Reklama

Reklama

Ochrana planety před žraločími tornády po pěti letech selhala. Nad Las Vegas se roztočí písečné tornádo, které s sebou opět přináší žraloky. Fin Shepard je nasazen do akce na záchranu planety. Tornádo se žene krajinou a zasáhlo i ropnou oblast. Texas je v plamenech. Další tornáda ničí vše, co jim stojí v cestě. Dobytčí, lávové, kamenné... a to nejhorší bude nukleární, které míří přímo na New York. Aston Reynolds, autor a majitel Astro X přišel na to, jak tornádo zastavit. Musí ho nějak ochladit, aby anuloval jadernou aktivitu. Existuje motor a kvantový generátor, který po spušětní zvedne vodu z vodopádů, nukleární hmota v tornádu se schladí a tím z něj udělá jen obyčejné tornádo, bez ničivé síly... (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Že to už šílenější být nemůže? Slovo „nemůže“ chlapci od The Asylum neznají. Opět naprosto příšerné, absurdní, špatně natočené i zahrané, ale setsakramentsky zábavné a tvořivé. Sice se mi vesmírná vložka trojky líbila o něco víc a ačkoliv jsou zde četné odkazy na Star Wars (chlapci poněkud hodně riskují žalobu), děj se drží spíše při zemi. I když, dojde na plavbu v korábu, šílenou jízdu vlakem, či dokonce i létající barák (nemluvě o zástupu několika druhů tornád). Absolutně jsem nevěděl, co čekat a... ano, dočkal jsem se dalšího typického, leč zase o něco díky rozpočtu (vskutku, efekty se začínají rovnat dobrému levnému filmu) promakaného Sharknada, které mě ani nezvedlo ze židle, ale ani nedokázalo zklamat. Teď jen opravdu nevím, co čekat od dalšího dílu. A jsem ohromně zvědavý. 55% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

To, že poster k nejnovějšímu Sharknadu připomíná poslední Star Wars, není čirá náhoda. Tenhle díl už je totiž mega sci-fi. Z ohyzdný Tary se stal kyborg, co chytá z nebes padající automobily, lítá vzduchem jako trochu anorektičtější postavička z Marvelu a kromě motorovky jí z ruky vyjde i světelnej meč - samozřejmě za doprovodu hlášky "nechť tě provází síla". Steve Sanders tu mlácením a kopáním do žraloků už jen potvrzuje svůj status největšího "kick ass" borce všech dob, při čemž Chuck Norris musí doma pukat závistí. A Sharknado? To se tu postupně mění v Oilnado, Firenado, Lightingnado, Frozenado, Cownado (!) a nakonec i na Nukenado. Je to chujovina, už ani ne tolik vtipná, ale pár hlášek se povedlo a celkem pobavilo i cameo dvou plavčic z Baywatch. Ale pětku už, prosim, NE! Já se na tu zrůdičku Taru fakt nemůžu koukat! ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou (ještě relativně seriózně pojatých) dílech této překvapivě populární ságy céčkové kvality se tvůrci konečně odhodlali jít cestou absurdně šílené bezhlavé debility, která se už nebere vážně ani trochu, což sérii pochopitelně svědčí. Žraloci ve vesmíru z třetího dílu jsou již překonáni, nastupují lávonáda, krávonáda, roponáda, ohňonáda a radioaktivní bleskonáda, která je pochopitelně potřeba hnát přes Niagarské vodopády, aby se z nich ta radioaktivita smyla. Logika na nule, aspoň se ale pořád něco děje a je to už tak moc dementní, že se na to dá díky tomu celkem zábavně koukat. Pokud tedy překousnete obecně amatérské a neumětelské zpracování od režie přes úroveň triků až po herecké (ne)výkony. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ve čtvrtém dílu dosáhla CGI svého vrcholu likvidací žraloka na lavičce, záběr jsem si třikrát vrátil, než jsem uvěřil tomu, co jsem viděl, respektive neviděl, a pak jsem se deset minut snažil přežít záchvat smíchu, jaký jsem už dlouho nezažil. Tvůrci tohoto paskvilu zřejmě zareagovali na ohlasy diváků a pokusili se předstírat, že jim jde hlavně o humor, proto se do děje dostaly odkazy na Čaroděje ze země Oz, Terminátora, Iron Mana i Pobřežní hlídku, ale faktem zůstává, že opravdovou zábavu mi opět připravili tam, kde jsem se smát asi neměl. Nedokázal jsem rozklíčovat, jestli mysleli vážně tohle: žraločí, písečné, kamenné, ropné, ohnivé, elektrické, lávové, dobytčí a nukleární tornádo. Podezírám je, že to mysleli smrtelně vážně a hvězdička za nechtěný humor je znovu nemohla minout. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Po 3ke, ktorá bola najlepším dielom prišla 4ka, ktorá sa v mojich očiach stala dielom najhorším. Možno som mal po 3ke, ktorú považujem za absolútny vrchol podobných šialeností až príliš veľké očakávania, možno som sa toho prejedol, každopádne to nefungovalo. Tvorcovia sa absolútne odviazali z reťaze a priniesli prekombinovanú ujetosť, ktorá nie je tak uvedomelá ako jej predchodcovia a až príliš tlačí na pílu. A ako sa hovorí, všetkého veľa škodí. Tara ako kyborg, používanie rôznych strojov, lietanie postáv, svetelné meče, chytanie padajúcich áut do rúk. To už je moc veľké sci fi aj na Sharknado a všetko to na mňa pôsobilo štýlom, že Ferrante a spol chceli za každú cenu posúvať hranice ďalej a ďalej až neustriehli tú správnu hranicu a skĺzli do trápnosti. Veľké sklamanie a 1* za slušnú deštrukciu Las Vegas v úvode a Oilnado, Cownado, resp. rôzne iné tornáda, ktoré boli jedinými novými prvkami ktoré ma v 4ke pobavili. 15% ()

Galerie (102)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu si zahrál cameo Corey Taylor, zpěvák skupin Slipknot a Stone Sour. Je oslovován jako „číslo 8“, což je narážka na Slipknot, kde všichni zakládající členové měli číselné označení a Taylor je právě „8“. (Schyzartis)
  • Fin po príjazde do Kansas City dostane od známeho červené auto s menom Christine. Je to odkaz na horor z roku 1983 s totožným názvom Christine. (Marceloo)
  • Vo filme sa objavili dvaja atléti z najznámejšej MMA organizácie UFC. Na začiatku sa medzi novinármi objaví Roy Nelson a počas útoku žralokov v kasíne sa objaví Frank Mir. (Marceloo)

Reklama

Reklama