Reklama

Reklama

Pozůstalí

(seriál)
  • USA The Leftovers
Trailer 15
Drama / Fantasy / Mysteriózní
USA, (2014–2017), 26 h 58 min (Minutáž: 51–73 min)

Předloha:

Patrick Somerville (kniha)

Hudba:

Max Richter

Hrají:

Justin Theroux, Amy Brenneman, Ann Dowd, Christopher Eccleston, Michael Gaston, Natalie Gold, Marceline Hugot, Emily Meade, Liv Tyler, Max Carver (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Obsahy(1)

Když dvě procenta lidské populace náhle beze stopy zmizí, svět se usilovně snaží pochopit, co se stalo. Děj nového dramatického seriálu HBO z dílny Damona Lindelofa a Toma Perrotty se odehrává o tři roky později a vypráví příběh těch, kteří zůstali. Adaptace Perrottova bestselerového románu přináší originální pohled na fenomén biblického Nanebevzetí - není totiž zcela jasné, zda šlo skutečně o něj. Seriál se odehrává na malém newyorském předměstí a sleduje postavu Kevina Garveye (Justin Theroux), náčelníka policie a dvojnásobného otce, který se snaží udržet zbytky zdravého rozumu ve světě, v němž tento pojem dávno ztratil význam.

Dramatický seriál z produkce HBO od Damona Lindelofa (držitel ceny Emmy® za seriálový hit Ztraceni), natočený na motivy bestsellerového románu Toma Perrotty (spolutvůrce a výkonný producent), se soustřeďuje na obyvatele malého města, jejichž předsudky jsou rozmetány následkem globální události zvané Nanebevzetí, při níž dvě procenta světové populace zmizela beze stopy, zatímco ostatní zůstali. Ve druhé řadě, která se odehrává čtyři roky po osudném Nanebevzetí a rok po událostech zachycených v první sérii, se nyní již bývalý náčelník policie Kevin Garvey a jeho nově vzniklá rodina - dcera Jill, přítelkyně Nora Durstová (která při Nanebevzetí přišla o manžela i děti) a nemluvně Lily (jež bylo na konci předchozí řady odloženo před Kevinovým prahem) - stěhují z hořících trosek Mapletonu ve státě New York a zapouštějí kořeny v Jardenu v Texasu, desetitisícovém městečku, kterému se přezdívá Zázrak. Je to totiž jediné město na území Spojených států, ze kterého nikdo nezmizel. Kevin se zde spřátelí s afroamerickou rodinou Murphyových a doufá, že v tomto moderním ráji konečně najde klid a úlevu. Jenže i tady nakonec svádí boj s novými démony (a duchem Patti Levinové), neboť bolestně blízko jeho nového domova dojde k tragické události, jež nápadně připomíná Nanebevzetí. V New Yorku mezitím Kevinova bývalá manželka opouští Provinilý zbytek - ty tiché, bíle oděné nihilisty, kteří kouří jednu cigaretu za druhou - a přesvědčí svého syna Toma (bývalého chráněnce zesnulého léčitele Holyho Waynea), aby jí pomohl členy společenství zachránit a změnit k lepšímu, sem tam i k horšímu. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Eržik

Nehledal bych v tom (zatím) nic více, než že její situace byla stejná jako pozůstalých po těch, co zmizeli. Prostě z rázu na ráz. A nastavení precedentu, že je to tektonicky aktivní oblast ,-)

na příspěvěk reagoval Eržik, evulienka3

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

KevSpa , DaViD´82 , evulienka3

Každopádně ta myšlenka se mi líbila. Bylo to velmi surově zachycené a tak jako v kostce shrnut jepičí život pračlověka.. A co to může mít společné s našimi hrdiny? Napadají mě hlavně ty otřesy, ty by mohli mít význam a pak když hodně fantazíruji, tak něco symbolikou a varováními (orel, voda, potřeba čůrat :-) prostě cokoliv) a nebo vůbec nic a už se k tomu nijak nebude vracet...

na příspěvěk reagoval DaViD´82

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Eržik

Ještě že byla ta znělka před "kubrickovským" prologem, myslím, že spousta by to vypla "že si pustili něco jiného" ,-)

na příspěvěk reagoval Eržik

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

Eržik

Ano, při úvodní scéně jsem to šla ověřovat znovu. :D
Následně jsem si deset minut furt opakovala WTF a stejně jsem na to fascinovaně zírala. :D

na příspěvěk reagoval Eržik

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

Me teda vice nez znelka zarazila ta uvodni sekvence z praveku, to jsem si nebyl jist jestli sleduji spravnou show :-) Ale neco mi rikalo, ze jestli tohle nekde muze byt tak je to prave The Leftovers :-D

na příspěvěk reagoval KevSpa, DaViD´82, evulienka3

evulienka3

evulienka3 (hodnocení, recenze)

KevSpa

Ja som si hneď kontrolovala, či som si náhodou nepustila niečo iné :-)) 

Ale celkovo sa mi rozjazd novej série veľmi páčil!

