Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (965)

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Nemám rád nálepky typu “nemastné, neslané”, ale přesně takový tento film je. Captain Marvel je svým způsobem taková milá a nenáročná komiksovka, která se žalostně drží při zemi a nevyužívá svůj plný potenciál. O nejmizerněji napsané ústřední postavě MCU, která si projde doslova nulovým vývojem charakteru, se asi není ani potřeba nijak rozepisovat. Po velmi dlouhé době marvelácká origin story, která mě sice neurazila, ale vyloženě mě nebavila. Za nečekaný twist ve stylu třetího Iron Mana ale dávám opatrný palec hore. Byl to sympatický a dobře vymyšlený krok od komiksové předlohy, který to tentokrát vzal bez snahy mě nakopat do koulí zbytečným a nefunkčním humorem, a díky tomu fungoval absolutně bez problému. 5/10 (Infinity Saga: IM 7/10 TIH 6/10 IM2 4/10 CA: TFA 4/10 Thor 7/10 Avengers 9/10 IM3 7/10 Thor: TDW 4/10 CA: TWS 8/10 GotG 8/10 Avengers: AoU 7/10 AM 6/10 CA: CW 7/10 DS 7/10 SM: Homecoming 7/10 Thor: Ragnarok 8/10 GotG Vol2 8/10 BP 9/10 Avengers: IW 9/10 AM&tW 6/10) ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že mě hlavní hrdinka nesere. Naopak jsem ji docela brala, má přirozený smích a celkově je sympatická. Film nás naštěstí ušetřil několika vyloženě směšně trapných scén (oproti wonder woman) a Samuel taky potěšil. Strašně jsem si oblíbila záporáka, Judovi sluší žluté oči a kočička pobavila snad každého. Oddechovka, lepší z té nové generace marvelovek. Bod strhávám za nějaké to klišé a hlavně několik podstatných nelogičností. (Např. celá skupina čeká a čumí, než se Carol osvobodí a všechny je tam sejme). Dost nesmyslně působí i její moc. Proti ní jsou všichni Avengeři k prdu, takže nechápu, proč tam vlastně vůbec jsou. Dokáželi CD (spoiler) zničit vesmírnou lod, jak se jí ostatní vyrovnají? A kde byla když Loki pustošil město? Těžkej unbalanced! ()

Reklama

konous 

všechny recenze uživatele

Nemám tu nic... Asi mě už opravdu začíná přestávat bavit série "marvel šablon". Nikdy v tom nebylo mnoho, abych některé díly/charaktery/originy netrpělivě vyhlížel, ale alespoň nějaký prvek mě lákal. Black Panthera jsem si užil skrz stylová gesta a hiphopové rytmy, Strange díky relativně originální akci a hraní si v dimenzích,... Začínám si v Marvelovkách hledat nějaké styčné body, blízká témata, věci co mám rád. A prskavky, ani kočky, ne tak nahláškovaní představitelé spravedlnosti či dobová atmosféra mě u kapitánky nezaujali. Příště si snad něco najdu. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Celkem nemám povědomost o ženách - superhrdinkách a tak jsem si tuhle svou první užil. Brie Larson je emancipovaná, drzá, skvělá a také dělá chyby. Metá blesky a je dost žádoucí. No a taky jde o boj mezi dvěma národy, který není na první pohled takový, jak se zdá. S mírou dávkované devadesátky a skvělý SL Jackson, já jsem spokojen. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Mise splněna. Ve zcela standardních marvelovských kulisách a příběhových šablonách se odvíjí prequel Avengers, který však má napojení na ostatní filmy z univerza jen zanedbatelné. I Marvel tak má svou Wonder Woman, čímž naplňuje kvóty i dobové požadavky. Je však nutno uznat, že ženskou linku netlačí úplně na sílu, a tak přestože motivy „buď sama sebou, poslouchej své emoce, máš na to, jsi žena“ nejsou přehlédnutelné, snímek bez problémů funguje i bez nich. Sledujeme tedy origin lišící se snad jen nezvyklým postavením v Marvel/Avengers univerzu a nenápadně dávající najevo, že ženská síla stála jak u zrodu této superhrdinské větve, tak i vysvětluje, proč bude stát na jejím konci. Kapitánka se ukazuje jako nejsilnější hrdinka celého tohoto světa, bohužel operující bez silnějších emocí a v příběhu prošpikovaném zbytečnými nesmysly. Ale vše je naštěstí dost barevné a produkčně zvládnuté, že dvě hodiny i tentokrát příjemně utečou. Jackson si pohláškoval, devadesátková hudba recyklovala funkční prvek ze Strážců Galaxie a po zhlédnutí budete ke své kočce přistupovat s několika obavami. Zvládnuté řemeslo, snědený popcorn a dostačující představení titulní hrdinky. Tak dík. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (89)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 160 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ve filmu se objevila řada příslušníků rasy Skrull, kteří si v komiksovém světě odbyli debut v lednu roku 1962 ve „Fantastic Four #2“. Jejich vůdce Super-Skrull alias Kl'rt, se premiérově ukázal až ve „Fantastic Four #18“ ze září roku 1963. (3T)
  • Captain Marvel se díky svému zasazení do devadesátých let chronologicky řadí před všechny ostatní filmy studia Marvel, vydané do roku 2019, s výjimkou snímku Captain America: První Avenger (2011). (Zdroj: Falcon)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama