Reklama

Reklama

Vikingové

(seriál)
Trailer 1
Irsko / Kanada, (2013–2020), 66 h 51 min (Minutáž: 44–51 min)

Tvůrci:

Michael Hirst

Scénář:

Michael Hirst

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Clive Standen, Alexander Ludwig, Linus Roache, Moe Dunford, Jessalyn Gilsig, Jefferson Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(89)

Drsné drama vikingského hrdiny Ragnara Lothbroka, který ve snaze o rozšíření vlivu seveřanů zpochybňuje kvality neschopného vůdce, kterému chybí vize. (Netflix)

Recenze uživatele Blazkowicz k tomuto seriálu (7)

Vikingové (2013) 

Velmi křehké vztahy na vikingský způsob. To si mohly odpustit, ale chápu, že pak by seriál asi dlouho nevydržel a občas je to i v tomto směru povedené. Vypíchnout musím hlavně krásné a věrné prostředí a hrají tady autentičtí severští herci. Ve čtvrté sérii už to ztrácí kvalitu a dvacet dílů je fakt zabijácké. Závěrem asi tak, že Vikingové byli blázni. 4* ()

Série 1 (2013) (S01) 

Po čtyřech letech si dávám opáčko, protože zase hraju něco tématického, chybí mi tu recenze a nemám tento seriál dokončený. Určitě první série donutí člověka sledovat dál, protože je tam plno zajímavých věcí. Jen mi trochu nesedí, že by vikingové byli až tak moc drsní a s každým si tak lehce poradili. 4* ()

Série 2 (2014) (S02) 

Už to celé začíná bobtnat a pěkně se zamotávat. 4+* ()

Série 3 (2015) (S03) 

Kdyby nebylo Paříže, tak řeknu, že to je nějaká Hra Otrůny nebo co. Všichni kují pikle proti každému, nikdo nedrží slovo, zajímavé postavy umírají. 4+* ()

Série 4 (2016) (S04) 

Dvaceti dílů jsem se bál, ale kvalita nešla nijak výrazně dolů až na větší roztahanost. Existuje ale hned několik věcí, které už mi vadí. Ragnarovi synové, to je banda debílků a jejich hašteření je fakt otravné. Stejně tak neustálé vraždění pro moc, lepší postavení a následné pomsty. To neměli lidé nic lepšího na práci než řešit takové blbosti? 4-* ()

Série 5 (2017) (S05) 

Tolik dějových linek a tolik jich je zbytečných a nudných. Floki, Lagertha, Ivar, vsechno je to nuda. Nejhorší je bezesporu Ivar, který je absolutní magor až to není normální. Jediný Bjorn a Ubbe ještě zabaví. Taky bych chtěl návrat Rolla, protože sledovat dění ve Franské říši mě bavilo ze všeho nejvíc. 3+* ()

Série 6 (2019) (S06) 

Zbytečná série a ještě tak roztahaná. Kolikrát jsem si u ní musel klepat na čelo. Ivar se ocitne v Rusku (ale už měl zdechnout v přechozí sérii, protože je debil) a vůbec mu nevadí, že jsou to křesťani, přitom posledně mlel něco o tom, jak je nesnáší. Hvitserk je úplně k ničemu, ten kdyby umřel tak to nikomu nevadí. Tak aspoň je z něj bláznivý ožrala, který je ale po setkání s Ivarem okamžitě střízlivý jak beránek. Zajímavé. Bjorn s Haraldem to je nekonečná dějová linka, na Islandu se nic neděje, milostné hrátky a střídání partnerek na to sere pes. Útok (už zase) na Wessex jsem nepochopil. Asi chyběla náplň do dílů. Jediná zajímavá věc bylo objevení Severní Ameriky. 3-* ()

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Vikingové míří do Valhally

Vikingové míří do Valhally

20.11.2019

Seriál Vikingové od History Channel odplouvá se svojí závěrečnou šestou řadou do věčných lovišť, streamovací služba Netflix má teď pro fanoušky drsných seveřanů ale dobré zprávy. Spolu s tvůrcem… (více)

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

04.01.2019

Největší hit stanice History seriál Vikingové se blíží do finále. Seriál bude zakončen šestou sérií pravděpodobně zkraje roku 2020 a jeho tvůrce Michael Hirst (Tudorovci) spolu se studiem MGM… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Reklama

Reklama