Reklama

Reklama

VOD (1)

Christopher Reeve nejenže obléká plášť titulního hrdiny počtvrté, ale také pomáhá rozvinout třaskavé téma jaderného odzbrojování. Aby obchodníci s jadernými zbraněmi měli volnější ruce, vytvoří Lex Luthor (Gene Hackman) novou bytost, která bude výzvou Muže z oceli, radiací nabitého Nuclear Mana (Mark Pillow). Tito dva nepřátelé se střetnou ve výbušné akci, při které Superman zachrání Sochu svobody, zastaví sopečnou činnost Etny a znovu postaví zdemolovanou Velkou čínskou zeď. Užijte si zábavu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Protože neštěstí nechodí nikdy samo, pustil jsem si po Supergirl i Supermana IV. Původně jsem myslel, že si spravím chuť, ale nakonec jsem si ji ještě víc zkazil. Na filmu jsou dvě věci výborné - znělka a Gene Hackman, a jedna docela slušná - Christopher Reeve. Zbytek jsou různé odstíny katastrofy a bídy. Děj nedává smysl. Je to proto, že z něho zmizela půlhodina nepovedených scén, ale také proto, že Reeve neustále kecal do scénáře. Z epického dobrodružství se proto stala naivní protiválečná agitka. Jestli chcete vidět reflexi Studené války, tak si místo Supermana IV radši pusťte Rockyho IV. Závěrečný proslov je lepší a hudební motiv je minimálně srovnatelný. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Superman definitivne zdegeneroval v trapny podfinancovany trash. Zapletka je imbecilna a plna logickych dier. Christopher Reeve cely cas vyzera, ze ho to nebavi. Vdaka nizkemu rozpoctu tentoraz za nic nestoja ani akcne sceny plne otrasnych zadnych projekcii a vybuchov evidentnych miniatur. Suboj so smiesnym Nuklearmanom je proste WTF. Jednu hviezdicku davam za miestami vtipneho Hackmana a sexy Mariel Hemingway. Zvysok je velka katastrofa. Vysledkom je zasluzeny prepadak, ktory na dlhy cas ukoncil Supermanovu púť v kinach. 1/10. ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Doslechl jsem se o tomto dílku mnohé špatné a všechno je pravda. Nicméně, triky byly ve starých Supermanech vždycky špatné (i u mého oblíbeného Donnera), protože se točil pro peníze bez idey jak ztvárnit jeho schopnosti. Scénář byl vždycky blbý, protože takové jsou i supermanovi originální (staré) comicsy i jeho charakter. Vždy nejvíc záleželo na režisérovi, jak to dokáže zakrýt a v tom je třeba Furiemu udělit poklonu; měl nejmíň peněz a nejhorší scénář, přesto to má větší spád a víc akce než 3. díl + Lex (Hackman). Je to špatné, hodně špatné, ale možná proto zábanvé, podle mě i víc než předchozí díl (i díky výrazně kratší stopáži) . ()

Reverger odpad!

všechny recenze uživatele

K tomuhle, leč je to neuvěřitelné, že jen k tomuto dílu, se opravdu musím vyjádřit, hned po úžasné jedničce a dvojce a pohoršující trojce, ale co je kurva tohle? Kde byl Superman, když probíhal tenhle film? Uprostřed bombardování debilního scénáře, dialogů, děje a dalších hoven, jež se na něj vršila. Jen, co se hladina naplnila, všechen ten bordel se spláchl na diváky. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pořád mě bavily postavy (Christopher Reeve je dokonalým hrdinou i vztahovým ťululum, Gene Hackman i na neutrál slušně hlásícím egocentrickým pletichářem), ať už dělaly a říkaly sebevětší pitomosti v této do nebe volající volovině (a především nudě) s mizernými triky a děravým, dementním, dětinským scénářem, která navíc jen opakuje. Naivita a patos Supermanova úsilí o světový mír (tím, že zabaví všechny jaderné zbraně a vrhne je do Slunce) mi k jeho dušínovskému charakteru ale seděly. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (28)

  • V počátcích produkce byl Christopher Reeve zvažován jako režisér celého filmu. Producenti ho však nepovažovali za natolik zkušeného, aby zvládl celý film, nechali ho však režírovat některé vedlejší scény. (kenny.h)
  • Finanční problémy producenta Cannon films vedly ke snížení původního rozpočtu z 32 na 17 milionů amerických dolarů Některé scény bylo nutno natočit ve finančně dostupnějších anglických lokacích a speciální efekty vytvářely levnější izraelské štáby. Přes negativní diváckou i odbornou kritiku vydělal film okolo 20 milionů dolarů. (kenny.h)

Související novinky

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama