Reklama

Reklama

Laře Croft (Alicia Vikander) je 21 let a právě zdědila obrovské obchodní impérium. Její otec, bohatý šlechtic a známý dobrodruh, Lord Richard Croft (Dominic West), zmizel beze stopy před sedmi lety, když byla ještě dítě. Od té doby se marně snaží najít nějaký smysl svého života. Když si přečte záhadný vzkaz, který jí otec zanechal, rozhodne se opustit Londýn a vyrazit do neznáma, aby přišla na to, co se jejímu otci doopravdy stalo. Vydá se po jeho stopách hledat legendární hrobku na mýtickém ostrově někde poblíž japonského pobřeží. Tato mise ale nebude jednoduchá – už jen dostat se na záhadný ostrov stojí Laru velké úsilí. Loď, která ji měla dopravit na pevninu ztroskotá v silné bouři a Lara se ocitá sama uprostřed neznáma, vybavená jen ostrým nožem, pevnou vírou a vlastní tvrdohlavostí. Pokud se jí podaří překonat své vlastní limity a přežít toto nebezpečné dobrodružství, stane se z ní skutečný Tomb Raider. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (920)

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem, že restart Lary Croft znamená opsat Dobyvatelé ztracené archy. Mezi oběma filmy je neskutečných 37 let a je tristní poznat, že za tu dobu Hollywood nedokáže přijít aspoň se špetkou něčeho originálního a jen na sebe vrství jedno klišé za druhým. Kdybych navštěvoval 3. třídu mateřskou, byl bych z filmu na větvi. Žel, nevýhodou lidí po pubertě je, že už toho viděli příliš a nedají se jen tak opít rohlíkem. Hlavní hrdinka nevýrazná (žel), režie standardně standardní, t.j. nezajímavá. Jak může 37letý film bez digitálních efektů vypadat moderněji, než jeho superdigálněmoderní následovník? Dohledal jsem si scénáristy. Jde o mladší lidi. Tak proč ten scénář vypadá tak staře, unaveně a předvídatelně. Nebo snad přípravní fáze psaní scénáře zahrnovala přemítaní Dobyvatel? Nějak tak mi to vychází. V rámci žánru za 2,5. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

PRVNÍ DOJEM:Tak tahle vykrádačka Indyho byla dějové béčko jak noha. Vizuálně pastva pro oči ( v závěru) a dějově debilita až to bučelo. Ale zase uznávám, že u těchto filmů se to tak nebere, takže co už s tím. Alicia je hezčí než její předchůdkyně, ale měl jsem pocit, že nemá to její charisma. Škoda zbytečných vykecávacích scén, a také škoda té hnusné "muziky" hned zpočátku. Za to jde dvacet bodů pryč jen to fikne. Mimochodem mně opět chyběl hudební motiv pro celý film. Asi už to není moderní a skončilo to u Lary II. Zatím dávám po prvním dojmu šedesátku a uvidím co po druhém zhlédnutí. ()

ratpile 

všechny recenze uživatele

Dokud se dej nepresunul do kobky, byl to zabavny Raider. Jakmile se ale stal Tomb Raiderem, ctvrtou hvezdicku ztratil. Do te doby to byla moc pekna podivana ala "nova" videoherni Lara serie ci Uncharted. Barvy, vyprava, herectvi Alicie Vikander. Kobka to ale vsechno splachla a z dobrodruzneho bijaku se stal takovy holcici Flynn Carsen. ()

Mire 

všechny recenze uživatele

Docela dobré. Mne Alicia do tejto role pasovala a verím tomu, že vydala zo seba maximum, aj keď už pár týždňov po premietaní dostala vyhadzov pri prípadných pokračovaniach. Holt, Hollywood. ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Na filmu se mi líbí hlavně to, že hrdinka vlastně permanentně dostává po hubě. Tedy ne, že by se mi líbilo to, že ji někdo mlátí, ale na rozdíl od té původní, která pěstí zabila slona a dechem zásahové komondo, je tahle milá holčina normální padesátikilová kočka. První část super cca do přistání na ostrově, potom už to začalo klesat ale pořád velmi slušné. Nelogičností tam samozřejmě bylo hafo (= hodně, pro neznalé), ale i tak silné tři, či spíše 3 a půl. Devče v hlavní roli velice sympatické, takže vůbec nevadí, alespoň mě, že není adepkou na Miss Prs. ()

JackBurda 

všechny recenze uživatele

Překvapivě solidní dobrodužství, který mi zlepšiolo chuť po příšerných herních rebootech. Ačkoli akce je málo a není nic extra, film má tempo, sympatickou hrdinku a pár výborných nápadů. 4* ničeho nelituju. ()

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

je to blbost, jak se na Tomb Raider sluší a patří ...ale Alicia za to stojí :-) A vyloženě nuda to taky není. Mimochodem, původní Tomb Rider jsem poprvé viděl až po tomto novém Tomb Rideru ..stáhl jsem si ho pro srovnání a musím říct, že je zábavnější než tento. 35% ()

