Reklama

Reklama

Zlé královně (Julia Roberts) se podařilo získat vládu nad královstvím. Uprchlá princezna (Lily Collins) se však svého výsostného práva jen tak snadno nevzdá a rozhodne se jednat. Za pomoci sedmi vynalézavých trpaslíků začíná plánovat odvetu. Sněhurka ožívá v novém dobrodružném příběhu plném lásky, ale i žárlivosti a zrady. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (689)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Zaujímavo bizarné (počnúc výraznými zmenami oproti predlohe, končiac bollywoodskym záverom) , pôsobivo divadelné a plné vizuálnych nápadov, čo však u Singha nie je prekvapením. Prekvapením je, že pri správnych očakávaniach je nová verzia Snehulienky pomerne premyslenou a vtipnou záležitosťou a so skvelo obsadenou postavou zlej kráľovnej. Ale zároveň treba bez okolkov priznať že plní skôr rolu experimentálneho zážitku, ktorý svojho diváka dôkladne otestuje, ako klasického mainstreamu. U mňa však prekvapivo obstál nad očakávania. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Po Válce Bohů jsem čekal další estetickou prázdnotu, ale překvapilo mě, s jakou grácii, ironií a nadhledem se Tarsem Singh vypořádal s převyprávěním (čili převrácením naruby) klasické disneyovské pohádky. Mirror, Mirror je formálně nesmírně propracované dílo, v němž se mísí sofistikované uchopení plné hravé sebeironie (hlavně závěr), převracení očekávání a parodických prvků s neskutečnou infantilitou a klišovitostí na hranici kýče, kde jsou naivní dialogy a teatrální herectví (konečně pořádná role pro Julii Roberts!) tím nejmenším problémem. Typický Singhův důraz na divadelnost a přeexponovanou mizanscénu (propracované kostýmy, práce s barvami apod.) navíc dodává filmu mnoho kontrastních prvků, díky nimž si mohou diváci zahrát nekonečnou hru s interpretacemi a nositeli významů. Po odpuzujících trailerech je Sněhurka navíc více akční, hravá a neobsahuje žádný nevkusný humor. Jen se mi trošku ztrácí, kdo přesně by měla být cílová skupina filmu. Mám dojem, že sváteční návštěvník kina bude odcházet mírně znechucen okraden o pár stovek v kapse. P.S. Netradiční sebeironický závěr následovaný bollywoodským muzikálovým vystoupením ultimátní! ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Film, ke kterému jsem usedal po měsících odkladů s notnou nedůvěrou, se během krátké chvíle vyšvihl do pozice jednoho z největších překvapení roku. V tom nejlepším. Tak hutnou porci zábavy, nadsázky, geniálních parodických šlehů, hlášek, originálních nápadů a kvaziburtonovské vizuální stylizace, která zdaleka nekončí u rozmáchlých předimenzovaných kostýmů, jsem opravdu nečekal. Nenudil jsem se ani na okamžik a v každém se velmi dobře bavil. Celé je to neuvěřitelně hravé a příjemným způsobem bláznivé, Julia Roberts jako královna je geniální, sype z rukávu jednu hlášku za druhou, roli si evidentně užívá a je jen škoda, že nedostala ještě víc prostoru, Lily Collins je jednou z nejsympatičtějších filmových Sněhurek a není to jen tím, že postupně rozkvétá od nevýraszné bledule ve fanfánovsky akční a rozverně okouzlující vtělení Audrey Hepburnové. A když už jsem myslel, že srandy je konec, vytasí se Tarsem Singh s posledním skvělým a doslova uzemňujícím gagem. To, co provede Sněhurka po cynické likvidaci královny je tak nečekané a odzbrojující, že mě to rozesmálo. Způsob jakým s rošťáckým mrknutím naprosto nečekaně zvrhne celou finálovou scénu zcela nečekaným směrem. To, co tu někteří kritizují považuji za skvělý závěrečný fórek a možná jeden z nejzábavnějších filmlvých závěrů za hodně dlouhou dobu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Po zlých recenziách prekvapivo dobré. Vtipné a nápadité. Klasické prvky rozprávky použité, ale v značne inom význame. Akcia pestrá, hlavná hrdinka prekvapivo sympatická... Notorický známy príbeh ohlodaný na kosť v pôsobovej (pre niekoho bizarnej) vizuálnej podobe a obohatený o moderné témy (finančná kríza :-)). Režisérova VOJNA BOHOV je čisté peklo demencie, Snehulienka je príjemná takmerrozprávková jazda, ktorá má však miestami rovnaké gule ako SNEHULIENKA A LOVEC... a podstatne viac sviežeho čierneho humoru... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Klasických ztvárnění nesmrtelného příběhu o "nejkrásnější ze všech" bylo natočeno už velké množství a tato adaptace si z knižní předlohy vzala v podstatě jen postavy (ikdyž s jinými jmény) a okrajově i zápletku. Jinak si tento snímek vytvořil svou originální atmosféru, ze které jsem měl smíšené pocity. Několik prvků bylo povšimnutíhodných, jako například nádherné kostýmy a honosná výprava. Avšak herci na mě zapůsobili celkem průměrným dojmem - samozřejmě nejlepší byla Julia Roberts a Nathan Lane. "Puppy Love" nebo "pravidelná péče o krásu" byly pro mě asi nejzábavnějšími scénami. Zkrátka další z mnoha amerických snímků, který ve výsledku vyniká svým vizuálem a bezprostřední průměrností. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (18)

  • Do hlavní ženské role tvůrci zvažovali obsazení Saoirse Ronan, ale věkový rozdílu mezi ní a Armiem Hammerem byl příliš velký. Později byla obsazena Lily Collins. (Aurum)
  • Původní scénář obsahoval scénu mezi polonahým princem (Armie Hammer) a královnou (Julia Roberts), ve které Královna (Julia Roberts) vyzdvihuje, jak hebký je jeho hrudník. Tato scéna byla posléze vymazána, protože Armie Hammer si pro scénu oholit hrudník odmítl. (Aurum)
  • Jedná se o posledním film, na kterém s režisérem spolupracovala kostýmní návrhářka Eiko Ishioka, která zemřela začátkem roku 2012. Její kostýmy se objevili ve všech Tarsemových předchozích filmech. (CBD)

Související novinky

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Marco Polo – žhavé zboží?

Marco Polo – žhavé zboží?

31.05.2012

Vypadá to tak. V současnosti totiž existuje několik projektů, které chtějí mapovat život slavného benátského cestovatele z druhé poloviny třináctého století. Každý je úplně jiný – třeba seriál… (více)

Reklama

Reklama