Reklama

Reklama

Thor: Temný svět

  • USA Thor: The Dark World (více)
Trailer 1

V další velkolepé marvelovské adaptaci navazující na události filmu Avengers usiluje asgardský bůh hromu Thor o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, mocnějšímu než samotný Odin a celý Asgard, se musí Thor vydat na nebezpečnou cestu. Čeká ho sblížení s krásnou Jane Foster (Natalie Portman), avšak události Thora přinutí obětovat vše, aby zachránil lidstvo. (Falcon)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (1 509)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zhruba první hodinku mě Thor: Temný svět nijak extra nezaujal. Jenže pak Thor s Lokim vytáhli do boje a od té doby následuje poctivý Marvelovský nářez. Scéna, kdy Loki umírá (but not really:) mi i vehnala slzy do očí. Fakt, že Chris Hemsworth dokáže mít perfektní chemii s kýmkoliv, kromě Natalie Portman, se potvrzuje i zde. Zejména to jiskření mezi Chrisem a Tomem Hiddlestonem je jedno z nejlepších v MCU. Prostě God of Thunder x God of Mischief Forever:) Thor nikdy nepatřil mezi mé nejoblíbenější postavy, ale postupem času jsem ho začala mít opravdu ráda. Thor: The Dark World v sobě dokázal výborně spojit velkolepou, vizuálně vytříbenou akci, aniž by přitom zůstal pozadu s vývojem postav. To se Marvelu daří snad v každém snímku. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Z papiera film musel vyznieť sľubnejšie, než s ním Alan Taylor naložil. Branagh a jeho vážnejšia nôta, ale i cit pre dramatický oblúk filmu ako celku, druhému Thorovi chýbajú. Najväčšou slabinou (i na papieri) je napokon odbitý záver. Napriek tomu však stále sympatická oddychovka, herecky šťavnatá, Natáliou ozdobená, fantasy feelingom a epickosťou presiaknutá a zopár skvelými, komickými i dramatickými scénami priebežne nakopávaná. 3D nebrať, má vyblité barvy a postráda jedinú scénu, ktorá by naň upozornila. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Televizní, zaláskovaná, a hlavně dost často překvapivě nudná pohádka. Buď už fakt stárnu, nebo není Asgard nic pro mě. Třičtvrtě fórků, co ve filmu padne (a že jich je), z fleku soutěží o nejtrapnější hlášky a situační scénky roku, a MARVEL zase jednou šlápnul vedle, když si myslí, že cesta ke sblížení se s jeho hrdiny vede přes moře vtipů a vzájemného špičkování. Bude ve trojce Jar Jar Binks, prosííím? Tohle není Amazing Spider-Man, v hlavní roli tu neúčinkuje comicsový hláškař Peter Parker... Viděl bych to tak, že si bude ve Winter Soldier Cap v potitulkové scéně navlékat spoďáry s růžovýma králíčkama Playboy - funny! Je mi pochopitelně jasný, že tady Nolana nikdy nikdo k režii neukecá, ale prosím: může to příště být o něco vážnější? Ke konci jsem se nechal suverénně strhnout atmosférou v sále, a řehtal se už napůl rezignovaně taky (věšák je parádní), v první polovině jsem však skoro odešel ze sálu. 3D absolutně žádné, "díky" za rušivý element šedé a celkové utlumení světla (barev). ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Generické fantasy zcela mimo charisma Branaghova Thora. Navíc záběrované jako televizní seriál, ne kinofilm, nebo se mi to jen zdálo? Furt čumět na horní třetinu plátna je otravné. A jako by to nestačilo, obraz byl celou dobu hrozně tmavý a "rozplizlý" - nevím, jestli je to chyba filmu, nebo kina. To vše ale spíš na okraj. Dál bych tomu mohl vytýkat to samé, co vytýkám Hře o trůny - mechanickou dokonalost bez duše. Jen tentokrát je zde několik sice trochu očividných, ale povedených gagů, které tu monotónnost poměrně oživují a v důsledku mě mrzí, že se nedokážu přenést přes tři hvězdy. Ale nedokážu. Tentokrát mi dějová nahodilost nevadí, jako mi vadí třeba u Endera, a je vidět, že v tomhle ohledu prostě stačí umět odvést pozornost. PS: Natálka se potvrzuje jako špatná volba, protože humor z jejích úst zní vždy velmi papírově a nepřirozeně. 3 a 1/2 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

S první fází MCU jsem celkem bojovala a první Thor byl jedním z filmů, které mě brzdily nejvíce. Ale kupodivu The Dark World mi už poměrně sedl a druhá fáze MCU se tak stává snesitelnější. Snad je to tím, že už se nemuselo nic moc zvláštního vysvětlovat a mohlo se jít rovnou na věc. Konečně taky byly využity půvaby Natalie Portman a celé to bylo mnohem víc fajn. Takže pokud je tohle ten výsledný tvar, kvůli kterému se musely vytrpět všechny ty originy a první týmovka, tak ok. Ale trvalo to pět let. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (100)

  • Thor (Chris Hemsworth) i Odin (Anthony Hopkins) mají ve filmu každý jen jediný kostým, ale pro Thorovy potřeby jich bylo třeba vyrobit patnáct do zásoby, protože se ve filmu účastní velkého množství kaskadérských a akčních scén. Odin si vystačil se šesti. (Zdroj: ČSFD)
  • Na konci září roku 2012 se při natáčení filmu zranila herečka Jaimie Alexander (Sif) poté, co uklouzla při chůzi v dešti. Výsledkem hrozivého pádu byla vyhřezlá ploténka, 11 naštípnutých obratlů, vykloubené levé rameno a natržený rombický sval na zádech u levé lopatky. (Kritiq)
  • Rekvizitáři Thorovi (Chris Hemsworth) pro potřeby natáčení vyrobili přibližně 30 různých verzí kladiva, každé pro jinou příležitost. Hlavní kladivo bylo vytvořeno z hliníku, ale následně vznikly jeho kopie z různých materiálů a o různé hmotnosti, včetně „měkké“ verze pro kaskadérské scény. Z těchto třiceti jich je nejčastěji používáno pět, mezi něž patří i „svítící kladivo“, které při úderu blesku září. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

28.08.2015

Kariéra Madse Mikkelsena nabírá zajímavé obrátky. Dánský herec strávil pár let v seriálovém Hannibalovi, ten ale právě končí a Mikkelsena volá Hollywood. Už před pár lety jej Marvel chtěl jako… (více)

Reklama

Reklama