Reklama

Reklama

Vikingové

(seriál)
Trailer 3
Irsko / Kanada, (2013–2020), 66 h 51 min (Minutáž: 44–51 min)

Tvůrci:

Michael Hirst

Scénář:

Michael Hirst

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Clive Standen, Alexander Ludwig, Linus Roache, Moe Dunford, Jessalyn Gilsig, Jefferson Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(89)

Drsné drama vikingského hrdiny Ragnara Lothbroka, který ve snaze o rozšíření vlivu seveřanů zpochybňuje kvality neschopného vůdce, kterému chybí vize. (Netflix)

Recenze uživatele Atchyroz k tomuto seriálu (7)

Vikingové (2013) 

Who wants to be king?! Vikings se pro mne v době, kdy jsme je začal sledovat, stali dokonalou náhradou za Hru o trůny a svou tématikou historického seriálu je přesně typ, jaký miluju. Ragnar Lothbrok, kterého si naprosto fenomenálně střihnul velký sympaťák Travis Fimmel, je jednou z nejlepších postav jaké jsem minimálně v seriálech viděl a pro mě je v tomto odvětví ta úplně nejoblíbenější. Moc daleko za ním nejsou ani další postavy jako Lagertha, jeho bratr Rollo nebo jeho přítel Floki a Athelstan. Všechny role si herci dávali s grácií a je úžasný zážitek je sledovat v prostředí vikingů a jejich mytologii tak, jak to předvedl tento seroš. Všechny bitvy, výpravy, konflikty apod. jsou naprosto dechberoucí, realistické a strhující. Show vlastní naprosto bezvadné intro a pozadu nejsou ani dialogy mezi postavami, které vás baví, i když se třeba neřeší nic důležitého. Do Vikingů jsem se naprosto ponořil hned od prvních dílů první sezóny a dál šli kvalitou i dějem hrozně nahoru a já si to hrozně užíval. Později jsem se hrozně moc obával úpadku /SPOILER/ absencí hlavní postavy (smrt Ragnara mě tehdy dost zasáhla) a svěření děje do rukou jeho synů /SPOILER/. Nicméně s touto změnou se tvůrci vyrovnali velmi dobře a do konce čtvrté řady to šlapalo ve stejných kvalitách. A možná to už tehdy mohlo být i ukončeno, jelikož naopak pátá série šla dost dolů už jen svým dějem nebo scénářem a na rozdíl od například Hry o trůny se zdálo, že i rozpočet samotné produkce se snižoval a pravděpodobně i kvůli klesající sledovanosti. Nicméně poslední šestá série to zase trochu zvedla, ale kvalit prvních čtyř řad už seriál nedosáhnul. Zároveň musím říct, že jsem hrozně moc rád, že se seriálu povedlo skončit důstojně. Poslední tři epizody ukázaly jen to nejlepší a krásně uzavřely dějové linky hlavních postav. ()

Série 1 (2013) (S01) 

9/10 ()

Série 2 (2014) (S02) 

10/10 ()

Série 3 (2015) (S03) 

9,5/10 ()

Série 4 (2016) (S04) 

8,5/10 ()

Série 5 (2017) (S05) 

7/10 ()

Série 6 (2019) (S06) 

8/10 ()

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Vikingové míří do Valhally

Vikingové míří do Valhally

20.11.2019

Seriál Vikingové od History Channel odplouvá se svojí závěrečnou šestou řadou do věčných lovišť, streamovací služba Netflix má teď pro fanoušky drsných seveřanů ale dobré zprávy. Spolu s tvůrcem… (více)

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

04.01.2019

Největší hit stanice History seriál Vikingové se blíží do finále. Seriál bude zakončen šestou sérií pravděpodobně zkraje roku 2020 a jeho tvůrce Michael Hirst (Tudorovci) spolu se studiem MGM… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Reklama

Reklama