Reklama

Reklama

Ve znamení raka

(seriál)
  • USA The Big C
Trailer 1
USA, (2010–2013), 20 h 16 min (Minutáž: 25–57 min)

Tvůrci:

Darlene Hunt

Hrají:

Laura Linney, Oliver Platt, Gabriel Basso, John Benjamin Hickey, Gabourey Sidibe, Phyllis Somerville, Cynthia Nixon, Reid Scott, Hugh Dancy, Susan Sarandon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Ústřední postavou tohoto seriálu je učitelka Cathy. Její život vypadá naprosto stejně jako příběh jakékoliv jiné ženy z amerického předměstí - nudně a stále stejně. Vše se ale otočí vzhůru nohama v momentě, kdy se Cathy dozví, že má rakovinu a že ji pravděpodobně nezbývá mnoho času. Rozhodne se tedy zahodit konvence a tradice a konečně se pro jednou chovat jak chce ona a ne, jak chtějí druzí. Způsob, jakým se s údělem vyrovnává ve společnosti jejího lehce nevyspělého manžela, pubertálního syna či bratra, radikálně bojujícího za záchranu celé planety, překvapí a rozesměje asi každého. (xxx-ivush)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (78)

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Po prvej časti to nevyzerá zle, nenudil som sa :) Ale nie je to ani nejaký super seriál, ktorý vás strhne hneď od začiatku. Uvidíme neskôr, čo z toho bude ale zatiaľ je to taký obyčajný priemerný seriál. Najlepšia časť bola asi odveta matky synovi za kanadské žartíky :) (65%) [--] Po piatich videných dieloch zvyšujem hodnotenie o jednu hviezdičku. Celkom slušne sa to rozbieha a niektoré situácie sú skutočne funny - spomeniem napríklad depiláciu "tam dole" v piatom diele :) Vlastne celý tento diel skvelý, zatiaľ asi najlepší. (75%) ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Ja sa nemozem stazovat, kazda cast je naozaj vynikajuca, humor, ktory vam Big C ponukne je na mile vzdialeny od politickej korektosti, ale cert to vem, hlavne, ze bavi... Kazda jedna postava je tak svojska, ze by to bez nich asi neslo... Sean, Cathy, Paul, Adam, Andrea a Marlene... Novodobi hrdinovia v kategorii cierny humor :) Som naozaj zvedava, ako toto dopadne... ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Takhle spokojená už jste velmi dlouho nebyla, Cathy !!" - "Mám taky důvod !! Kapačka s morfinem je boží.." - "Takže teď věříte v Boha ??" Zejména naprosto skvostná Laura Linney dokládá nejsilnější stránku tohohle možná dost kontroverzního projektu, který vypráví o bolesti a umírání s humorem balancujícím mezi laskavým a opravdu dost černým, totiž obsazení.. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE (95%): Něco mi hned říkalo, že tohle bude perla a nemýlil jsem se. Nikdy nevíte, co čekat - díl může začínat extrémně zábavně a končit neskutečně dojemně. Komediální linka je fajn, i když podle mě se lépe logicky daří drama, vzhledem k tématu. Herci jsou super, hlavně tedy Laura Linney. Občas mi jen trochu vadí přepísklý scénář, dlouho jsem přemýšlel mezi 4 a 5*, jenže pak prišel naprosto fenomenální poslední díl, který v závěru (beze slov!) dokázal vyvolat takové emoce, že mi i těch 5* přišlo málo. Opravdu bych si přál zažít více takových filmových/seriálových zážitků. Sice to možná jako celek úplně dokonalé nebylo, ale finále ano. Nádhera. Neskutečně nedoceněný seriál. Snad si to další řady nepokazí... // 2. SÉRIE (75%): Přijde mi, že tato řada se zbytečně zaobírala nezajímavými věcmi, které neměli pro seriál vlastně žádný větší význam a byla to jen taková vata (například linka s Adamem). Bohužel také ubyly emotivní díly, pro tuto řadu už moc neplatí, že se nějak výrazně střídá smích s pláčem. Přesto se seriál stále drží v nadprůměru a pár hezkých momentů zaručeně přinese. Jen mu chybí zajímavější dějová linka, žádný díl mi v paměti asi dlouho nezůstane, což je škoda. // 3. SÉRIE (80%): O třetí sérii jsem všude četl, jak je zbytečná a ne moc povedená, takže jsem se toho celkem bál, jelikož už předchozí řada si podle mě neudržela stejnou úroveň jako ta první. No, musím říct, že jsem mile překvapen. Rozhodně o chlup lepší než již zmiňovaná 2. řada, jelikož tato je více zapamatovatelná, nápaditější a dynamičtější. Sice to své mouchy to mělo, ale jinak rozhodně příjemná podívaná. // 4. SÉRIE (90%): Emoce v každém dílu. Je až zarážející, jak si tvůrci poradili se 4. řadou. Sice to bylo od začátku do konce dojemné drama, ale přesto si seriál udržel svůj humor z předchozích řad. Každá série měla svý mouchy, ale shrnul bych to asi takhle. The Big C je geniální a neskutečně silný především v segmentech, jako celek je to "jen" výborné. Kdo tento seriál neuvidí, asi nikdy nepochopí, že smutek nemusí vyvolat pouze mega vážné drama s mega vážnými dialogy a hereckými výkony. Stačí citlivý příběh ze života s trochou nadsázky a... vlastně je ještě asi potřeba Laura Linney, protože si nejsem jistý, jestli by to fungovalo s jinou herečkou. Jsem přesvědčený, že velký podíl na kvalitě má opravdu její neskutečný herecký výkon. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Úžasný seriál s fantastickým výkonom Laury Linney, ale aj všetkých naokolo. Krásne morbídny humor, ktorý sa prelína s citlivosťou. Tá túžba po živote sa tu normálne zhmotňuje a jediným maličkým negatívom je krátkosť častí. Mojou najobľúbenejšou postavou bol jej brat, také hlášky, to sa len tak nevidí. Tretiu sériu považujem za vrchol, čo sa týka vtipnosti, a štvrtá je samozrejme vrcholom čo sa týka emočnosti. Toto považujem za počin, ktorý naozaj ťažko chorým ľuďom môže naozaj pomôcť a dať nádej. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (1)

  • Seriál se měl nejprve jmenovat "The C word". Poté byl přejmenován, aby se nepletl se seriálem The L word (Láska je láska). (Pethushka)

Reklama

Reklama