Reklama

Reklama

Svět pod hlavou

(seriál)
  • angličtina World under Head (více)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Psychologický / Krimi
Česko, 2017, 9 h 38 min (Minutáž: 54–60 min)

Hrají:

Václav Neužil ml., Ivan Trojan, Judit Pecháček, Jan Budař, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek, Michal Dalecký, Marie Doležalová, David Máj, Jan Plouhar (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Je rok 2016. Policista Filip Marvan (Václav Neužil) musí ukrást důkaz, aby zachránil svého bratra před mafií. Záhy ho srazí auto a on upadá do bezvědomí. Probouzí se v nemocnici v roce 1982. Jak se v minulosti ocitl? Proč? A jaká je cesta zpátky? Filip potkává svoje rodiče, několik měsíců předtím, než se má narodit. Poznává otce, kterého si z budoucnosti pamatuje jen jako zlomeného muže, který dobrovolně ukončil svůj život. Na pozadí pátrání po příčinách, které jeho rodině změnily život, je Filip nucen vyšetřovat sérii detektivních případů ve městě na severu Čech. (Česká televize)

(více)

Diskuze

starpep

starpep (hodnocení, recenze)

Podle mě se sice po probuzení vymazal z minulosti, ale věci, co jim řekl, některým zůstaly v hlavě, jako že jeho matka podvědomě věděla, že má syna pojmenovat  jménem Filip. A ty klíče se evidentně přesunuly s ním. A Martin si ho pamatoval asi jen proto, že s ním byl za tou hranicí a nebo tím, že mu prozradil, že je z budoucna. Ten týpek, co ho zachránil i ten psychiatr chcíply v tom baráku, takže se nemohli zbláznit z té informace, teda z toho, že se vrátil do svého času :D Jinak v prvním díle chytil nějakého Smetáčka v tom autě :O

na příspěvěk reagoval Mertys, Esgalnor

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Esgalnor

Já jsem teda zatím poslední díl neviděl (budu se výjimečně dívat až zítra), ale od minulé epizody je to celé strašně uspěchané. Jako by dostali najednou někde u osmého dílu pokyn to celé rychle ukončit. Podle mě je to fakt škoda. Tohle si zasloužilo minimálně o pět dílů víc. Nebo rovnou dvě série.

na příspěvěk reagoval Mertys

Esgalnor

Esgalnor (hodnocení, recenze)

I když je pravda, že spousta věcí nedává moc smyslu - Filipova matka ho pojmenovala vlastně po větru, postavy tedy mluvily samy se sebou a na otázku v úvodních titulcích "Je to sen? Je to skutečný?" tak nemáme odpověď.

na příspěvěk reagoval Mertys, Mr.Apache

Mertys

Mertys (hodnocení, recenze)

Esgalnor

také si myslím že se zbláznil a viděl ho pořád po svém boku, něco jako imaginární kamarád/parťák, ale jestli to tak bylo, tak jaktože měl Filip v současnosti ty klíče od Skálovic domu ?

Esgalnor

Esgalnor (hodnocení, recenze)

Uhh, teď budu zas dlouho přemýšlet nad Trojanovým koncem - jakto, že on evidentně o Marvanovi stále věděl, když... vlastně neexistoval? Nebo se zbláznil a jen si myslel, že je pořád s ním? Jaké je mezi nimi spojení?!

Škoda, že už to máme za sebou, Svět pod hlavou byl vynikající český TV projekt. Užil jesm si to :)

na příspěvěk reagoval Mertys

Mertys

Mertys (hodnocení, recenze)

z konce také nejsem moc moudrej, jako líbilo se mi to ale na druhou stranu mám pocit, že se v tom nevyznám, ty klíče svědčí o tom, že tedy v minulosti byl ale Špalek si ho nepamatuje, naopak říká, že tím špionem byl Plachý, takže tam nebyl ?

jak Špalek říkal, že byl na popravě Pachýho tak říkal, že už byl cvok nebo blázen a jak tam Martin povídal (podívej se na jeho držku atd.) tak mi to připadalo, že byl prostě opravdu blázen a pořád si tam u sebe představoval toho Filipa nebo fakt nwm co si mám o tom myslet

starpep

starpep (hodnocení, recenze)

