Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života

  • USA Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (více)
Trailer

Neohrožená britská archeoložka Lara Croft (Angelina Jolieová) učinila snad nejdůležitější archeologický objev v historii – kouli, která vede k bájné Pandořině skříňce. Koule však naneštěstí padne do rukou zlotřilého vědce Jonathana Reisse (Ciarán Hinds), který se zabývá smrtícími viry a doufá, že se mu podaří prodat tajemství skříňky jako dokonalou zbraň. Lara, pověřená britskou tajnou službou, aby Reissovi kouli sebrala, požádá o pomoc bývalého britského mariňáka (a svého expřítele) Terryho Sheridana (Gerard Butler), z něhož se mezitím stal žoldák. Společně se vrhnou vstříc dobrodružství napříč kontinenty, aby získali kouli zpět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

novoten 

všechny recenze uživatele

Jeden by řekl, že když se tvůrci odváží natočit pokračování nepovedeného filmu, tak do toho jdou s tím, že vymyslí pár osvěžujících nápadů a přinesou nějakou inovaci. Jenže původní Tomb Raider vypadá oproti druhému dílu jako velkolepý a hlubokomyslný film. Tohle je totiž totální provar, který s definitivní platností potopil potenciálně atraktivní postavu Lary a navíc asi zničil možnou pozdní hollywoodskou kariéru Chrise Barrieho. Naprostý nesmysl s nevýraznými herci (včetně Angeliny), zmatenou akcí a otřesnými efekty. Nikdy víc. Snad jen v remaku. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Jan de Bont mal pre prvý film v rukách pestrejší scenár s exotickejšími lokáciami a efektnejším vyvrcholením, ale režijne nezažiaril o nič viac ako tu Simon West. Westova akcia je nedotiahnutá, nudná a bez šťavy, ako z video-béčka. Celkovo je síce pokračovanie o pol hviezdičky lepšie než beztvárá jednotka, ale stále nevydá na lepší priemer. Finálny verdikt rovnaký: Pokiaľ je kvôli čomu film vidieť, tak je to zo dňa na deň viacej sexy Angelina Jolie. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na nadsazené scény v jedničce. Proti tomuhle to jsou ultrarealistické dokumentární záběry. Nemám nic proti nesmyslné akci, pokud tam je učitá sebeironie (např. Indiana Jones, který dostává permanentně přes hubu), ale když je hlavní hrdinka naprosto dokonalá (fyzicky, inteligencí i v akci) a vše je bráno naprosto vážně (i scéna, kde Angelina pěstí omráčí žraloka a pak se na jeho ploutvi vyveze na hladinu), tak s tím ať jdou do hajzlu. Pouze jeden prvek byl lepší než v jedničce - a to hudba Alana Silvestriho. P.S. - Rimmer je tu méně než v jedničce a Angelina zničí více památek než jich za celý život zachránila. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Herní hrdinové či hrdinky to mají na filmovém plátně těžké. První díl Lary byl na poměry docela dobrý, ale dělat dvojku nebyl nejšťastnější nápad. Některé scény byly vyloženě tupé, takže nebýt pár známých herců, co se zde objevili a několika momentu kdy byla Angelina vyloženě k nakousnutí tak bych minimálně jednu hvězdu ubral- 40%... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Na jednotke som sa bavil, lebo to bola hlúposť, keď sú to už ale dve hlúposti, mal som trochu rozpačitý pocit. Pestré prostredie, hašterenie ústrednej dvojice aj triky sú fajn, ale film je opäť akási béčková bondovka, ktorá nemá poriadnu dobrodružnú atmosféru. Scenár je hlúpučký ako traky, kamera vôbec nevyužíva krásu prostredia, dokonca aj Bontova réžia ma otrávila (a to som schopný pozerať jeho Zámok hrôzy). TR2 mal trochu bližšie k skvelej hre ako jeho predchodca, ale stále je v úplne inej lige... ()

Galerie (108)

Zajímavosti (18)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. července 2003 v USA. (Varan)

Související novinky

Tomb Raider si našel záporáka

Tomb Raider si našel záporáka

08.12.2016

Od posledního filmového Tomb Raidera uplynulo 13 let, takže není divu, že Hollywood zkouší reboot. Novou Larou Croft bude Alicia Vikander (Dánská dívka), jíž čerstvě přistál v náruči Oscar, a režie… (více)

Reklama

Reklama