Reklama

Reklama

Krásný ztráty

(pořad)
Talk-show
Česko, 2000, 498x25 min

Kamera:

Martin Čech

Hudba:

Michal Prokop

Účinkují:

Michal Prokop (moderátor), Aňa Geislerová, Pavel Kuka, Tereza Brodská, Richard Krajčo, Dan Bárta, Květa Fialová, Vladimír Dlouhý, Vilma Cibulková (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Už od února roku 2000 vítá každý týden Michal Prokop diváky České televize při sledování pořadu, jemuž název dala jeho dnes už dvacet let stará písnička V baru jménem Krásný ztráty s textem Pavla Šruta. V únoru toho roku byli prvními hosty Michala Prokopa politik Jan Ruml a modelka Jaroslava Rytychová. Spoluautorem celé koncepce pořadu je Jan Lacina, který je i spoluautorem scénářů, má na starosti výběr a kontakt s jednotlivými hosty, spolu s Michalem Prokopem dávají dohromady dvojice a spolu hledají spojovací nit mezi jednotlivými vybranými barovými „návštěvníky“. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

eye candy 

všechny recenze uživatele

Beztvaré nezáživné tlachání u kterého většinou po pár minutách plynule přecházím do režimu off. Občas rozhovor zachrání zajímaví hosté, kteří se raději sami pustí do podnětného monologu, než aby se nechali unudit velmi povrchními otázkami Michala Prokopa. Pan Prokop se mi zkrátka nejeví jako schopný moderátor (několikrát mi přišlo, že o hostech téměř nic neví) ani debatér, což jsou atributy které by se přeci jen daly od člověka, jež má vlastní talk-show na čt2, očekávat. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Nejspíš si uříznu ostudu a ztratím kredit, ale mě se tento pořad, i přes zajímavé hosty, nelíbí. Jednak mi vadí prostředí – u báru se necítím dobře, druhak provokuje mě název talk-show – umělcové dávají na odiv, jak nemusejí nic dodržovat a i v médiích mluví jako čuňata, a nakonec sám moderátor. Pana Prokopa jsme za mlada obdivovali a na Framus 5 chodili, ale nejsou Krásné ztráty trafikou? Co je to za moderátora, když neustále kouká do taháku pod pultem? To neví, na co se chce ptát? Porovnej třeba s Marečkem Ebenů např. Na plovárně. Nehledě k tomu, že je to jedna z vykopávek ČT. ___ Všimli jste si, že některé kulturní státní organisace si vzali za hlavní cíl ŠETŘENÍ nákladů a zapomínají, že účelem jejich existence je vysílat tu zajímavý zvuk či obraz? Vysílají dvacet (i více) let staré konzervy, ale koncesionářské poplatky jsou aktuální. Kam asi mizí, když na tvorbě to věru není vidět? ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Michal Prokop je skvělý muzikant, jeho rozporuplná osobnost ovšem způsobuje, že ne všem je zcela sympatický. Krásný ztráty sice nedosahují úrovně Noci s Andělem, patří ale mezi vyvolené pořady, na které se hudebnímu fandovi vyplatí dívat. Je přeci příjemná změna slyšet, že se spolu lidé dovedou rozumně bavit. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Pořad, kde se prominentní pseudoumělci potkávají s novodobými papaláši či zpěváci s nedochozenou základkou s absolventy večerních škol marxismu-leninismu a hořekují nad tím, jak se jim v době, kdy donášeli na své známé, udávali své kolegy z branže či chtěli věšet své odpůrce (což jim vydrželo dodnes) zle dařilo. Máte-li na to nervy, které já už jsem pozbyl, tak je to docela dobrá taškařice. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Jedna z nepočetných stálic televizního publicistického nebe, v níž nad očekávání dobrou práci uvádí její konferenciér - v tomto případu opravdu nikoliv moderátor - Michal Prokop. Na jiné úrovni, v jiných podmínkách a souvislostech rocker s politickou minulostí poslance a náměstka ministra kultury provádí svým barem celou škálu lidí, které vesměs osobně zná a s nimiž si často také tyká; v tomto ohledu připomíná jiný pořad VYSÍLÁ STUDIO A a jeho průvodce Karla Štědrého. Nápad se zvaním dvou navenek zcela odlišných hostí je až překvapivě nosný. V tomto nanejvýš neformálním ovzduší je stylové všechno, i obecná čeština barmana s dokončeným akademickým vzděláním. Ilustrativní je v tomto ohledu i závěrečné fotografování. KRÁSNÉ ZTRÁTY stále zůstávají nádhernými zisky ducha a pohody. Přejme si, aby to tak zůstalo. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Řada rozhovorů byla vydána též knižně. První publikace vyšla v roce 2004, druhá o dva roky později v roce 2006. (Zdroj: wikipedie.cz) (Kmotr76)
  • Podobný pořad již Michal Prokop v letech 1998 až 2000 připravoval pro televizi Prima. Jeho název byl Nic ve zlým a byli do něj zváni lidé, jimž společenský vývoj po listopadu 1989 změnil život. (Kmotr76)

Související novinky

Americký Oldboy

Americký Oldboy

16.04.2005

Juhokórejský temný thriller OLDBOY od uznávaného režiséra Chan-wook Parka, ktorý po svete pozbieral najrôznejšie prestížne ceny vrátane Veľkej ceny poroty v Cannes, bude mať (ako to už býva) … (více)

Reklama

Reklama