Reklama

Reklama

Vikingové

(seriál)
Trailer 1
Irsko / Kanada, (2013–2020), 66 h 51 min (Minutáž: 44–51 min)

Tvůrci:

Michael Hirst

Scénář:

Michael Hirst

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Clive Standen, Alexander Ludwig, Linus Roache, Moe Dunford, Jessalyn Gilsig, Jefferson Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(89)

Drsné drama vikingského hrdiny Ragnara Lothbroka, který ve snaze o rozšíření vlivu seveřanů zpochybňuje kvality neschopného vůdce, kterému chybí vize. (Netflix)

Recenze uživatele Yardie k tomuto seriálu (7)

Vikingové (2013) 

Lepších 80%. Detailnější hodnocení je napsáno u jednotlivých sérií. Začalo to zajímavě, ale byl na tom vidět nedostatek peněz a bylo to takové televizní. Postupem času se přisypaly nějaké ty groše a projevilo se to na lepší výpravě. Také se děly nové a nové věci, postavy se profilovaly, přibývaly nové, člověk si k nim našel vztah. Postupem času a odchodem asi nejcharismatičtější postavy to ztratilo trošku šťávu, začalo přešlapovat na místě a točit se dokola, bylo to zbytečně natahované. Ale pořád to byla zajímavá podívaná. Ale ztratilo to své kouzlo z prvních sérií, ten drive, nápady. Každopádně se podařilo do cíle dojít se ctí a určitě stojí za vidění. Howgh! ()

Série 1 (2013) (S01) 

Slyšel jsem o tom mnohé a v podstatě to vše byla pravda. Velmi povedený seriál. Chytilo mě to od prvního dílu a už jsem nemohl přestat, Z počátku mi trošku dělalo problém zbytečné zabíjení na výletech mimo domov, což mi trošku bránilo si najít k hlavním hrdinům úplně cestu, ale co se týče domácí problematiky, tam jsem ji fandil rozhodně. Zajímavý je také pohled do historie, kde ne vše bude asi tak, jak bylo, ale i přes to je to obohacují sonda do dané doby. Hlavní hrdinové se povedli, vlastně obecně všichni herci - fakt tam pasují jak poklička na hrnec. Seveřan vedle seveřana. Kulisy jsou taky povedené, celkově dýchá z filmu ta doba, to prostředí, ten život. Co mi ještě dělo trošku problémy, resp. malinko vadilo, byly dost velké časové skoky v jednotlivých dílech, kdy jsem uvažoval, jestli jsem něco nepřeskočil. Ale vždy bylo velmi umně, stručně a jasně vysvětleno, co se mezi tím stalo. Co si ještě nejsem jistý, jak bylo, tak že počet bojovníků je celkem malý, na všech stranách. Nevím, jak to bylo ve skutečnosti, ale tohle trošku seriál jakoby snižuje, že je to nízkorozpočtové, takové malé. Ale od toho jsem se již oprostil a užívám si to i tak. Bitvy jsou parádní, mají šťávu, jsou uvěřitelné, propracované, přehledné. Celkově tedy velmi povedené a už se těším na druhou sérii. Howgh! ()

Série 2 (2014) (S02) 

Noooo, teda. Rozhodně lepší než první série. Atmosféra trošku zhoustla, připojilo se více intrik, politiky, klamu, nejasností a rovněž i prostředí. Také háv, resp. počet aktérů se rozrostl, což přidalo trošku na takové mimo TV tvorbě. Po úspěchu první řady nejspíše trošku přitekly penízky. Každopádně parádní série, od začátku do konce jsem to hltal, pořád čekal, co se stane a co se z toho vyklube. Natočili to velmi dobře, mnohdy dosti matoucně, že si člověk nebyl jistý, jak a co je. Paráda! Těším se na další. Howgh! ()

Série 3 (2015) (S03) 

Opět na výbornou. Nové lokace, nové postavy, jde vidět, že se i do měšce přisypaly nějaké zlaťáky, protože je všeho a všech více. Začalo se řádně intrikařit a politikařit, člověk už neví komu a čemu věřit. Ve větší míře začala být i zajímavá hudba v průběhu děje. Prostě to chytlo více velkoleposti, což ještě vylepšilo již tak výborný seriál. Nemám, co více k tomu říci. Vysoká laťka udržena, ba co více, i trošku zvýšena. Velká spokojenost, alou na další sérii. Howgh! ()

Série 4 (2016) (S04) 

Slabší oproti předešlým sériím. Dá se to rozdělit do dvou částí - před a po Paříži. Obě jsou jiné - první akčnější, druhá spíše filozofická, povídací. Obě mají něco do sebe a líbily se mi. Nicméně, místy je to trošku vláčnější, Ragnar už není co býval, postavy, které dostávají významnější prostor jsou až na jednu takové nevýrazné, chybí jim to Ragnarovo charisma. Každopádně je to pořád velmi dobré a baví mě to, ale už to není co bývalo. Uvidíme, co přinese řada číslo 5. Howgh! ()

Série 5 (2017) (S05) 

70%. Jak psali mnozí přede mnou, kvalita seriálu klesá. Už mi to opravdu připadá tak, že je z toho potřeba vytřískat nějaký ten groš. Zdá se mi, že se to točí v kruhu, místy je to taková "telenovela", je tam jedna naprosto zbytečná a nudná linie, celkově je to už dost natahované, dalo by se to obsáhnout v méně dílech. Ale abych jen nehanil, pořád se to co celkem slušně dívá, ale už to prostě nemá to kouzlo, drive, nápady a novinky jako dříve. Je to pořád to stejné dokola, jen se změní skupiny proti sobě stojící. Je nejvyšší čas to ukončit. Leda by 6. série byla nějaká pecka, ale to už nepředpokládám. Howgh! ()

Série 6 (2019) (S06) 

Po třetí sérii jsem jsem trošku obával, ale myslím, že to bylo důstojné rozloučení. Sice se to jede pořád dokola, ale díky přesunu na nové místo dění to chytilo zase trošku něco do zajímavosti. Řekl bych, že druhých 10 dílů mě bavilo o něco více než prvních 10, ale nebyl to zase až takový rozdíl. Některé díly byly výborné, jiné slabší. Jak jsem psal v hodnocení předchozích sérií, už to není co dříve, ale obavy se nenaplnily, čtvrtá série se celkem povedla a celé to zakončila se ctí. Howgh! ()

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Vikingové míří do Valhally

Vikingové míří do Valhally

20.11.2019

Seriál Vikingové od History Channel odplouvá se svojí závěrečnou šestou řadou do věčných lovišť, streamovací služba Netflix má teď pro fanoušky drsných seveřanů ale dobré zprávy. Spolu s tvůrcem… (více)

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

04.01.2019

Největší hit stanice History seriál Vikingové se blíží do finále. Seriál bude zakončen šestou sérií pravděpodobně zkraje roku 2020 a jeho tvůrce Michael Hirst (Tudorovci) spolu se studiem MGM… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Reklama

Reklama