Reklama

Reklama

Banshee

(seriál)
  • USA Banshee
Trailer 18
USA, (2013–2016), 32 h 32 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Antony Starr, Ivana Milicevic, Ulrich Thomsen, Frankie Faison, Hoon Lee, Rus Blackwell, Lili Simmons, Matt Servitto, Trieste Kelly Dunn, Steve Coulter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(38)

Alan Ball, proslulý tvůrce seriálů True Blood - Pravá krev a Odpočívej v pokoji, přináší nové strhující akční drama, které vypráví o bývalém trestanci Lucasi Hoodovi (Antony Starr), jenž se neuvěřitelnou shodou okolností stane šerifem venkovského amišského městečka, když pátrá po ženě, kterou viděl naposledy před patnácti lety. Tehdy se po vyloupení klenotnictví Lucas dobrovolně vzdal policii, aby ona mohla uprchnout. Tato žena nyní žije v Banshee, říká si Carrie Hopewellová (Ivana Milicevicová), je vdaná za místního okresního prokurátora, má s ním dvě děti (z nichž jedno může být Lucasovo) a snaží se žít co nejnenápadněji... Dokud se neobjeví Lucas, jenž otřese celým jejím světěm a oživí staré vášně. Situaci komplikuje skutečnost, že Banshee je prolezlé korupcí a vládne mu amišský suverén Kai Proctor (Ulrich Thomsen), budující zde brutálně impérium postavené na drogách, hazardu a výpalném. Lucas s pomocí bývalého boxera, nyní barmana Sugara Batese (Frankie Faison) dokáže být Kaiovi a jeho gangsterům rovnoceným soupeřem a dokonce se mu podaří nastolit v Banshee jistou míru přísné spravedlnosti. Ovšem Lucasovi stále zůstává chuť loupit a to jeho i Carrie svádí na nebezpečnou cestu pokrytectví, kterou zkříží pomstychtivý Mr. Rabbit (Ben Cross), newyorský gangster, jehož kdysi obrali. (HBO Europe)

(více)

Videa (167)

Trailer 18

Recenze (410)

erased 

všechny recenze uživatele

Na první pohled naprosto ulítlý céčkový příběh realitě vzdálenější než příběhy z předaleké galaxie, na ten druhý nebo možná ještě pozdější pravděpodobně ta nejvíce sebeuvědomělá běžící série. Banshee je místo, kde je každej chlap a jeho pohled i hlášky tvrdší než diamant a drsnější než šmirgl a kde by každá správná ženská vyšukala mozek z hlavy i Rosenbergovi (pokud by mu ho před tím z hlavy nevystřelila nebo nevymlátila). Tomu správňáckému ztrápenému antihrdinovi pak dělá povinného sidekicka transsexuál, a to nevinné křoví krvavému běsnění dělá amišská a indiánská komunita. A pokud člověk neví do čeho jde, je první řadu potřeba rozdýchávat. Co pak ale potěší stejně jako každá perfektně natočená akční scéna je to, že jsou všechny vztahy a příběhové linie dopředu jasně promyšlené a tak tvůrci prakticky vůbec nerecyklují ani nenatahují. Efektně se prolínající realita a představy hlavních hrdinů a druhá řada spolu s jednotlivými miniepizodami Banshee Origins jsou tomu vynikajícím důkazem, který mě donutil zvýšit hodnocení na plný počet. Díl od dílu se měnící, v současnosti bezkonkurenčně nejlepší seriálové titulky jsou už jen třešničkou na dortu. Banshee je prostě macho akční zábava dotažená ad absurdum a jako taková se nedá nemilovat. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Banshee byl seriál, o kterém jsem měl matné tušení, ale až po výkonech Tonyho Starra v roli Homelandera jsem dostal chuť. Akční drama, kterému s radostí odpustíte plot armor a pohádkovost. Všechny 4 série mě bavily a přestože ta poslední nedosahovala tak úplně kvalit těch předchozích, nejspíš z důvodu absence šerifskýho odznáčku na Hoodově hruti, tak si i tak zachoval seriál vysokou kvalitu až do úplného konce. ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Alan Ball je BŮH! Ano, vím, že to píšu už od roku 1999, ale od té doby se nic nezměnilo. Ba naopak, on stále přitvrzuje.1. série - 100% Tvůrčí tým v druhé sérii dokazuje, že má o svém seriálu jasnou představu a žádný pokles kvality se nekoná. Všechny dějové linky jsou dále rozvíjeny, šerif Hood dál nakopává grázlům zadky a zas a znovu se dostává do prekérních situací. A my si tuhle parádní seriálovou jízdu můžeme užívat a užívat. 2. série - 100% Je až neuvěřitelné, že Banshee má i ve třetí sérii stále co nabídnout. Tvůrci rozjíždějí další dějové linie, které se jako obvykle v průběhu řady propojují, a baví diváka stále většími dávkami akce, ale přitvrzují i po té emocionální stránce. Finále pak předčilo všechna má očekávání. Vskutku pekelná jízda. A pro čtvrtou sezónu to mají rozehrané víc než dobře. 3. série - 100% Závěrečná řada nenabídla nonstop akci, kterou od ní někteří konzumenti nejspíš čekali, nicméně já jsem s ní nadmíru spokojená. Bylo na čase, abychom se mnohem více zaměřili na postavy a jejich vnitřní děsy. Navíc jsme ani tak nebyli ochuzeni o spoustu skvělých akčních scén a samotné finále seriálu nabídlo vše, co na Banshee tak milujeme, a vše korunovalo nostalgickým rozloučením. Sbohem, Banshee. Budeš mi chybět. 4. série - 100% ()

