Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage a Iron Fist spojí síly proti společným nepřátelům a hrozivé konspiraci ohrožující New York City. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (176)

Botič 

všechny recenze uživatele

The Defenders nebaví tolik jako Daredevil, ani aspoň částečně jako Jessica Jones. Krkolomně budovaný origin, jehož příběh by se dal vměstnat do dvouhodinového pilotu, je roztažený na osm epizod, kde se hodně strategicky diskutuje, málo bojuje a velké dechberoucí finále se odehraje někde uprostřed. Tahle banda z "Pekelný kuchyně" si zaslouží pořádný příběh, tak snad příště. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Nudné a natahované komiksové seriály od tandemu Netflix/Marvel daly dohromady nudnou a natahovanou "superhrdinskou" týmovku. Nejdříve to vypadalo jako dobrý krok (zkrácení sezóny ze 13 na pouhých 8 epizod), ale problémy i nadále přetrvávají - opět jde o seriál postavený na naprosté retardaci děje, kdy se zápletka (která by vydala na kratší celovečerní film) posouvá tak neskutečně pomalu, že se toho i v jedné půlhodinové epizodě komediálního seriálu stane více než za celých osm hodin sledování. Postavy sice čelí společnému nepříteli, ale přesto se v seriálu najde spousta místa pro nezajímavé vedlejší podzápletky, které sledování ještě více otupují. Tuhle z neznámých důvodů velmi nadhodnocenou podívanou, která se odehrává výhradně v tmavých skladištích, opuštěných domech a restauracích, kde si postavy buď dlouze povídají o něčem, co stačí říct jednou větou, nebo se mlátí, je opravdu lepší vynechat. Mistrovská scenáristická práce v odkládání, natahování a naznačování něčeho, co nikdy nepřijde. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Po povinném pošťuchování se dá parta individualistických superhrdinů dohromady, aby nakopala zadek prastaré mocné organizaci, která se chová tak pitomě, že by je nejspíš porazil i skautský oddíl. Vzhledem k tomu, že si sem hrdinové jen odskočili ze svých vlastních seriálů, tak je děj této série jen jakousi slepou uličkou, která téměř nijak neposune ani osobní ani profesní vývoj hrdinů (snad s výjimkou Daredevila), takže ti se mohou zase vrátit ke svým dobrodružstvím jakoby se nic nestalo. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie som sklamaný, ale myslím, že to mohlo byť aj lepšie. Bez znalosti predošlých seriálov do tohto ani nechodte, pretože každá postava pokračuje vo svojom príbehu a zhodou okolností sa všetci stretnú s rovnaký problémom, respektíve zaporakom, proti ktorému spoja svoje sily. Daredevil je znovu najlepší a najzaujímavejší, nestratí sa ani Jessica Jones ale Luke Cage a Iron Fist sa hodia hlavne iba ako vedľajšie úlohy. Možno preto ma Luke Cage a Iron Fist bavil viac tu ako v samotnom seriáli. Akcia ujde, je na čo pozerať, súhra hrdinov baví, ale bolo jej málo podla mňa, alebo nebola správne vyvážená lebo niektoré scény nudili a až priveľa sa kecalo. Každopádne stretko 4 hrdinov pokope bavilo a zaujalo, ale kvalitu akú ma samotný Daredevil nečakajte. 80% - 4* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Než se dala čtveřice hrdinů dohromady trvalo dlouho, než začali táhnout za jeden provaz trvalo dlouho, dlouhé bylo i plánování a navíc se tady toho strašně moc nakecalo na úkor akce. Notabene sólové projekty Iron Fista a Lukea Cage mě nijak zvlášť neoslovily a oba si ta negativa přenesli i sem. Co se záporáků týče, tak také žádná hitparáda. Sigourney Weaver, která do určité míry Ruku vedla, byla nemastná neslaná a to se vlastně dá říct i o zbylé čtveřici padouchů. Osvěžení přišlo až s Elektrou, ale mělo přijít mnohem dřív. Jessica s Daredevilem dobrý, Scott Glenn taky a akce ušla, ale čekal jsem tedy mnohem víc. Nehledě na to, že ten melodramatický konec si mohli tvůrci odpustit. S druhou řadou si to ještě rozmyslím. 55% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Týmové seskupení Defenders během let často měnilo své členy, ale poprvé se objevilo v roce 1971 v komiksovém sešitu "Marvel Feature #1". V tomto vydání byli členy i superhrdinové jako Doctor Strange nebo Hulk. (Bube1)
  • Defenders startují takzvanou fázi II., podobně jako je tomu u Avengers. (UncleMorty)

Související novinky

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Nový Transformers našli režiséra

Nový Transformers našli režiséra

27.03.2021

Studio Paramount oznámilo nový film ze světa Transformers, jenž nebude mít nic společného se sérií Michaela Baye ani spin-offem Bumblebee. Nový robotí snímek pak natočí Angel Manuel Soto (Charm City… (více)

Pavoučí univerzum na Amazonu?

Pavoučí univerzum na Amazonu?

08.09.2020

Studio Sony oznámilo nový seriál Silk, jenž by měl rozšířit hrané univerzum kolem postavy Spider-Mana. Seriál by pak navíc měl dorazit na streamovací službě od Amazonu, což by mohlo naznačovat, že… (více)

Reklama

Reklama