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

Po té nové znělce jsem pořád nechtěla věřit, že koukám na správný seriál. Podle mě se tam fakt vůbec nehodí.

na příspěvěk reagoval evulienka3

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Jinak chápu správně, že první epizoda byla spíše taková výjimka a nadále to bude vesměs o postavách z první řady? V úvodních titulkách totiž byli v zásadě stejně všichni zmíněni...

na příspěvěk reagoval 2-Xtreme

hroubek

hroubek (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Já jsem to myslel, jak vypadá vizuálně. O té hudbě máš samozřejmě pravdu, kdyby tam klasický Richter jako u první řady, tak by to bylo ještě lepší.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

hroubek

Vizuálně je vynikající, hudebně je to úlet; odehrává se to v Texasu, tak tam prostě dáme hipster-country, co jiného? K náladě se to dle mého vůbec nehodí; zvlášť když i tak hraje vs eriálu i nadále prim "orchestrálně melancholický" Richter.

na příspěvěk reagoval Martas81, hroubek

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

misterz

Ono paradoxne o ta vysvětlení moc nejde. Spíše o to snažit se porozumět tomu jak se jednotlivé postavy snaží vyrovnat s tím nevysvětlitelným... A odhalovat jejich tajemství a démony...

na příspěvěk reagoval misterz

..Lucas..

..Lucas.. (hodnocení, recenze)

No, s tím se moc počítat nedá, oni už od začátku říkali, že tenhle seriál není o vysvětlování. Takže bůhví, co nám vysvětlí a co ne :)

misterz

misterz (hodnocení, recenze)

Eržik

Len aby sa clovek nakoniec predsa len dockal toho dlho ocakavaneho vysvetlenia :) Skoda, teraz to davaju na HBO, ale nestihol som prve casti, budem to musiet pohladat inde.

na příspěvěk reagoval Eržik

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

misterz

Tenhle serial prave neni vubec dlouhy a nijak natahovany - naopak, porad se neco deje, stale nic nedava smysl a proto chci vic a vic a neni toho dost :-)

na příspěvěk reagoval misterz

misterz

misterz (hodnocení, recenze)

Eržik

Celkom ste ma na tento serial navnadili. Nie som sice, az na par vynimiek, moc na dlhe trate, ale toto asi skusim :)

na příspěvěk reagoval Eržik

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

hroubek

Me se hodne libila ta prvni, takze kdyz jsem videl, ze je jina, tak jsem zacal byt zklamany, ale za moment jsem uz take jen slintal a hltal ji :-)

na příspěvěk reagoval misterz

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

misterz

2 série po 10 epizód, ale z druhej bola odvysielaná ešte len prvá.

Inak sa to dá ľahko zistiť keď si vpravo pod kolonkou Soukromá poznámka klikneš na box IMDb.

na příspěvěk reagoval misterz

hroubek

hroubek (hodnocení, recenze)

Nový díl jsem ještě neviděl, ale kouknul jsem na nové intro, které je super a doslova mě z něho mrazilo v zádech.

na příspěvěk reagoval Eržik, DaViD´82

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

Tak podivnost, tajemnost a napeti jsou zpet, uplne se mi vybavila atmosfera prvni serie, neskutecne verne se to drzi sveho stylu. Tohle je proste neco nac hledim celou dobu s otevrenou pusou... Tesim se na dalsi rozum zastavujici dily...

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Co se "šuškalo" se i potvrdilo; druhá série to vzala ze zcela jiného konce, na jiném místě a vesměs s jiným osazenstvem. Odvážný krok, ale s ohledem na ten nápad, zasazení a celkový rozjezd možná ještě zajímavější než rozjezd první řady.

Indominus

Indominus (hodnocení, recenze)

Vypadá to na pořádnou píčovinu. Stejně jako Ztraceni. To jako zmizí 2% obyvatel a je to důvod ke zděšení a nikoli oslavě?!

Související novinky

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

17.03.2022

Zatímco do premiéry seriálového Obi-Wana už fanoušci odpočítávají pouhé týdny, na filmové frontě Lucasfilm nadále podezřele mlčí. Loni byl akorát odložen Rogue Squadron režisérky Patty Jenkins, jak… (více)

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Poslední Mohykán míří do televize

Poslední Mohykán míří do televize

14.04.2019

Oceňovaný tvůrce Cary Joji Fukunaga se spojil s režisérkou a jednou z tvůrkyň Pozůstalých a Westworldu Nicole Kassellovou a společně nyní připravují televizní adaptaci knižního románu od Poslední… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama