Reklama

Reklama

VOD (1)

Christopher Reeve nejenže obléká plášť titulního hrdiny počtvrté, ale také pomáhá rozvinout třaskavé téma jaderného odzbrojování. Aby obchodníci s jadernými zbraněmi měli volnější ruce, vytvoří Lex Luthor (Gene Hackman) novou bytost, která bude výzvou Muže z oceli, radiací nabitého Nuclear Mana (Mark Pillow). Tito dva nepřátelé se střetnou ve výbušné akci, při které Superman zachrání Sochu svobody, zastaví sopečnou činnost Etny a znovu postaví zdemolovanou Velkou čínskou zeď. Užijte si zábavu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

dezert 

všechny recenze uživatele

Film, kde Superman dýchá ve vesmíru, mluví o bezpečnosti metra, zvedá americkou vlajku, Nuclear Man je spíš Right-From-The-Eighties Man a kupa dalších hovadin. Ten film má tolik nelogičností, až to přestane být po chvilce sranda. Jako kdybyste dali Edu Woodovi obří rozpočet (na jeho poměry). Nejspíš by vám donesl něco takovýho. Ta bitka ve vesmíru mezi Nuclear Manem a Supermanem, kde je vidět, jak oba stojí na zemi, je k pláči. Anebo aspoň smíchu přes slzy. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Nikoli. Opravdu proti tomuto není Batman a Throbin, veledílo. 100x raději toto.;-) Heslo? Hemingwayova vnučka in Space.:))) A Superman? Pchá, zkuste si, jak zvládnete 2 rande naráz.;-) Nebo ucpati sopku. Nebo... Krásná ukázka campu. Nejlepší komentář...JFL. P.s. já bych se tedy neodvážil dáti tomuto filmu, plný počet. Ale proč ne?;-) Jo a taky tady Kal-El mluví po1. a naposledy, několika světovými jazyky, což považuji za velmi hodnotné. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k příletu vracejícího se Supermana jsem se rozhodl "doplnit si základní vzdělání" a shlédnul tohle. Takto by přesně vypadal můj oblíbený superhrdina bez toho, co mám na něm tak rád - potřebného sebeironického humoru a stylových triků, kdežto tyhle jsou OPRAVDU ŠPATNÉ. Patetické (i na Supermana!), blbé, primitivní, sebevykrádající. Prostě: Superman mluví v OSN a Lois Laneová při tom zamačkává slzu. Tohle mluví za všechno. PS ta Margot Kidder za ty čtyři roky od trojky ke čtyřce příšerně zestárla! ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Tak opět jedno obří překvapení. Čekal jsem nějakou blbárnu, kde se bude mudrovat o potřeba světového míru... a ono se mudrovalo. Dohromady tak tři minuty z celého filmu. Zbytek je velmi zábavná oddechovka i se zajímavým příběhem na pozadí. Ta hlavní akční část děje je o tom, že veřejnost tlačí na Supermana, ať zbaví Zemi jaderných zbraní, což se ale nelíbí Lexu Lutherovi a postaví si svýho vlastního supermaníka. V druhé oddechovější části ale vidíme starého dobrého Clarka, který se začíná líbit nové šéfové a Lois z toho začíná být slušně zblblá. Mno, nejlepší je, že to opravdu krásně šlape. A tím myslím hlavně skvělého Christophera Reevea a Genea Hackamana, oba to jedou jak za starých časů a i když jsou triky a scénář o něco horší, pořád je to velmi fajn podívaná. (7/10) ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný film. Christopher Reeve jako Superman bude sice vždycky super, Hackmanův Luthor bude taky fajn, ale jinak je tento film úplně k ničemu. NUDNÝ příběh, žádná výrazná scéna, dementní záporák Nuclear Man, pokus o jakousi rodinnou komedii - Superman a Clark mají rande s Lois a Lacy a z toho vyplývají různé komické situace. No zkrátka myslím, že dvěma hvězdičkama jsem ještě hodnej :-D ()

Galerie (60)

Zajímavosti (28)

  • Ve filmu je možné všimnout si reklamy na limonádu Pepsi-Cola a elektroniku Sanyo. (cinemag)
  • Film byl zkrácen z původních 134 na 90 minut. (Karlos80)
  • Celosvětová premiéra proběhla 23. července 1987 v Londýně. (Varan)

Související novinky

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama