Reklama

Reklama

Vikingové

(seriál)
Trailer
Irsko / Kanada, (2013–2020), 66 h 51 min (Minutáž: 44–51 min)

Tvůrci:

Michael Hirst

Scénář:

Michael Hirst

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Clive Standen, Alexander Ludwig, Linus Roache, Moe Dunford, Jessalyn Gilsig, Jefferson Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(89)

Drsné drama vikingského hrdiny Ragnara Lothbroka, který ve snaze o rozšíření vlivu seveřanů zpochybňuje kvality neschopného vůdce, kterému chybí vize. (Netflix)

Recenze uživatele Rami k tomuto seriálu (2)

Zajatec (2017) (S05E05) 

To, jak moc je seriál autentický s realitou, neřeším. Je to prostě jen seriálová zábava na motivy přibližných historických reálií. Ale to, co jsem si v minulých sériích užíval, mě dnes bodá u srdce. Nebo spíš už to není ono. Mám teď namysli boj - zejména v tomto díle. Všichni jen řvou a skutečná strategie nikde. Bohužel chybí i zdravý rozum. Vojáci/válečníci se zmateně motají, aby mohli být snadným cílem. Z logiky věci není žádná taktická výhoda soukat se po jednom z jedněch míst do druhých na nepřítele, když by vlastně stačilo nepříteli zabíjet pomalu ale jistě toho jednoho bojovníka za druhým a ani se nezadýchat. Vojáci se ale zachovali úplně nelogicky. Prostě fuj... Dvě hvězdy dávám jen pro atmosféru, kulisy, kostýmy atp. ()

Žert (2018) (S05E08) 

Zase mě zabíjí nelogičnosti (Spoiler!): 1) "Zabiju ho!"..."Nee!"..."Proč ne?"..."Nevím..." 2) Už je napůl postřileli, jeden z hlavních hrdinů utíká jako poslední. Mohli by ho snadno trefit do zad. A né, to by nešlo, přestanou s útokem. 3) Vyjednávání se nepovedlo - vytáhnou se meče - obránci mají těstně ale přeci šanci posekat útočné vyjednavače. Mohlo by se předejít obrovskému krveprolití, kterému se obránci tak moc snaží vyhnout. V tom velitelka zavelí, že se teď nebude bojovat. 4) Hlavní hrdinové jsou nezničitelní, ba co víc mají nekonečně sil (hlavně ženské postavy). :-D 5) Jak v minulých bitvách byli všude lučištníci, teď krom posádek v lese nikde ani luk. Proč? Prostě samá sranda. ()

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Vikingové míří do Valhally

Vikingové míří do Valhally

20.11.2019

Seriál Vikingové od History Channel odplouvá se svojí závěrečnou šestou řadou do věčných lovišť, streamovací služba Netflix má teď pro fanoušky drsných seveřanů ale dobré zprávy. Spolu s tvůrcem… (více)

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

04.01.2019

Největší hit stanice History seriál Vikingové se blíží do finále. Seriál bude zakončen šestou sérií pravděpodobně zkraje roku 2020 a jeho tvůrce Michael Hirst (Tudorovci) spolu se studiem MGM… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Reklama

Reklama