TheJokerCZ 

všechny recenze uživatele

Když jsem se začal dívat na tento seriál, nevěděl jsem do čeho jdu a moc jsem od něho nečekal. Ale opak je pravdou. Je to naprostá pecka! Velmi sympatičtí herci, absolutně parádní bitky, občas nějaký ten humor a hlavně super drama. Víc takových seriálů! Největší překvapení tohoto roku. 1.série 9/10 U druhé řady jsem se bál, že si to neudrží tu laťku z té první, ale jsem rád, že jsem se zmýlil. Druhá řada je neskutečný nářez a skoro bych si dovolil i tvrdit, že se ta pomyslná laťka ještě o kousek zvedla. Zvláště po posledním díle druhé řady, ten je neskutečně kule rvoucí! 2.série 10/10 ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Lucas Hood je televizní sympaťák roku. Dlouho jsem tenhle bonbónek odkládal, chodil jsem kolem něj s nedůvěrou (upíři z vidlákova mě dávno omrzeli), až uzrál čas a já jej nakonec zhltnul jako marcipánovou malinu namočenou do Nutelly (jo, jsem tak trochu na sladké). Prvotřídní bitky, prvotřídní šukačky, prvotřídní nářez na první dobrou. Skvěle rozepsané postavy (Kai Proctor!), slušně rozehraný děj. Epizoda s albínem THE BEST! Těšinger na druhou sérii. /// 2. sezóna /// Jo, šerif Hood je pořád sympaťák. Nekompromisní akce zabalená do úhledného balíčku vysoce šmakózní televizní zábavy. K maximálnímu hodnocení chybí už jen krůček (nebo nějaká nová obnažená bradavka)… takže nashle u třetí sezóny. /// 4. sezóna /// Šmakózní finále se vším všudy. Tenhleten béčkovej maglajz mi bude setsakra chybět. Poslední dvě sezóny to byl takovej náhul, že to zatřáslo i žebříčkem mých nejoblíbenějších TV seriálů. A to se zas tak často nestává. ()

Galerie (638)

Zajímavosti (45)

  • To je najväčší, akého sme našli.“ Touto vetou predstavili Antonymu Starrovi Gena Segersa, ktorý si zahral jedného z oponentov Lucasa Hooda. Antony neskôr žartoval, že kým on je stále rovnaký, jeho protivníci sú stále väčší a väčší. (ywo666)
  • Keď sa Ivany Miličevičovej opýtali na predvedenie rozsiahlych nahotných a sexuálnych scén, povedala: "Nikdy som to dovtedy nerobila a cítila som sa fajn, že som to robila tu. Mám rada sexi veci a mám rada sex. Najťažšia časť natáčania sexuálnej scény sú prvé sekundy, keď sa vyzlečiete. Potom je to oslobodzujúce. Ale som Chorvátka. Pochádzam z Európy. Vyrastala som bez nutnosti nosiť podprsenku, takže je to v poriadku." (Arsenal83)
  • Lili Simmons povedala, že po tom, čo ako mladá tínedžerka hrala v Disney Channel a iných rodinných reláciách, bolo vítanou zmenou hrať neuveriteľne sexuálnu postavu v Banshee, pretože si myslí, že je zábavné byť sexi. Povedala, že byť na nakrúcaní úplne nahá a predvádzať názorný sex si vyžadovalo trochu zvyku, ale plne to prijala a odsunula myšlienku, ktorú niektorí presadzujú, že ženská sexualita znamená vulgárnosť. Jej rola a nahota boli nakoniec také oslobodzujúce a posilňujúce, že prijala nahé úlohy v iných projektoch. (Arsenal83)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Zemřel herec Ben Cross

Zemřel herec Ben Cross

19.08.2020

Ve věku 72 let zemřel britský herec Ben Cross, kterého mohli diváci znát například jako Spockova tátu ze Star Treku J. J. Abramse, případně atleta Harolda Abrahamse v Ohnivých vozech nebo ještě ze… (více)

Reklama

Reklama