Reklama

Reklama

Třicet případů majora Zemana

(seriál)
  • Československo Tridsať prípadov majora Zemana (více)
Československo, (1974–1979), 36 h 26 min (Minutáž: 52–91 min)

Předloha:

Oldřich Železný (povídka)

Hrají:

Vladimír Brabec, Rudolf Jelínek, Miloš Willig, František Němec, Ladislav Mrkvička, Vladimír Ráž, Josef Větrovec, Emil Horváth ml., Renáta Doleželová (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Seriál detektívnych príbehov zo života českej spoločnosti. V časoch pre mnohých pamätníkov dávnej, ale tiež i nie až tak veľmi vzdialenej minulosti, mal zločin mnoho podôb, no len jedného spoločného nepriateľa... Legendárneho českého kriminalistu Jana Zemana (Vladimír Brabec) – výnimočného muža, ktorý sa vďaka obdivuhodnej húževnatosti a vytrvalosti vypracoval v podstate z nuly až na majora Zboru národnej bezpečnosti (ZNB). (TV Dajto)

(více)

Recenze uživatele evangelik k tomuto seriálu (10)

Třicet případů majora Zemana (1974) 

Těžko se ten seriál hodnotí. První díl jsem viděl, když mi bylo 14 a byl jsem nadšen. Rovněž další díly mi přišly jako velmi dobrá a napínavá podívaná. Ten ideologický nános jsem nějak nevnímal. Z dnešního pohledu - jasný "odpad"... ()

Smrt u jezera (1974) (S01E01) 

...smíšené pocity při pohledu na ty z koncentráku vracející se vězně. Přebývá jim pochopitelně mnoho kilogramů hmotnosti... ()

Mědirytina (1975) (S01E07) 

Světla Amortová - těžce kovaná komunistka, hraje zločineckou roli - členku gangu padělajícího potravinové lístky. V době, kdy to běželo a netušil jsem že bolševik tu nebude věčně, se mi ten díl docela líbil... ()

Konec velké šance (1976) (S02E04) odpad!

Vždycky si vzpomenu na básničku ve slabikáři: Ať je horké léto, ať je vánice, voják musí hlídat naše hranice. Hlídá ve dne v noci, klidně můžeš spát, nepřátel a zrádců, nemusíš se bát. Nepřátelé a zrádci neustále chtěli vniknout do toho bolševického ráje a provádět tu svoje rejdy. Ale jsme bdělí. Při té příležitosti, když už je ta hranice zadrátovaná, zastřelíme každého našince, který by ten ráj chtěl opustit... ()

Dáma s erbem (1976) (S02E06) 

Major Zeman alias velký svůdce žen... ()

Třetí housle (1976) (S02E09) odpad!

Asi největší chucpe celé třicetidílné série. Bába (úmysleně) platí neplatnými bezcenými bankovkami z doby před měnovou reformou. Má jich plnou bednu. To, že komunisti provedli tuto megaloupež autorům scénáře poněkud "uniklo"... ()

Štvanice (1978) (S03E05) 

...těžce zpolitizovaný díl... Osmašedesátý, poctivý komunista Zeman degradován na obvoďáka, kariérista Mrkvička na jeho místo... ()

Rukojmí v Bella Vista (1978) (S03E07) 

...točeno, pokud si dobře pamatuji, na Kubě. Jako dovolená pro herce asi skvělé, s příběhem je to už podstatně horší... ()

Mimikry (1979) (S03E09) odpad!

...asi nejprolhanější díl celé série. Andrlová a Kaiserem jako provokatéři - hrůza... ()

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Zemřel Vladimír Brabec

Zemřel Vladimír Brabec

02.09.2017

V pátek večer nás opustil herec a dabér Vladimír Brabec. Nefalšovaná legenda, jíž proslavil kontroverzní seriál 30 případů majora Zemana, odešla ve věku 83 let a své poslední chvíle strávila s… (více)

Reklama

Reklama