Reklama

Reklama

The 87th Annual Academy Awards

(pořad)
Publicistický
USA, 2015, 176 min

Režie:

Hamish Hamilton

Scénář:

Liz Feldman, Dave Boone

Účinkují:

Neil Patrick Harris (moderátor), Rosamund Pike, Bradley Cooper, Emma Stone, Benedict Cumberbatch, Eddie Redmayne, Keira Knightley, Felicity Jones (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Sledujte naživo 87. ročník odovzdávania najprestížnejších filmových cien z Hollywoodu. (TV Doma)

Recenze (66)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak po několikaleté pauze jsem se opět rozhodl sledovat předávání Oscarů živě. Sice jsem díky tomu zaspal do nové práce, ale i tak toho (zas tak moc) nelituji. Neil se jako moderátor snažil, většina vtípků mu vyšla, některé méně (vtípek se jménem Witherspoon) ale zpěv jako vždy za jedna, show po většinu času nenudila a hlavně tohle je snad jeden z mála ročníků, kde ceny byly rozděleny "spravedlivě" (prakticky žádný film neodešel z prázdnou). 80 %. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Vlastne presný opak minulého roku. Show lightová, hudobné vystúpenia nič moc, zato filmy pekne padali: Grandhotel, Whiplash, zaslúžené ženské oscary a (čo som rád) len minimum pre Enigmu. A birdman je fajn. Ešte škoda toho zahraničného filmu, Poľsku fandím, ale nie v zrovnaní artová nuda vs. argentínsky masaker. Divoké historky nedostali, Amélia tiež kedysi nedostala a stala sa klasikou. A čo Zem nikoho? Klubové tv kino ju raz ročne reprízuje. Idu čaká rovnaký osud ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

Tak moc zapomenutelný ceremoniál, jak jen to šlo. V první řadě za to může Neil Patrick Harris, co se pro největší číslo musel svlíknout donaha, jak zoufale celý večer dopadal na tlamu. Falešný Adam Levine na rozjezd, totálně zmršené Everything Is Awesome a obligátní feministický apel z dílny Patricie Arquette aka Meryl Streep tomu potom vůbec nepřidali. Leccos zachránila dvojice Legend - Common, ať už přesným zpěvem nebo bezkonkurenčními proslovy, a kupodivu i vybraná ocenění (osvěžujícím způsobem bezprostřední Eddie + adaptovaný scénář pro Imitation Game především). Ale všechno dokupy? Bah. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Na to, že to uváděl borec jako Neil Patrick Harris, to byl dost nezáživný večer, s minimem vtipů a skečů (skeč parodující nejlepší scénu z Birdmana budiž výjimkou) a maximem nudných pěveckých vystoupení pro americké bydlenky (píseň z Lega budiž snesitelnou výjimkou). Tímto děkuji grupě ETTV za kvalitní rip připravený již v 7:00 ráno, ve kterém jsem mohl písničky a děkovačky pohodlně přeskakovat. S výsledky celkem spokojenost, ale rád bych se někdy dočkal doby, kdy cenu za animák vyhraje nějaký film bez velkého studia za zády. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Neil Patrick Harris mi nakonec jako moderátor sedl, i když jsem mu moc nevěřil. Vtipy s Travoltou, v trenkách a další, pořádně útočné, se mi zamlouvali a bavil jsem se. Skvělá vystoupení večer kořenila no a nakonec nechyběla ani přehlídka hvězd a ceny, které měl v několika případech dostat "Boyhood", ale tak člověk nemůže chtít moc. Aspoň že ten "Whiplash" si něco odnesl. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Ceremoniál byl kritizován za nízkou etnickou rozmanitost nominovaných umělců. Na to presidentka Akademie Cheryl Boone Isaacs odpověděla: "V posledních dvou letech jsme učinili největší kroky v historii, abychom se stali více diverzifikovanou a otevřenou organizací přijímáním nových členů a zakládáním nových členských kategorií. A osobně bych velmi ráda viděla a těším se až uvidím větší kulturní diverzitu mezi všemi nominovanými ve všech kategoriích." (Gypaetus)
  • Ve Spojených státech se na přenos dívalo pouze okolo 37,2 milionu diváků, což činí tento ceremoniál nejméně sledovaným od 81. ročníku v roce 2009. (Gypaetus)

Reklama

Reklama