Reklama

Reklama

VOD (1)

Christopher Reeve nejenže obléká plášť titulního hrdiny počtvrté, ale také pomáhá rozvinout třaskavé téma jaderného odzbrojování. Aby obchodníci s jadernými zbraněmi měli volnější ruce, vytvoří Lex Luthor (Gene Hackman) novou bytost, která bude výzvou Muže z oceli, radiací nabitého Nuclear Mana (Mark Pillow). Tito dva nepřátelé se střetnou ve výbušné akci, při které Superman zachrání Sochu svobody, zastaví sopečnou činnost Etny a znovu postaví zdemolovanou Velkou čínskou zeď. Užijte si zábavu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Superman definitivne zdegeneroval v trapny podfinancovany trash. Zapletka je imbecilna a plna logickych dier. Christopher Reeve cely cas vyzera, ze ho to nebavi. Vdaka nizkemu rozpoctu tentoraz za nic nestoja ani akcne sceny plne otrasnych zadnych projekcii a vybuchov evidentnych miniatur. Suboj so smiesnym Nuklearmanom je proste WTF. Jednu hviezdicku davam za miestami vtipneho Hackmana a sexy Mariel Hemingway. Zvysok je velka katastrofa. Vysledkom je zasluzeny prepadak, ktory na dlhy cas ukoncil Supermanovu púť v kinach. 1/10. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Protože neštěstí nechodí nikdy samo, pustil jsem si po Supergirl i Supermana IV. Původně jsem myslel, že si spravím chuť, ale nakonec jsem si ji ještě víc zkazil. Na filmu jsou dvě věci výborné - znělka a Gene Hackman, a jedna docela slušná - Christopher Reeve. Zbytek jsou různé odstíny katastrofy a bídy. Děj nedává smysl. Je to proto, že z něho zmizela půlhodina nepovedených scén, ale také proto, že Reeve neustále kecal do scénáře. Z epického dobrodružství se proto stala naivní protiválečná agitka. Jestli chcete vidět reflexi Studené války, tak si místo Supermana IV radši pusťte Rockyho IV. Závěrečný proslov je lepší a hudební motiv je minimálně srovnatelný. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Snad jediným plus tohodle dílu je fakt, že se i počtvrté vrátil Christopher Reeve, který mi nikdy nevadil. A tentokrát naposledy, protože se jednalo o stejně špatný díl, jako byla trojka. Stopáž se tentokrát zkrátila na 90 min a musím říci, že ku prospěchu věci. Bylo to sice špatné, ale musím říci, že mi to přišlo o něco míň tupé než trojka, ta je u mě naprosto nejhorší. Co ale nechápu u tohodle dílu je to, že si Lois nepamatuje, že Clark Kent je Superman! Vždyť se to přece dozvěděla ve druhém díle. To je absurdnost na entou...55% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Scénář není dobrý, s tím se prostě nedá nic dělat. Rozhodně to ale není jediný prvek, který film poslal do kolen. Hlavní vinu na neúspěchu nese samo studio, které se na film v podstatě vykašlalo a bralo ho jako další film ze své produkce. Finančně pak nebyli schopní ho řídit a kočírovat. To nakonec vedlo k tomu, že vizuální stránka filmu je příšerná. Tam, kde se Donner mohl s prvním filmem chlubit naprosto geniálními efekty, tady čtyřka neskutečně upadla a každý záběr letu vypadá směšně nahraně. Já vím, že peníze by neměly tolik film ovlivnit, ale v tomhle případě se to stejně stalo. "Superman 4" se díky jejich nedostatku proměnil v neskutečně béčkovou produkci, která nemohla mít žádné vážné ambice. O úspěchu se prostě nedalo nikdy vážně mluvit. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/08/240-superman-4-1987-25.html ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem se prošel kolem televize, zachytil jsem čtvrtého Supermana a z povinnosti jsem se odhodlal dohnat tuhle svou mezeru ve vzdělání.. A je to fakt neskutečný blábol. Mě přišly slabé už ty první díly ale tohle je tak dementní, naivní a patetické, že mi málem vyskočily oči z důlku.... Nebrat! ()

Galerie (60)

Zajímavosti (28)

  • Film byl zkrácen z původních 134 na 90 minut. (Karlos80)
  • Snímek se umístil na 40. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu "Empire". (orkadimenza)
  • Ve filmu nalezneme 336 chyb, což je druhý největší počet chyb ve filmu hned za filmem Apokalypsa z roku 1979 (TheSlezy)

Související novinky

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama