Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 2
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (1 019)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na Homecoming je najosviežujúcejšie, že to vôbec nie je komiksový film s riadnou dávkou humoru ale presne naopak, je to komédia s komiksovým hrdinom v hlavnej role. Postavy sú tak skvelo napísané, až mi bolo ľúto, že je to film s rozpočtom 200 mega a nie radšej seriál. A Vulture je konečne prvý záporák v pavúčej ságe, ktorý sa vyhýba klasickej schéme dobráka, ktorý sa po nebezpečnom experimente stáva proti svojej vôli hajzlom. Trvalo to síce 5 filmov, ale dočkali sme sa. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tramtadada a je to tady, suverene nejdebilnejsi film z MCU je na svete. Hlavni prednost filmu je zaroven jeho nejvetsi slabina. Spider-Man je totiz prezentovanej proste jako 15ti letej pubertak, kterej vicemene na co sahne, to posere, nechce poslouchat dospely a vlastne jen tak saskuje a neumi jeste poradne ovladat svoje schopnosti. Coz je fajn zmena oproti vsem tem nahlaskovanejm bouchacum. A dokud to je vedeny jen v rovine dobry soused Spider-Man, kdy se chlubi, ze zachranil kocku a pani mu dala svacinu a hraje to na ne moc vaznou notu, tak je to docela zabavny. Jenze jakmile zacne nejaky vazne mineni tema nebo dospelacka akce, je to zaroven nejvetsi slabinou filmu. Clovek si pak tak nejak uvedomi, ze vlastne veskera akce byla videt v ukazkach a film v podstate nema moc co nabidnout, za dve hodiny se tu vlastne nic moc nestane. Co se tyce hercu, Holland je pro roli naprosto perfektni a stejne tak Keaton ma charisma na rozdavani, bohuzel zaporak, kteryho vyfasoval, je spis trapnej a tak trochu do poctu, aby se nereklo, ze Spidey nema zadnyho superprotivnika. Kdyby to byla 40 minutova epizoda serialu, tak nereknu ani popel, ale roztahnout to do 130 minut je fakt smrtici, casto jsem jen uzivane koukal na hodiny. Lepsi 2*. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Marvel jde zase trošku jinudy. Spider-Man hodně čerpá z teenagerských a středoškolských komedií z osmdesátých let a právě v momentech, kdy sympaťák Tom Holland řeší problémy obyčejného teenagera, je nejzábavnější. V akci Spider-Man malinko pokulhává, což je bohužel vidět hlavně ve finále, ale pořád je to solidní nadprůměr. Navíc se může opřít o výtečného Michaela Keatona, jehož záporák je zajímavější, než se na první pohled zdá. Společné scény obou hereckých hvězd jsou nejsilnějšími momenty celého filmu. O to víc zamrzí, že Jon Watts zbytečně přestřeluje délku a že v trikových scénách malinko nestíhá. Pořád je to ale velmi fajn marvelovka, která zase zkouší comicsový žánr pojmout malinko jinak než ty předchozí. A mně se to takhle docela líbí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nebojte sa, bude to Ok.“ – „Všetci tu umrieme!“ Spider-Man: Návrat domov nie je najlepší v trikových scénach (tie sú miestami dosť zlé), ani v akčných (nie je ich veľa a žiadna z nich ma vyložene nestrhla). Najlepší je v scénach zo školy, v scénach so spolužiakmi a učiteľmi (ktorí mohli dostať oveľa väčší priestor, najmä profesor, ktorý v minulosti za evidentne mimoriadne tragických okolností už na jednom výlete prišiel o žiaka). Všetky tieto postavy, postavičky a figúrky sú pôvabné, smiešne a rozkošné. Je tu takisto výrazný zmysel pre humor, či už situačný (koncová scéna na záchodoch alebo naháňačka s dodávkou, pri ktorej Spider-Man nechtiac zdemoluje desať plotov, vypustí jeden bazén, zničí grilovačku, zlikviduje osemnásť striech, desať prístreškov, tri garáže, osem bicyklov a pohladká jedného psa) alebo dialógový a hláškový („Neobjímam ťa, len ti otváram dvere. Tak ďaleko ešte nie sme.“). Tom Holland je najlepší Peter Parker. Ja osobne mám rád aj Andrewa Garfielda, ale je pravdou, že Tom je oveľa bližšie komiksovej stredoškolskej predlohe, než Garfield (o absolútne strašidelnom Maguireovi nehovoriac, dodnes nechápem, ako niekto mohol JEHO obsadiť do úlohy Spider-Mana). Michael Keaton je tradične nudný marvelovský zloduch, výnimočný snáď len zaujímavým preslovom o tom, že „tí bohatí na nás kašlú" (a scénou v aute). Myslím, že by nebolo od veci skúsiť nakrútiť aspoň jednu marvelovku bez klasického záporáka, že čo to urobí. Fakt. Teta May má maličký priestor a finále je slabé. Ale newyorská atmosféra je veľmi pekná (netlačí sa v nej na patriotickú pílu až tak, ako v Raimiho čudnej, prehnane patriotickej trilógii, toto je skôr newyorská atmosféra á la Priatelia), Robert Downey sa zo zmagoreného týpka pomaly ale iste prerodil v mentora a veľká škoda, že jeho šéf ochranky (wtf!?), príležitostný amatérsky boxer a nie veľmi dobrý šofér Happy Hogan nedostal výraznejší priestor. Oceňujem napojenie na predchádzajúce marvelovky (stará a nová základňa Avengers, Pepper, finále Avengers 1, absurdné cameo kapitána Ameriky). Občas je to nudné, ale nakoniec prevládajú pozitívne pocity. V neposlednom rade oceňujem, že konečne nejde o origin (zásadné okolnosti - pavúk, strýko - sú len okrajovo spomenuté). A zábavná posledá scéna. Cinemax TN 2017 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $175miliónovTržby USA $334,201,140Tržby Celosvetovo $880,166,924 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $52,764,296║ Tržby za predaj DVD v USA $19,254,572║ Úvod bol taký nemastný neslaní, nemalo to nejaký extra náboj, začal som mať obavy že to bude zas niečo na silu kuchtené. Domáce videa Petra Parkera boli takmer bez šťavy. Postupne ako nám je približovaná táto postava tak si na nového herca Spidermana juniora chlapca zvykáme. Naladíme sa na určitú škáru zábavnosti, na nejaké tie kúsky, testovania, vylomeniny, či nemotornú akciu. Iron Man mi tam ale moc nesedí, rovnako ako jeho šofér, tých by som vypustil. To už skôr Michael Keaton bol zaujímavejší, aj keď zas ide v celku o ľahký scenáristický nástrel, proste o dej ktorý nemá až tak moc čím strhnúť. Našťastie ten mladistvý mód študákov tu ako tak funguje, ich frky, kiksy, či Parkerové zaľúbenie do pohľadnej potmavšej dievčiny a v rámci ako takej uvoľnenosti a zábavnosti to má bližšie k Ant-Manovi, takže sa to dá dobre zniesť. /videl v kine: 80%/ ()

Galerie (102)

Zajímavosti (74)

  • Slovo Homecoming v názvu fimu je vybráno tak, aby ho každý chápal jinak. První význam se vztahuje k příběhu. Druhý význam naznačuje Spider-Manův (Tom Holland) návrat k Marvelu. Homecoming je v překladu "návrat domů". (HonZoRRo008_)
  • Hudba, která hraje, když se objeví logo MCU (Marvel Cinematic Universe), je orchestrální variací na znělku z animovaného seriálu Spider-Man (od r. 1967), která zazní i v závěrečných titulcích prvního dílu spider-manovské trilogie Sama Raimiho - Spider-Man (2002). (Nevka)
  • Při výuce v učebně chemie si můžeme všimnout nad tabulí několika osobností: Charles Darwin, Isaac Newton, Nikola Tesla nebo Albert Einstein. Na samém konci je tato řada vědců doplněna i Brucem Bannerem (Mark Ruffalo). (Charpy)

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama