Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života

  • USA Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (více)
Trailer

Neohrožená britská archeoložka Lara Croft (Angelina Jolieová) učinila snad nejdůležitější archeologický objev v historii – kouli, která vede k bájné Pandořině skříňce. Koule však naneštěstí padne do rukou zlotřilého vědce Jonathana Reisse (Ciarán Hinds), který se zabývá smrtícími viry a doufá, že se mu podaří prodat tajemství skříňky jako dokonalou zbraň. Lara, pověřená britskou tajnou službou, aby Reissovi kouli sebrala, požádá o pomoc bývalého britského mariňáka (a svého expřítele) Terryho Sheridana (Gerard Butler), z něhož se mezitím stal žoldák. Společně se vrhnou vstříc dobrodružství napříč kontinenty, aby získali kouli zpět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Lara Croft aneb archeologie hrou...ale ne, já vím, že je to podle počítačové hry (kterou jsem nikdy nehrál a hrát nebudu), takže jde jen o zhmotnění té prsatice v "božskou" Angelinu Jolie. Takže se omezím na konstatování, že má věková ani divácká kategorie to není, proto mé hodnocení neberte vážně. Ale musíte uznat, že jak vrazila tomu žralokovi nebo co to bylo za obludu, tak to musel režisér natočit v době, kdy měl čtyřicítky horečky, fatamorgánu z LSD a zvýšenou agresivní hladinu vůči mořské fauně, to snad ani není možné. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jeden by řekl, že když se tvůrci odváží natočit pokračování nepovedeného filmu, tak do toho jdou s tím, že vymyslí pár osvěžujících nápadů a přinesou nějakou inovaci. Jenže původní Tomb Raider vypadá oproti druhému dílu jako velkolepý a hlubokomyslný film. Tohle je totiž totální provar, který s definitivní platností potopil potenciálně atraktivní postavu Lary a navíc asi zničil možnou pozdní hollywoodskou kariéru Chrise Barrieho. Naprostý nesmysl s nevýraznými herci (včetně Angeliny), zmatenou akcí a otřesnými efekty. Nikdy víc. Snad jen v remaku. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Poté, co jsem shlédla druhého Tomb Raidera, jsem razatně musela přehodnotit jedničku. Konstatuji, že Jan de Bont se scénáristickou suitou pokazili co mohli. Bezpředmětná snůška násilí a nelogičností (no ten žralok, nebo vynoření se na nádech) spojených do líbivých obrázků (vizualizace by se snad ještě dala snést, kamera je řemeslná, ale nic víc). Naprosto zmizel jakýkoliv humor, nadsázka, nebo odlehčenost (když pominu trapnou koncovou etudku). No a bohužel ani soundtrack tentokrát za nic nestojí (Korni nabízejí svůj zaběhaný komerční standard). Záchranou zůstává to, že jsem sama nemusela vysolit kilčo za takovou extraodinérní hovadinu. P.S. Scénáristé tohoto filmu jsou opravdu nápadití -- hrdinka a její protihráč hodinu hledají něco (respektive se o to přetahují), co je dovede k něčemu, nepřipomíná to tak (ne)trochu jedničku ... :-( ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane sa tak nízkemu hodnoteniu čudujem, na strane druhej to aj trochu chápem. Ale to naozaj ľudia takéto filmy berú vážne? Sexy Angelina v obtiahnutom kostýme, so zbraňami, s motorkou... Film sa mi páčil rovnako ako prvý diel a som rád že Laru hrala Angi. Film vôbec nerobí menu Tomb Raider hanbu. Mám veľmi rád Angelinu Jolie ako herečku, je to krásna a schopná žena s hereckými gény po otcovi. (jej starý otec je Slovák). Pokračovanie Lary určite nieje zlý film a ani on, ani Angelina, čoby Lara ma nesklamali. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No teda, žádná sláva. Je to bohužel ještě horší než první díl. Naprosto to postrádá kvalitní příběh a nějakou zajímavou zápletku. Celej film je postavenej jen na Angelině Jolie, což o to, neni to tak špatnej nápad, když se na ní podívate. Určitě se je na co dívat, ale i tak by to chtělo přinejmenším nějakou pořádnou akci, když už se nedostává kvality v příběhu, jenže Jan de Bont si nepokazil svojí pracně vybudovanou pověst a zase natočil naprosto ubohý akční scény, stejně jako to udělal v pokračování Nebezpečný rychlosti. Nebýt Angeliny, tak jdu s hodnocením ještě níž. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (18)

  • V jednej scéne dá Lara (Angelina Jolie) žralokovi päsťou do tváre. Táto scéna sa stretla s obrovským výsmechom zo strany divákov. Pravda je však taká, že v prípade priamej konfrontácie so žralokom sa naozaj odporúča udrieť ho päsťou do tváre, keďže žralok nie je zvyknutý na priamy odpor a takáto rana ho vie zaskočiť natoľko, že obeť nechá na pokoji. (matthew.17)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 95 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Tomb Raider si našel záporáka

Tomb Raider si našel záporáka

08.12.2016

Od posledního filmového Tomb Raidera uplynulo 13 let, takže není divu, že Hollywood zkouší reboot. Novou Larou Croft bude Alicia Vikander (Dánská dívka), jíž čerstvě přistál v náruči Oscar, a režie… (více)

Reklama

Reklama