Reklama

Reklama

Původní

(seriál)
  • USA The Originals
Trailer 9
USA, (2013–2018), 65 h 13 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Julie Plec

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Joseph Morgan, Daniel Gillies, Claire Holt, Phoebe Tonkin, Danielle Campbell, Leah Pipes, Charles Michael Davis, Eka Darville, Daniella Pineda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(92)

Obsahy(1)

V tomhle spinoffu Upířích deníků se Mikaelsonovi přestěhují do New Orleans a spojí se s místními čarodějkami, aby mohli zase vládnout městu. (Netflix)

Videa (146)

Trailer 9

Recenze (116)

Reesam 

všechny recenze uživatele

Zatím seriál na slušné úrovni. A nejen proto, že mám slabost pro Niklause a jeho britský přízvuk. Jde o to, že v Upířích denících se vše točí kolem teen lásky, rozchodů a zase lásky a mezitím se něco děje. Ale v The Originals jde o víc. Má to děj, má to zápletky a vážně se na to koukáte s napětím a očekáváním, co bude dál. Je blbost to srovnávat s Deníky, ale je to tak, Původní jsou prostě vyšší úroveň. ()

Lucindajet 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný. Když jsem se o tomhle dozvěděla, zaplesala jsem. Pět (? už ani nevím kolik jich původně bylo) sourozenců původních upírů, jejichž začátky se datují někdy do středověku, kterým bylo věnováno sem tam pár chvil v pár dílech VD, a jen tam jejich historii nakousli, budou mít celej seriál pro sebe. Supr, to je pár set let historek, konečně se dozvím proč se v jejich průběhu tak rozhádali, co dělali, atd atd. No prostě takovej matroš, se kterým se tak pěkně dalo naložit bez většího úsilí, ale néé. Místo toho se vše točí v současnosti v jedné čtvrti v New Orleans (kde v každým záběru musí být strašně čitelný že to je právě New Orleans, asi jako když ve filmu v paříži je za každým oknem eiffelofka), kterou si nějakej vamp drží jak kdyby to byl pupek světa a kam se původní se zbouchlou vlkodlačkou přemístili takřka bezdůvodně a vedou tam žabomyší války. Do toho furt strašně kecaj a jen kecaj, já bejt takhle moudrá v třinácti kdo ví kde teď jsem. Eh. No a že si seriály navzájem sebrali postavy a udělali si tak mnohem menší prostor pro děj (což u tohoto furt nechápu jak to mohli takhle zvorat) a vzhledem k tomu, že zrovna strhující nikdy upe u VD nebyl, tak se povedlo, že z jednoho průměrnýho seriálu udělali dva tak slabý, že už mě neba ani jeden. ()

Reklama

TINaMA 

všechny recenze uživatele

The Originals si podle mého názoru vzali z TDV to nejlepší pro fandy upírského a jiného nadpřirozeného dovádění s velkou dávkou hororového naturalismu, který ale není směšný. Naštěstí zde není slaboduché románkování několika milostných trojúhelníků a v ději jde spíš o moc, touhu, pokrevní pouto, pomstu s láskou a nenávistí všeho druhu. Co musím vyzvednout jsou skvělé herecké výkony (na herce jsem zvědavá v jiných rolích), výbornou hudbu, která atmosféru dokresluje tak, že bych se hned nejradši sbalila a vyrazila do New Orleans a střídmé, ale propracované efekty. Myslím si, že v tomto odvětví hororové fantasy jde o opravdu hodně dobrý kousek. A že už jsem toho viděla. ()

Janka.blonde 

všechny recenze uživatele

Více o původní rodině upírů. Je to hlavně o třech z nich, Niklaus, Rebekah a Elijah. Válka upírů a čarodějek do které se objeví Klaus, který se opět vrací do SVÉHO města. Rebekah patří mezi mé oblíbené upíry, bylo mi jí líto, když v TVD chtěla být člověkem, aby mohla mít rodinu a tady dostala možnost vychovat dítě, ovšem je mi líto Klause a Hayley, že kvůli čarodějkám nemůžou být se svojí dcerou. Ten kdo se zájmem sleduje upíří deníky ať určitě koukne i na TO. ()

Nerhinn 

všechny recenze uživatele

První díly jsou celkem nekoukatelné, ale kvalita naštěstí po uvedení do děje stoupne. Seriál bohužel trpí stejným neduhem jako jeho starší bratříček - hezcí herci mají přednost před charismatickými a praktické činy, jako zbavit se někoho, kdo vás zradí každý druhý týden, se nedějí. Přes to všechno je to celkem příjemná oddechovka. A absence středoškoláků je velkým plusem. ()

Galerie (778)

Zajímavosti (9)

  • Postava Klausa Mikaelsona (Joseph Morgan) bola pôvodne určená na to, aby bola zabitá v seriáli Upírske denníky (2009), ale stále sa zvyšujúca sa popularita postavy priniesla nielen prežitie, ale až vlastný seriál, v ktorom stvárňuje hlavnú postavu. (pancoyote)
  • Francúzska štvrť (French Quarter, The Quarter, Vieux Carré) je najstaršia štvrť mesta New Orleans. Natáčanie prebiehalo vo viacerých jej častiach, za zmienku stojí Jackson Square a St. Louis Cathedral - použitá na exteriérové zábery kostola, v ktorom sa odohráva podstatná časť deja, alebo ulica Bourbon Street, ktorá tvorí centrálnu os štvrti (práve na nej majú sídlo Mikaelsonovci). (Sasha_K)

Reklama

Reklama