Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní. (Falcon)

(více)

Recenze (1 132)

Lubyk 

všechny recenze uživatele

Mám rád pohádky, takže to u mě měla Zloba lehčí. Mokřady mi připomínaly Pandoru, ale to je u mě taky dobře. Vizuální stránka tedy cajk. Vše něžné, stvoření milá a vyloženě pohádková. "Akční" scény se taky povedly. Objevuje se to tu v komentářích často a já také kvituji i jiné než klasické zakončení pohádkového příběhu. Člověk má chvilku pocit, že to takhle přece být nemá, ale když se dětem nebudou za každou cenu stavět absurdní představy o romantické lásce nebo princích bez bázně a hany, tak se především dívkám bude lépe dospívat. Zlobu ještě určitě několikrát uvidím. Přemýšlím, jestli mám být hnidopich, ale kýč u pohádky nebudu kritizovat. Takže snad jen slabší chvilky režie, resp. hereckých výkonů. To je ten mráček nad pandořímy mokřady. ()

m62 

všechny recenze uživatele

Celé mi to pripadalo ako sled nesúvisiacich scén, ktoré samé o sebe boli pôsobivé, ale stavba príbehu bola mizerná. A nablblé úsmevy Aurory ma vyslovene iritovali. ()

aneta105 

všechny recenze uživatele

Upravený děj animáku z roku raz dva a s moderním dějem. Mě se velmi líbil, i proto, že mi animované Disneovky moc do oka nepadly. A konečně děj, kde se padouch stal hodným, 90% ()

Ondrejekj 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, rozhodně stojí za podívání ale v průběhu mi chybí takové něco.. něco málo abych mohl dát plnohodnotnou pátou hvězdu, ale ti základní pátou hvězdu si to zaslouží. ()

kl.mi 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze "gender odbornici" musi mit z tohoto zpracovani klasicke pohadky radost :)) Polibek z prave lasky jiz nemusi byt od spanileho prince. Zpracovani neni nijak spatne. ()

Evanlyn 

všechny recenze uživatele

Mě ten film popravdě nezaujal. Přitom má film, ale dobrou kameru a krásné prostředí, efekty a scénografii. Nemohla jsem tam z nějakého důvodu vystát Elle Fanning. Už dlouhou dobu mi není sympatická. Sice film působí celkově hezky, ale pochybuju, že se na něj ještě někdy podívám. ()

EricNor 

všechny recenze uživatele

První půlka jakž takž jde. Příběh se nám rozvíjí tak nějak jinak, než jsme zvyklí. SPOILER AHEAD !!! Že se jedná o alternativní Šípkovou Růženku mi došlo až v půlce, kdy se objeví sudičky s věštbou. KONEC SPOILERU. Druhá půlka se pak docela vleče aby by se nám nakonec vše skončilo standardní hollywoodskou finální akcí, která je docela otravná. Vždycky jsem měl výhrady k Angelině jako herečce, protože ona žádná herečka není a tady je to opět vidět. Pak tu máme tápající režii a barevnost jak z pytlíku gumových medvídků. Naštěstí je to hodně krátké, tak se to dá přežít. Jo a Elle Fannig není hezká princezna. ()

swn 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Anton Szandor LaVey a wiccánky majú iste z tejto rozprávky radosť. Princezná pôsobí ako keby mala o koliesko menej (nevadí jej, že prišla o otca ani, že si berie princa, ktorý k nej necíti skutočnú lásku), zlá čarodejnica nakoniec nie je až taká zlá a mení sa na milujúcu dobrú čarodejnicu a citlivý ujo havran je Diaval. A k tomu tie fakt odporné rohy na anorektickom mejkape Angeliny. ()

Rhaegar 

všechny recenze uživatele

Tak jako celkem to ujde. Jen na začátku musíte pochopit, že tohle není přepracování Šípkové Růženky. Jen volná inspirace. Jako je třeba středověk velmi volnou inspirací pro fantasy. Triky jsou fajn. Jsou jak kýčovitě barevné tak i docela tmavé když je to třeba. Problém jsem měl spíše s vyprázdněností světa. Je to jako bych se koukal na českou studiovou pohádku. Tedy je tam 5 postav, všechny vcelku zbytečné a jinak ani noha. Nic se neděje No a ten scénář by mohl být lepší, ale co bychom se snažili když děcka tomu stejnak prd rozumí :D ()

sh3riff 

všechny recenze uživatele

Až na fakt, že v jednu minutu se tam nenávidí a vraždí a v druhé oslavují svatbu, tak to ujde .. ale scénář opravdu slabý ()

JanaH. 

všechny recenze uživatele

Šípková Růženka ve fantaskním podání studia Disney. Je znát bohatý rozpočet, protože některé scény jsou úchvatné. Sice mě překvapilo několik pasáží, které jsou podle divně nedotažené. Narážím hlavně na předání Růženky králem-otcem třem vílám, ve snaze jí uchránit kletby. Jenže víly vůbec netuší, co dítě potřebuje a nebýt Zloby, Růženka by asi zahynula hlady dřív, než by se stihla dotknout osudné jehly kolovratu. Bez ohledu na tyto drobnosti velmi oceňuji výkon Angeliny Jolie, její výrazy a projevy lidskosti vůci malé „Stvůřičce“ Růžence. Tyto scény byly až dojemné. ()

DiableBlanc 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi pojetí příběhu, kterou nám původní animovaná pohádka nedala ...motiv Zloby vysvětlený skrze lidské chamtivé chování a krutost k tomu, co nechápou ... ()

Hugo_brunasi 

všechny recenze uživatele

Ano, viděl jsem Angelinu v lepších rolích. Ale také v daleko horších. Tento pohádkový příběh mě bavil od začátku do konce. Nejvíce jsem těšil na scény právě s Angie, Aurora mě příliš neoslovila. ()

CSGoddess 

všechny recenze uživatele

Nejsem velký fanda fantasy ale mám ráda předlohy od Grimmů a Jolie ke jedna z mých oblíbených hereček. Nic sem od tohohle filmu nečekala ale překvapil mě a neměla sem problém ho dokoukat  Kdo má rád trochu jinak točené, temnější a alternativní pojetí klasických pohádek a fantasy filmů by neměl být zklamán. ()

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (více)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (více)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Reklama

Reklama