Reklama

Reklama

Vikingové

(seriál)
Trailer 1
Irsko / Kanada, (2013–2020), 66 h 51 min (Minutáž: 44–51 min)

Tvůrci:

Michael Hirst

Scénář:

Michael Hirst

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Clive Standen, Alexander Ludwig, Linus Roache, Moe Dunford, Jessalyn Gilsig, Jefferson Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(89)

Drsné drama vikingského hrdiny Ragnara Lothbroka, který ve snaze o rozšíření vlivu seveřanů zpochybňuje kvality neschopného vůdce, kterému chybí vize. (Netflix)

Recenze uživatele klukluka k tomuto seriálu (7)

Série 1 (2013) (S01) 

Hlavně jsem rád, že jsou na planetě Zemi ještě lokace, kde jste schopni divákovi namluvit, že se píše rok 800 a průmyslová revoluce je zatím v nedohlednu. Vyučovat dějepis se podle toho snad nebude, ale obzory mi to nepochybně rozšířilo. A spousta lidí, na který se hezky kouká, v tom to ti Vikingové měli taky dobrý. 😊 ()

Hněv seveřanů (2013) (S01E02) 

Je to fajn, baví mě to, ale kněze misionáře, který ovládá řeč Vikingů, aniž by ho Vikingové znali, aniž by o něm slyšeli, to je megapí.ovina. ()

Série 2 (2014) (S02) 

Vi-king! Je to výborně udělaný a správně usoudili, že už není třeba tlačit tolik do popředí zářivou modř Ragnarových očí. Ta taky umřela s první sérií. A proč to tedy nemám za pět? Těch intrik tady na mě bylo nějak moc. Fakt jimi tolik cloumaly ambice? Fakt se nám měli svým myšlením tolik podobat? Mám o tom pochybnosti, které vyjadřuji tou jednou chybějící hvězdičkou. ()

Série 3 (2015) (S03) 

Realita je nuda, budiž fantazie! Budiž personalizovaný Ódin, budiž totálně zvrácení panovníci, budiž lstvivé intriky, budiž mise, které se sice nikdy neodehrály, ale dostaly tak úžasný televizní vizuál, že se u nich mění charakter dechu. Baví mě ta filmařská poctivost. Jasně, prachy, ale hlavně práce. Mraky, mraky práce. ()

Série 4 (2016) (S04) 

Než odešel Kanec, tak jsem se nudil a až moc jasně jsem cítil, jak to zbytečně natahují. Grády to dostalo až potom, což jsou čtyři, pět dílů z dvaceti. Nemůžu to hodnotit líp, popřel bych tím sám sebe. ()

Série 5 (2017) (S05) 

Když je u mě míra spokojenosti na 70-ti procentech, tak to mám za 4 hvězdy. A to platí i o Vikinzích páté serii, která se mi celkově líbila víc, než série předchozí (čtvrtá), byť už tu byly scény a situace, které mě buď nebavily, nebo jim nevěřím, případně nerozumím. Baví mě ale ta spletitost osudů hlavních postav, nečekaná spojenectví a protivenství a pochopitelně vizuál, díky němuž mívám pocit, že čas trhnul oponou a já vyjdu na ulici a koupím to sekerou do čela. ()

Série 6 (2019) (S06) 

Úžasný. A úchvatný. A famózní. A… Nádherná sága. Barevná a barvitá. Někdy až moc, ale v určitou chvíli jsem si přestal klást otázky typu ‘A tohle by mu/ jí vážně prošlo?’ a jen jsem se tím nechal unášet. A byla to interesantní, dobrodružná plavba. Moc se mi líbí představa, že by někdo podobným způsobem zvěčnil historii mého národa. S tím, že bych to ale chtěl alespoň v základních obrysech faktograficky správně. Moc děkuji za Vikingy a těším se na Přemyslovce. ()

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Vikingové míří do Valhally

Vikingové míří do Valhally

20.11.2019

Seriál Vikingové od History Channel odplouvá se svojí závěrečnou šestou řadou do věčných lovišť, streamovací služba Netflix má teď pro fanoušky drsných seveřanů ale dobré zprávy. Spolu s tvůrcem… (více)

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

04.01.2019

Největší hit stanice History seriál Vikingové se blíží do finále. Seriál bude zakončen šestou sérií pravděpodobně zkraje roku 2020 a jeho tvůrce Michael Hirst (Tudorovci) spolu se studiem MGM… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Reklama

Reklama