Emjecko 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem to, ale z mnou zhlédnutých nových filmů uděluji Zlatou malinu za rok 2018 (v kategorii nejhorší film) právě Tomb Raider. Ano, vím, ještě neskončil říjen, pro své vlastní dobro však doufám v urychlený nástup Silvestra. Nerad bych ještě letos stihl něco podobně nudného. Přitom jsem očekával pouze jednodušší děj, u kterého vypnu, zabavím se u akčních scén, zhodnotím, že Croftovou lze úspěšně hrát i bez pětek v základní výbavě, a na konci budu dělat překvapeného z (ne)očekávaného rozuzlení. Překvapen jsem sice byl, ale jinak, než jsem si představoval. A nenaplněné představy jsou zlo. Možná kdybych měl očekávání nastavená ještě trochu níž, možná kdybych byl pod vlivem omamných či psychotropních látek, možná... Zlatá Angelina. ()

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Naturalističtější a lépe se přiblíživší ke cooltovní gamese toť nový Tomb Raider. Ano má to hluchá místa a občasné logické postupy jsou na pováženou (kdybych sám byl na pustém ostrově 7 let asi bych ho prohledal lépe než zdejší tlupa otrokářu s pucflekama). Každopádně lištičku Alice Vika(ka)nder osadili na hlavní roli squěle! ()

Ivoman 

všechny recenze uživatele

Toto je nástupce Angleiny Jolie ? Tato ufňukaná bezprsá nicka ? No děsný. Příště se dočkáme genderově vyváženého bezpohlavního jedince asi. Absolutně nevyužité 3D, půlka CGI efektů katastrofální, dvě hvězdičky jsou až moc. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Drobek furt někde visí nebo někam prchá. Ale jinak je to docela slušná reklama na tílka. Rozhodně tam chyběli slzy. To bylo trapný, že jí upřeli ten emoční rozměr. Závěrečné zamotání zápletky bylo teda dost naroubovaný a patří spíš až do připadnýho pokračování. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Alicia není plnohodnotná náhrada za Angelinu. Ale je chápu, že se snaží přiblížit populárnímu hernímu zpracování. Film je nový restart. Obsah tedy těží a z půlky zabírá původ postavy. Samotná akční část jsou jen různé skoky. Zápletka z hrobkou je takový horší Indiana Jones. + za dodání postav ze seriálu Into the Badlands. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říci takový Tomb Raider: Lara Croft začíná, po dlouhých patnácti letech návrat k Laře s možná trochu příliš drobnou Alicií Vikander. Ale i samotný film svým stylem spíše pokukuje po Indiana Jonesovi, než původní Laře Croft. Výsledek je takový lehký nadprůměr, pozitivem je celkem přehledný příběh, kde se přesto stále něco děje, takže divák se nenudí, zároveň si ale po skončení neřekne, že by to chtěl zkouknout ještě jednou..... ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Filmové remaky, reštarty či rebooty sa v dnešnej dobe robia ako na výrobnom páse, hoci len máloktorý z nich má zmysel alebo nejaké lepšie predpoklady zaujať. V tomto prípade však nový "Tomb Rider" patrí do tej lepšej skupiny, nakoľko oba filmy s Angelinou boli až na pár zaujímavostí nanajvýš priemernou zábavkou. Osobne nemám skúsenosti ani s reštartovanou, ale ani s akoukoľvek inou hrou z tejto série, preto v tomto smere nemôžem film s niečím porovnávať, Takže ako ničím neovplyvnený filmový konzument môžem len konštatovať, že som videl slušný dobrodružný film s nutnou dávkou mystickej atmosféry, neprepálenej akcie v old school štýle a v podstate aj ten príbeh nebol celkom márny, hoci sa občas javí trocha nesúrodo. Čo sa týka hlavnej predstaviteľky, v porovnaní s Angelinou jej síce chýba pár predností, ale napriek tomu ide o sympatickú a dobrú herečku. Prípadnému pokračovaniu by som sa určite nebránil. 70%. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Ocenujem , ze Lara robi vsetky tie kaskaderske kusky bez mejkapu, strapata, spinava a spotena. A pacila sa mi prenasacka. Zvysok vysumel. ()

Dejvecd 

všechny recenze uživatele

Mohol by som sa tu sťažovať na nereálnosť a na to že film je miestami trošku hlúpučký, ale nebudem a úprimne ani nechápem ľudí, ktorí budú, pretože tým pádom neviem čo čakali. Za mňa sme dostali obstojnú video-hernú adaptáciu, ktorá sa nebojí skrývať svoje korene a naopak ich skvelo využíva, keď hlavná hrdinka skáče od problému do problému a pekne si udržuje divákovu pozornosť. Zábavný mix Múmie a Indiana Jonesa s dobrými postavami (hlavne teda s extrémne sympatickou Aliciou Vikander), cool vizuálom, obstojnými akčnými scénami a dejom, ktorý aj napriek veľkej jednoduchosti (podobnú dejovú šablónu máme snáď v každom dobrodružnom filme) pobaví a je perfektne vyvažovaný ostatnými pozitívnymi aspektmi. Skvelá akčná zábava, ktorá si zaslúži pokračovanie. 7,5/10 ()

Související novinky

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

13.06.2023

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech už nám klepe na dveře, vše vypukne na přelomu června a července, kdy lázeňské město opět zaplní davy nadšených filmových fanoušků i… (více)

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Druhý Tomb Raider je mrtvý

Druhý Tomb Raider je mrtvý

29.07.2022

Adaptace herní série Tomb Raider se bude oficiálně znovu rebootovat. Chystané pokračování s Aliciou Vikander (Jason Bourne) se tak bohužel ruší, jelikož studio MGM, které bylo nedávno koupeno… (více)

Reklama

Reklama