Reklama

Reklama

Vikingové

(seriál)
Trailer
Irsko / Kanada, (2013–2020), 66 h 51 min (Minutáž: 44–51 min)

Tvůrci:

Michael Hirst

Scénář:

Michael Hirst

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Clive Standen, Alexander Ludwig, Linus Roache, Moe Dunford, Jessalyn Gilsig, Jefferson Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(89)

Drsné drama vikingského hrdiny Ragnara Lothbroka, který ve snaze o rozšíření vlivu seveřanů zpochybňuje kvality neschopného vůdce, kterému chybí vize. (Netflix)

Recenze uživatele r007 k tomuto seriálu (5)

Série 1 (2013) (S01) 

Tento seriál mi doporučila dcera a před shlédnutím prvního dílu jsem byla lehce skeptická, ale zdá se, že mě zcela pohltil. Zpočátku mi byl sympatičtější Rollo, trvalo mi, než jsem si zvykla na Ragnarovy trochu zvláštní způsoby.Na Flokiho jako zjev z úplně jiného světa jsem si ještě nezvykla a necítím k němu ani špetku sympatie. Líbil se mi způsob seznamování se všemi postavami a zvyky ,a i když je beru jako historicky nevěrohodné, tak cítím, že někde uvnitř mají určitě něco společného s dávnými Vikingy. Nevím, v kterém dílu se to stalo, ale začala jsem držet Ragnarovi všechny palce a bála se o jeho život pokaždé, když ho někdo ohrozil. Sice mě nepřestal neustále překvapovat svým nevypočitatelným jednáním, ale vyzařovala z něj taková síla, že si zasloužil být hlavním hrdinou. A to je především zásluha Trevise Fimmela, který z tohoto seriálu a především z Ragnara udělal legendu. Další lahůdkou je výborná hudba, zcela nečekaná u seriálu. ()

Série 2 (2014) (S02) 

Myslím, že druhá série zvedla pomyslnou laťku o stupínek výše. Charaktery postav se prohlubují, přibývá akce a na své si přijdou i vyznavači krvavých scén. Pro mě bylo důležité, že se část prostoru nechala i psychologii postav a obzvlášť zajímavá byla konfrontace Ragnara a krále Ecberta. Jedna z nejsilnějších scén pro mě byla ta, když za Ragnarem přijela princezna a Lagherta se rozhodla odejít.V té chvíli jsem Ragnara nenáviděla za to, že si neuměl vybrat a obdivovala jsem Laghertu za to, co udělala. Král Horik se představil jako král intrik a Sigi se začíná měnit v chameleóna.A Rollo ?Zvenčí obrovský bojovník, uvnitř slaboch. Zajímalo by mě, jestli se dostane za takové chování do Vallhaly. ()

Série 3 (2015) (S03) 

Pro mě jednoznačně klesající tendence. Stopáž uměle natahovaná nezajímavým dějem, který jen sem tam ozvláštní některá scéna.Tentokrát je to opravdu znát, že je to seriál. Na své si přijdou vyznavači politických intrik a náboženství. Konfrontace vikingských tradic a křesťanství je zajímavá, ale Althestan mě začíná pomalu štvát, protože si neumí vybrat. A tak nejzajímavější scény jsou nakonec z útoku na Paříž. Ragnar začíná být postupem děje průhledný a už mě tolik nepřekvapuje jako dřív. Už se mi ani nechce do 4. série, ale možná dám ještě jeden díl ... ()

Série 4 (2016) (S04) 

Absolutní zklamání. Po 5 dílech nevím, jestli mám sledovat ještě dál. Ragnar jakoby v předchozí sérii napůl umřel, už to není on, je jakoby pořád omámen, utápí se v představách a ubírá to na zajímavosti děje i jeho postavy...Bjorna jsem neměla ráda od té doby, co vyrostl, Rollo si to se mnou rozházel tím, že zradil podruhé a Floki , ať je jeho postava sebevíc zajímavá, je podle mě obyčejný blázen. A tak ze zbylých hlavních hrdinů zbývá sledovat osud Lagarthy, která jediná je přímá,ví, co chce a nic nepřekrucuje , a krále Ecberta. Ten je přímo vzorem všech intrik , ale u něj mi to vadí nejmíň. Rozhodně nejslabším místem je Paříž.Který blbec proboha dopustil v takovém seriálu ten kýčovitý příběh Rolla a jeho princezny? Tím to teda pohnojil ! Prokousala jsem se 10 díly a pak to začalo být zajímavější. Moje dřívější hodnocení bylo pouze 2 hvězdy, ale další díly mě přinutily hvězdu přidat. Jakmile se Ragnar vymanil ze svých halucinací a začal to být zase on, všechno bylo najednou jiné, lepší. Nechápu, proč drsní Vikingové, kteří trestali každou zradu, nechali nakonec Rolla žít, ale dalo se na to dívat, jen Ivar mě štval čím dál víc . Velmi krásné byly scény Ragnara loučícího se s Flokim, a Ecberta loučícího se se svou rodinou. Zajímavé byly také rozhovory Ragnara s Ecbertem. Jak vidím podle komentářů, každý si asi našel svoje oblíbené místa, ale na můj vkus mohlo být dílů zase 10 a bylo by to akorát. ()

Král Rybář (2017) (S05E01) 

No jak to slušně napsat, přemýšlím, jaká slova použít, ale nějak mi to připadá vcelku o ničem. Tušila jsem, jak to dopadne už ve chvíli, kdy nechali umřít Ragnara. Snažili se sice násilím rozehrát děj na příběhu jeho synů, ale jaksi to není ono...jKdo sledoval příběhy Vikingů kvůli jejich stylu života a zabíjení, asi si přijde na své. Ale kdo hledá i zajímavý příběh nebo něco, co vás nemilosrdně vtáhne do děje navzdory tomu všemu násilí co se tam děje, tak ať si ušetří čas, není o co stát. Myslím, že další díl by byl jen ztráta času. Škoda, že se do toho blábolu nechala přemluvit Lagherta, mohla si zachovat důstojnou vzpomínku a zemřít třeba hned v prvním dílu, vzpomínala bych na ni ráda , ale bohužel se tak nestalo a rozšířila tak řady těch, kdo se na tomto uměle natahovaném dílu podílejí. Sláva Ragnarovi ! ()

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Vikingové míří do Valhally

Vikingové míří do Valhally

20.11.2019

Seriál Vikingové od History Channel odplouvá se svojí závěrečnou šestou řadou do věčných lovišť, streamovací služba Netflix má teď pro fanoušky drsných seveřanů ale dobré zprávy. Spolu s tvůrcem… (více)

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

04.01.2019

Největší hit stanice History seriál Vikingové se blíží do finále. Seriál bude zakončen šestou sérií pravděpodobně zkraje roku 2020 a jeho tvůrce Michael Hirst (Tudorovci) spolu se studiem MGM… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Reklama

Reklama