Reklama

Reklama

VOD (1)

Christopher Reeve nejenže obléká plášť titulního hrdiny počtvrté, ale také pomáhá rozvinout třaskavé téma jaderného odzbrojování. Aby obchodníci s jadernými zbraněmi měli volnější ruce, vytvoří Lex Luthor (Gene Hackman) novou bytost, která bude výzvou Muže z oceli, radiací nabitého Nuclear Mana (Mark Pillow). Tito dva nepřátelé se střetnou ve výbušné akci, při které Superman zachrání Sochu svobody, zastaví sopečnou činnost Etny a znovu postaví zdemolovanou Velkou čínskou zeď. Užijte si zábavu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Yardie 

všechny recenze uživatele

No, dost velká slabota. První 2 díly jsou výborné a je to už klasika. Třetí jsem neviděl, takže nemohu soudit. Ale čtvrtý je dost podivný. Někam se podělo kouzlo z prvních dvou dílů. Triky mi připadají naprosto otřesné a horší než v prvních dílech, i když doba dost pokročila a mělo by to být naopak. Děj je takový podivný a celkově je to celé nějak špatně. Jediné, co stojí za zmínku je opět skvělý Gene Hackman jako Lex Luthor. Ta role u fakt sedí a dost jsem se pobavil, když byl zrovna na scéně. Ale jinak celkem zlé. Na druhou stranu mě to nedonutilo vypnout. Za to jedna hvězda, druhá za Lexe. Howgh! ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

No to byla teda héblárna. Tolik kravin v jednom filmu už jsem dlouho neviděl. Zapomenout a nachcat na to. Jediny, co mě pobavilo, byl Jon Cryer v roli jakyhosi Luthorovyho poskoka... vidět ten jeho ksicht a člověk se musí smát... Ale né tak, jak když se na scéně vynoří Nuclear Man, chch, taková figurka do buzerantskýho baru... Ani Hackmanův Lex Luthor už není dobrej, nechápu, že se nechal zase ukecat do tak blbě vymyšlené role... ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

No... Superman zažil i lepší chvilky. Legendární první a mírně nepovedený druhý díl bych mohl vidět i dnes, ale na trojku a čtyřku se už nikdy nepodívám. Je zajímavé, že i tenhle díl má všechno, co předchozí, ale nějak to prostě nefunguje. Hlavně příšerné triky a nehrající herci film kazí, co jen můžou. Superman narovnávající Americkou vlajku na měsíci je asi nejúsměvnější část, ale jinak je film víceméně k smíchu celý. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Superman 4: The Quest for Peace je nejhorší díl z této série. Naprosto špatný scénář plný logických chyb a nesmyslů. Špatný režisér a herci, kteří hráli nové postavy jsou taky špatní. Reeve hraje Supermana opět výborně, ale už ne tak jako v předchozích dílech. Velmi sem pak uvítal návrat Gene Hackmana alias Lexe Luthora a díky němu přidávám hvězdičku navíc. Ovšem Margot Kidder jako Loise Laneové dostala opět více prostoru a to neměla, protože její výkon je oproti prvním dvoum Supermanům hrozivý. Nový záporák Nuclear Man byl dobrý nápad, ale převedení na plátno je hrozné! Myslím, že tomuto Supermanovi uškodil především ten tupý scénář a malý rozpočet, protože triky jsou ubohé. Navíc je zde pár pitomostí. Například Superman bojuje na měsíci s Nuclear Manem, který ho následně zakope do země a odletí. Načež se Superman po chvilce vyhrabe, ale dýchá ve vesmírném prostoru jako o život, což je pitomost. A on ne, že by hned letěl a pronásledoval Nuclear Mana, ale on má klidně čas narovnávat na Měsíci spadlou Americkou vlajku. Dále pak na konci filmu vezme sebou Superman do vesmíru jednu dívku. Ano Superman může ve vesmíru volně létat a nezahyne udušením, ale pochybuju, že by obyčejná žena nemusela dýchat a mohla volně poletovat vesmírem. Prostě katastrofa. 1 hvězda. PS: Superman měl skončit druhým dílem, anebo měla být nastartována nová sága s kompletně novým obsazením herců a štábu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Snad jediným plus tohodle dílu je fakt, že se i počtvrté vrátil Christopher Reeve, který mi nikdy nevadil. A tentokrát naposledy, protože se jednalo o stejně špatný díl, jako byla trojka. Stopáž se tentokrát zkrátila na 90 min a musím říci, že ku prospěchu věci. Bylo to sice špatné, ale musím říci, že mi to přišlo o něco míň tupé než trojka, ta je u mě naprosto nejhorší. Co ale nechápu u tohodle dílu je to, že si Lois nepamatuje, že Clark Kent je Superman! Vždyť se to přece dozvěděla ve druhém díle. To je absurdnost na entou...55% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (28)

  • Finanční problémy producenta Cannon films vedly ke snížení původního rozpočtu z 32 na 17 milionů amerických dolarů Některé scény bylo nutno natočit ve finančně dostupnějších anglických lokacích a speciální efekty vytvářely levnější izraelské štáby. Přes negativní diváckou i odbornou kritiku vydělal film okolo 20 milionů dolarů. (kenny.h)
  • Christopher Reeve souhlasil s návratem k roli Supermana pouze za nadstandardní honorář 6 milionů amerických dolarů. Dalšími podmínkami bylo schválení režiséra, námětu a především financování jeho dalšího filmu Chytrák (1987). (kenny.h)
  • V plánu byl další film o Supermanovi režírovaný Albertem Pyunem. Tomu zabránil neúspěch Supermana 4, bankrot The Cannon films v roce 1994 a fatální nehoda Christophera Reevea v květnu 1995. (kenny.h)

Související novinky

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama