Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (338)

902 10 

všechny recenze uživatele

ten nezmar jason vorhees je zase zpatky! a nebojte se, je to porad ten stary dobry jason, jen nedavate chvili pozor a uz mate zarazenou sekyru v hlave. opravdu k popukani, tedy hlavne pro jasona, protoze ten si s zadnym zranenim nedela problem. nesmrtelnost se hodi, zvlast pro masoveho zabijaka. tentokrat to na nej zkousi s mrazakem, takze se pan vorhees mensim nedopatrenim ocitne o nekolik stoleti dopredu, kdy uz matka zeme prdi do kytek a vsechno dulezite se odehrava v kosmu. jasonova maska, ktera pamatuje jeste sovetskou sbornou, mezitim prosla nekolika retrovlnami, ale je trochu ponicena od mrazu a granatometu, takze ke konci filmu dostane jason upgrade, ktery z neho udela uz opravdu vytvrdleho manika. a jasonova nova image je krome lexy doig a nekolika napaditych vrazd tim nejvetsim lakadlem, pokud nepocitam cameo davida cronenberga. na 10. dil je toho myslim vic nez dost. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Když v devítce Jason skončil v pekle,tak se děj přesune do roku 2010 a pak do vesmíru. Jde vidět,že Kane má jen trochu upravený účes,jinak jde poznat,že pod hokejovkou jde vidět,že je bez masky a rozříznuté oko,má jen zavřené. Tenhle díl řadím až po dvou letech natočený Freddy vs Jason. Tam Freddy oživí Jasona a tak může děj pokračovat do Jason X. Te´d k samotnému filmu. Je zábavný,vražd je dost a originální,zmrzlá hlava,vrták,rozseknutí na plů a další. Souboj s anroidkou,vylepšený Jason a jeho úplný konec. Docela krásné zničení a ukončení celé série. Pro mě však série pátků skončilo osmým dílem Jasonovou cestou na Manhattan,protože devítku bych bral do série,kdyby se vysvětlilo a ukázalo jak se znovu narodil,v osmičce z něj stalo mrtvé dítě a zůstal ve stoce na Manhattanu. Jako film je dobrý a Jason je opravdový sekáč. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle desátej Jason ve vesmíru rozhodně nebyl tak špatnej. Po katastrofální devítce kterou odmítám brát jako oficiální pokračování tady dochází aspoň k vylepšení reputace. Jason opět jako ultimátní zabiják který tu ovšem najde sobě rovného v podobě ženského androida. Dále se tu najde rozhodně opět pár vtipných vražd plus ultimátní konec kterej jednoznačně naznačuje, že koncem tak úplně není i když dalších dílů už jsme se nedočkali. No co už možná je to tak lepší. Aspoň lze mluvit o důstojném rozloučení z killerem z Crystal lake.55% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Po letech musím značně poopravit svůj původní názor stran desáté příhody z páteční série. Jason to totiž ve vesmíru kosí úplně stejně jako u Křišťálového jezera, ne-li v některých ohledech i lépe. Ta tam je sice veškerá hororová atmosféra, les vzal za své spolu s celou Zemí, levné kulisy mezihvězdného plavidla jí rozhodně nemohou konkurovat, ale vše vynahrazuje zábavnost. Nešťastný osud Davida Cronenberga, Jason na virtually, hláškující dvojník Candymana Peter Mensah a zejména nanoboty vylepšený Terminátor Voorhees, a to je jen malá ukázka ztřeštěných nápadů Jamese Isaaca a jeho příspěvku do předlouhé ságy o muži s hokejovou maskou. Lehce stravitelné sousto pro nadnáročného* diváka. Edit komentáře a hodnocení po 11 letech 7 měsících a 13 dnech (původní komentář nanotechnologicky upraven, původní značně povrchní hodnocení zvýšeno o tři hvězdy) vysvětlivky: *nadnáročný divák – divák, jehož extrémní vkus deformuje tradiční pojetí filmového umění. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tento díl jsem kvůli mé slabosti pro Lexu Doig a Lisu Ryder (mé oblíbenkyně ze zde dost podceňovaného seriálu Andromeda) viděl jako první bez znalosti předchozích dílů této série. Nyní, když mám za sebou všechny díly Friday the 13th, jsem si v rámci opakování pustil i tento díl a upřímně… zase jsem se bavil. Jistě, vidím, že to není ten pravý Jason, kterému, jak už jsem psal, sluší více lesy a Crystal Lake, ale není to zas tak strašné, jako předchozí díl u kterého jsem měl opravdu chuť zmáčknout buď tlačítko "přetáčení dopředu", nebo ještě lépe "stop". Jason X je blbost, to je bez debat. Ale je to blbost, která se nebere vážně, má parádní začátek a pár scén, které potěší i skalní fanoušky (návrat k jezeru či zabití samotného Cronenberga). Byl jsem v pokušení dát dokonce vyšší hodnocení, ale nakonec zůstávám u svého originálního - 60 %. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • První premiéru měl snímek 24. července 2001 v Německu na festivalu München Fantasy Filmfest. (Stocki)
  • První snímek hororové série, který používá ve scénách zabíjení digitální efekty pro gore záběry. (gogos)
  • Několik postav ve filmu je pojmenováno podle online přátel scenáristy Todda Farmera z online videohry "EverQuest" (1999). (Stocki)

Související novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (více)

Reklama

Reklama