maskeri vyhrali....hajzlik na pohladanie. Avsak, nic extra. Ocakaval som viac. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Depp je jako vždy super, nebýt jeho, tak je to film o ničem, jinak je to průměrné krimi-drama z časového období, které moc nemusím. 52% ()

shinigami491 

všechny recenze uživatele

Asi prilis dlho som sa na to tesila a cakala....dlho...dlho...kiez by som cakala dlhsie. Krimi, ako zaner, ale cely as som sa nudila. Je to uzasne, ze sa to naozaj stalo, ze je to pravdivy pribeh, super herci a bodka,tymto to u mna konci. Kto este nikdy nevidel mafianske filmy, dobre, ale u mna nevyhrava... ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Na motivy skutečné události o největším krimošovi Bostonu a o tom, že irští kluci drží při sobě. Rutinní gangsterka, kterou dostává lehce nad průměr hlavně výkon démonickýho Johnnyho Deppa, kterej tu vypadá jak kdyby byl 2 dny po smrti (tzn. hůř než ve Fear and loathing in Las Vegas) a za celej film se usměje jen jednou a v ten moment se přestanou smát všichni kolem něj. No a pak tam hraje ještě Juno Temple, což asi není moc známá herečka, ale líbí se mi její jméno. Plus borec, kterej vypadá jak Mark Wahlberg s downovým syndromem a ksichtem obodaným rojem včel. Jo a ještě jeden ultraslizkej taloš, takovej archetypální herec vedlejších rolí v gangsterkách. A skoro jsem zapomněl na herečku s hezkýma pihama....a Kevin Bacon ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu vynikajici herecke vykony (Johny Depp je ve svem zivlu) ale na druhou pribeh ktery neni az tak poutavy a snadno neprehledny. Nekdo chtel natocit novou skrytou identitu a to se nepovedlo, rozhodne stoji za zkouknuti ale hodnotil bych spis jako lehci nadprumer. ()

Eeuanmainyaq 

všechny recenze uživatele

Po tom ako som to dopozeral som si predsavzal, ze uz nikdy nechcem vidiet dalsi film. Nudne a dlhe. Zarucene z cloveka vycucne vsetku energiu do zivota. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Průměr. Johny Depp žádnej extra výkon nepodal. Ale jeho zjev to vykompenzoval. Agent, který ho naverboval, to neměl v hlavě v pořádku. Podle skutečné události? Oh my God! - V Americe jsou fakt úplně vypatlaní. ()

Osanos 

všechny recenze uživatele

Málem 2*. Prázdné, nesmyslné, nevyužité, předvídatelné. Silná scéna jedna. Celkový dramatický oblouk nebo nějaký záměr chybí. Stejně jako nápady ()

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Naprosto slizkej Johny Depp nemůže zachránit to, že režisér byl zřejmě po mrtvičce, scénárista po infarktu myokardu a dramaturg na heráku, jinak si to nejde vysvětlit. 45% ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Poměrně rutinní kousek, lpící na tom jak to bylo a nepřidávající téměř nic navíc. Dojde i na nějaká ta klišé. Kromě Deppa mě v hlavnějších rolích nikdo neoslnil a na nikom mi nezáleželo, ale překvapily spíš nějaké postavy vedlejší. Agent Connolly byl při přesvědčování nadřízených a kolegů přesvědčivej asi jako retardovanej lachtan. Většina postav je dost ploše napsána. Whiteyho kumpáni jsou toho názorným příkladem a když si máme ke konci myslet že něco cítí, tak to nepůsobí moc přesvědčivě. Nahoru film táhne jen zručný řemeslný zpracování a Depp. Tenhle scénář nemá srdce ()

petokucho 

všechny recenze uživatele

U mna urcite lepsie ako zanrovo podobne Legendy zlocinu. Bulger je gangster z ktoreho ide strach a pozitivne hodnotim, ze film je drsne realisticky a nebalansuje medzi vaznym filmom a komedio-parodiou co mi nesedelo u spominanych Legendach zlocinu. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Životopisná gangsterka, která nabídne všechno, co od žánru čekáme, což má bohužel za následek několik nevyvratitelných faktů. Nečekaná šablonovitost je jedním z nich. Přecijen jsem od Scotta Coopera očekával osobitější pojetí. Sázka na již ověřený přístup vede ke srovnání třeba i se Scorseseho kusy (třeba The Departed) a tady Scott Cooper dostává na frak. Přitom Black Mass disponuje všemi atributy řekněme právě úspěšné Scorseseovky. Na všech frontách charismatický casting, zajímavý příběh plný divácky lákavých kriminálníků, stejně jako zajímavý příběh skrytého vzestupu jednoho bostonského hajzla a ke všemu stylová retro kulisa. Všechny zmíněné prvky fungují nárazově, ale ve funkční celek splynou jen párkrát a zejména proto za celou dobu nestrhne. Herce jsem si užil, ale čekal jsem mnohem kompaktnější výsledek. 65% P.S. Johnny Depp je velmi působivý a tím víc zamrzí nevýrazný celek. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Popravdě silně váhám mezi dvěma a třemi hvězdičkami... trailer navnadil, ale zázrak se nekoná. Je to takové nemastné neslané... ano, Johny Depp i Joel Edgerton jsou ve svých rolích dost dobří, ale vzhledem k tomu, že se v poslední době přemnožily snímky o gangsterech, ať už zahraničních tak domácích, dochází k opisování, schematizaci a nudě. Vlastně ani nevím, proč byl snímek natočen... prostě průměr, na který si člověk za pár dní/týdnů ani nevzpomene. ()

KHkomiks 

všechny recenze uživatele

Prakticky hodně podobné Legendám zločinů s Hardym. Dobře natočené,skvěle zahrané. Konečně zase vidíme Deppa jinak než střeštěného piráta. Ale Veřejní nepřátele,Donnie Brasco nebo kokain na tom byli líp. ()

Související novinky

Od Trona k požárníkům

Od Trona k požárníkům

01.02.2016

Joseph Kosinski má za sebou dvě sci-fi, Tron: Legacy a Nevědomí, a ještě nedávno plánoval třetí. Další díl Trona byl ale nakonec zrušen, a tak se Kosinski odebral k adaptaci závodní videohry Gran… (více)

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

24.11.2015

Momentálně můžete zajít do kina na gangsterku Black Mass: Špinavá hra od Scotta Coopera. Z filmu se nestal kdovíjaký hit, reakce diváků a kritiků jsou ale opatrně spokojené. Není tedy divu, že si… (více)

Cumberbatch vymyslí žárovku

Cumberbatch vymyslí žárovku

27.09.2015

Benedict Cumberbatch (Sherlock) se již brzy objeví po boku Johnnyho Deppa v gangsterce Black Mass: Špinavá hra a příští rok ho uvidíme jako marveláckého Doctora Strange. Momentálně se ale uchází o… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama