Reklama

Reklama

Policie Modrava

(seriál)
  • Slovensko Policie Modrava
Česko, (2011–2022), 37 h 38 min (Minutáž: 54–66 min)

Tvůrci:

Jaroslav Soukup

Režie:

Jaroslav Soukup

Hrají:

Soňa Norisová, Filip Tomsa, Jaroslav Satoranský, Matěj Dadák, Zdeněk Palusga, Jan Monczka, Jaroslava Stránská, Michal Holán, Jana Boušková, Martin Davídek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu TV Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická v podání Soni Norisové, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana je vtipná, inteligentní a má veselou optimistickou povahu se smyslem pro humor. Tak se snaží řešit i jednotlivé kriminální případy, které se odehrávají v jejím regionu. V každé epizodě řeší Jana nový kriminální případ, na jejichž pozadí prožívá i soukromé vztahy. Děj doplňují svérázné a někdy i humorné figurky horských obyvatel. Mísí se v něm napětí a tajemství s lidskými osudy a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele DAPDO k tomuto seriálu (4)

Policie Modrava (2011) 

Neskutečně naivní, hrozné "herecké" výkony některých postav. Hlavní postava v podání Norisové by se spíš jako šéfová policejního oddělení hodila jako hodná zdravotní sestra do Růžovky, Tomsa by mohl zastoupit malýho Olivu v My všichni školou povinní a pan Satoranský si střihnul dalšího Kubu z Krkonošských pohádek. Tvůrci udělali z policejního sboru hodný a chápající tým, který všechno vyřeší, protože je vede neskutečná intuice, souhra náhod a zločinci v oblasti Šumavy jsou jaksi na palici. No co už, stalo se, protože nedělní večery dávají všude hovno, tak jsem zvolil tuhle "oddychovku", celkem jsem se nasmál a kroutil hlavou nad naivitou některých dílů. A ještě něco - pokud je seriál vedený jako krimi, asi je něco špatně, když pachatele ve většině příběhů uhodnete už po 20 minutách...A to jsem se dozvěděl, že Nova se chystá natáčet další díly. Tak třeba se dočkáme od šéfa Horské služby, kterého hraje hokejový expert ČT Pospíšil i rozboru koz Soni Norisové elektronickou tužkou, nebo si střihne roli sňatkového podvodníka Vašet Tittelbach za nezapomenutelné zážitky u sportovních zpráv. ()

Nehoda (2017) (S02E01) 

Když jsem po první sérii psal, že není problém odhalit pachatele po dvaceti minutách, začátek druhé série se posunul ještě na vyšší level. Pravidlo komerčních televizí, že pachatele hraje známej herec bylo zase neporušeno a potom, co se objevil Zdeněk Žák, tipl jsem si nahlas, že to bude on. Doma už mě začínaj podezřívat, jestli k těmhle seriálům nepíšu scénáře...Jinak samotnej díl popsal víc než obsáhle uživatel sorrow a dávám mu za pravdu, líp to nešlo napsat. ()

Muž v pozadí (2019) (S03E02) 

Já si u tohodle seriálu nemůžu pomoct, ale to vyšetřování je sladší a sladší. Mít u sledování v kapse tabulku čokolády, tak se mi z postupu kriminalistů sama rozpustí. A ty zbytečný vsuvky, to je jako co ? Satoranskýho neteř zahýbá manželovi, ten co říká kurva v každé větě si nasadí na hlavu kýbl a musej ho z toho vystříhat - nic z toho nesouvisí s případama. Jestli je to na připlepšenou a pobavení lidí prý nejoblíbenějšího seriálu, tak to sorry, mě to připadá u žánru krimi-drama-thriller dost trapný. ()

Milenec z Churáňova (2019) (S03E03) odpad!

To vyřešení od exmajora tři roky starýho případu ztracenýho myslivce, to je strop, kterej těžko někdo někdy překoná. V tomhle případě stačilo zaukolovat pošťačku a najít psa, zbytek šel jak po másle... ()

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Reklama

Reklama