Takže tím, že se probudil z kómatu, tak se vlastně vymazal z minulosti ? :D Ale Martin si ho i tak pamatoval. Nebo to byla jen náhoda. A on o tom trezoru za obrazem věděl, jelikož ho viděl u Šejbiče. Akorát ten trezor musel vyměnit za novej, ale se stejným heslem. Jenže, co ty klíče od teho baráku ? :D Já normálně čekal, že tam bude furt přikurtovaná ta babka už 35 let :D A pak jsem doufal, že maj aspoň ty saniťáky ve sklepě, to se vždycky hodí :D A upe jsem čekal, že na konci bude to auto, které evidentně neřídil Šejbič. Jo a Bardotka je sexy v každé době :D

schwalbe

schwalbe (hodnocení, recenze)

tak mohl by bejt třeba prequel, jak to na okrese chodilo, když svět byl ještě v pořádku

Albyx

Albyx (hodnocení, recenze)

Martina Plachého je škoda, ale nebyla to veselá doba... Vyústění mi přišlo dobré, ví někdo jak by to mohlo smysluplně skončit líp?

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Esgalnor

Těšit se na poslední díl...

Já bych se raději těšil na další sérii. Z tohohle matroše mohli vytěžit daleko víc než jen deset dílů.

Zahodit takový potenciál, věčná škoda.

Uživatel Mr.Apache smazal svůj příspěvek.

Esgalnor

Esgalnor (hodnocení, recenze)

Nevybavuji si mnoho českých seriálů, u nichž bych se tak těšil na poslední díl. (Naposledy to byla Pustina a Labyrint)

na příspěvěk reagoval Mr.Apache, Mr.Apache

Uživatel lupuscanis smazal svůj příspěvek.

Uživatel lupuscanis smazal svůj příspěvek.

Uživatel gonga smazal svůj příspěvek.

Uživatel gonga smazal svůj příspěvek.

niethustra

niethustra (hodnocení, recenze)

gonga

Obdivuju šíři tvojí životní optiky. Až to přeženu se speedem a nabudu přesvědčení, že lidi jsou takoví, jak si je pamatuju, pokecáme.

na příspěvěk reagoval gonga

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

niethustra

Není, je. Je a není. Jak psal Apache, směšná figurka je směšná jen do chvíle, kdy její svinstvo pocítíš na vlastní kůži. Na počátku byli někteří policajti šašci, kteří vzbuzovaly různé pocity, mezi nimiž ovšem strach nebyl. Toto pojetí se mi nelíbilo, protože tu dobu pamatuju a vím, že tehdejší fízlové byli pěkný svině a rozhodně nebyli k smíchu. Většina byla slouhy režimu, sice někteří tupí, ale o to nebezpečnější. Tak, jak byli zobrazeni na začátku, vzbuzovali leda útrpný smích. A to je chyba, protože je to polidšťovalo a to si ti šmejdi rozhodně nezaslouží

na příspěvěk reagoval niethustra

starpep

starpep (hodnocení, recenze)

Mně přišel dopis ohledně peoplemetru zrovna jak jsem se před lety stěhoval z rodného domu :D Ale já nemám TV, takže i kdyby mi to poslali do aktuálního bydliště, tak by mi to bylo k ničemu :D By mě zajímalo podle čeho to vybíraj, asi úplně náhodně, já už tenkrát několik let na TV nekoukal :D Nyní mohou měřit i sledování na ivysilani.cz , kde to sleduji i já :)

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Esgalnor

Nevím, já věřím na ledacos, ale zrovna na peoplemetry moc ne. Navíc, i kdyby to byla pravda, tak "každý devítistý", to je opravdu trochu směšné. :-)

Esgalnor

Esgalnor (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Najel jsem na jejich stránky, tak tady: Za posledních deset let se s peoplemetrem ve své domácnosti setkal přibližně každý devítistý obyvatel ČR. Pravděpodobnost, že někoho takového znáte, je tedy velmi malá. Pravděpodobnost, že zavedete řeč právě na peoplemetry, je ještě nižší, zvláště proto, že informace o zapojení domácností do výzkumu je důvěrná. Je to i proto, aby členy měřených domácností nikdo nenaváděl zkoušet si s peoplemetry hrát nebo jinak ovlivňovat výsledky sledovanosti.

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama