Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • Česko Sebevražedný oddíl 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Režisér James Gunn uvádí akční dobrodružství superhrdinů Warner Bros. Pictures Sebevražedný oddíl, těšte se na partu nejdegenerovanějších delikventů světa DC, kteří umírají touhou zachránit svět. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (820)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisér a scenárista James Gunn totiž, v záujme priniesť divákom niečo nevšedné, zašiel do tých najväčších obskurností, čo komiksy DC mohli ponúknuť. A fanúšikovia toto ocenia. Aj vďaka tomuto aspektu tak Gunn predstavuje hutný a záživný príbeh, ktorý skrátka nenudí. Navrch je tiež koherentný a napriek svojej výstrednosti dáva väčšinu času zmysel. V jadre celého diania je opäť onen neslávne známy Samovražedný oddiel, tentoraz zložený z čerstvých nových tvárí. Gunn tu dokázal, že prehnaná upätosť a vážnosť skrátka nie je to pravé orechové pre tento žáner a že odľahčenejší prístup sa k nemu hodí oveľa viac. A nejde o nejako lacný humor, vo väčšine prípadov komediálne momenty uspeli presne tak, ako by mali, Gunn skrátka vie, čo robí. (8.8.2021) ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Musím Warnery pochválit, prvně se nenechají zastrašit rasistickou kartou pana Kyborga a pošlou ho směle do prdele, a teď to vypadá, že se konečně chytili za nos, zjistili, že jejich kravaťáci nadělali v DC universu více bordelu, než užitku, a dávají režisérům volnou ruku... a Rko k tomu. Tady se to Rko opravdu ždíme až na dřeň, a navíc je to i nahláškovaná jízda plná skvělých a sympatických charakterů. Teď mi je celkem líto Ayera, zajímala by mě jeho původní vize ... odmítám uvěřit, že chtěl ten otřesný digi bordel na konci jedničky. Jinak jak jsem již zmiňoval na začátku ... tak Warneři si narozdíl od Marvelu nejspíš uvědomili, že woke cesta je cesta do pekel. Jinými slovy, najali si schopného režiséra, kterého očividně komiksy baví a do filmu přenáší všelijaké šílenosti, které v komiksech kdy byly, ale i nebyly. Jinými slovy nesvěří blockusterovou akční komiksárnu typce, které byly a jsou komiksy naprosto u prdele, a má za sebou jen dvě indie vztahová dramata s rozpočtem do 100k. Ano, dívám se směrem na tu špatně napsanou/natočenou sračku jménem Black Widow. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Will Smith by měl nekompromisně vyhodit svého manažera. Tenhle Sebevražedný oddíl je úplně jiná káva než minule. Už mě dlouho nebaví ty děcké omalovánky Marvelu, kde všichni přežijou, chybí brutalita a zábava je tak akorát aby nikoho moc neurazila, Navíc v poslední době je to všude samý Číňan. A pak přišel do DC James Gunn a úplně se na tohle všechno vykašlal a prostě natočil pěkně trhlý a dospělý akčňák. Proč trhlý? Hlavní protivník je obří hvězdice. Skoro jsem myslel, že na mě zpoza rohu někde vykoukne Spongebob, ale světe div se, až na slabších prostředních zhruba 20 minut, film jede naprosto dokonale na plný knedlík. Už dlouho mě žádný komiksový akňák takhle nepotěšil. Finále Avengers nepočítám, tam se samozřejmě dalo očekávat že nás po takovém dlouhém budování výsledek potěší. Sebevražedný oddíl funguje jako úplně samostatný film, což mě neskonale těší. Rád si člověk pustí Jokera, Temného rytíře a nově klidně Suicide Squad. 85% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// DC is back. Teda, aspoň na jeden film. Zachraňovat to přitom musel až režisér marvelovek James Gunn. Ujal se toho nicméně s velkou vervou a možná ještě větší kreativní chutí, takže to bylo brutální, krvavý, vtipný, napínavý, dojemný i plný překvapení, a vlastně to takové bylo od začátku až do konce. Příběh hezky gradoval, počty záporáků neustále rostly, ale v zásadě nemůžu říct, že by závěrečná akce byla nutně ta nejlepší, nebo že by si naopak ty největší vtípky režisér vystřílel už na začátku. Ne, bylo to konstantně boží, hrál do toho zase jednou skvělý soundtrack, Harley ze všech dosavadních filmů jednoznačně nejlíp využitá, podobného zacházení se ale dočkala snad každá z postav. Normálně jsem odcházel z kina s pocitem, že se nemůžu dočkat, až to uvidím znova. A že to uvidím hodněkrát znova. 9/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Člověk slyší, že James Gunn natočil Suicide Squad, nějak si ji představí, pak jde do kina a zjistí, že ten film je naprosto přesně takový, jak si ho představoval. Určitě to musí být pro někoho velmi konejšivý a uklidňující pocit - že nějaký kus světa nám dá přesně to, co jsme čekali, nehrozí v něm žádné riziko překvapení a člověk není nikdy zasažen něčím, co by ho nějak přesahovalo a čemu by nestačil. Já mám rád, když jsou filmy nějak zajímavé - to je samozřejmě problém. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (43)

  • Idris Elba měl původně nahradit Willa Smithe v roli Deadshota, ale byl nakonec obsazen do role Bloodsporta (Deadshot se ve filmu vůbec neobjeví). (Rominator)

Související novinky

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

06.09.2022

Za pár dní odstartuje disneyovská akce D23, na které má mít kromě jiného prezentaci také šéf Marvelu Kevin Feige. Údajně nás pak čeká pár novinek, na které se nedostalo během Comic-Conu, včetně… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno