Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • Česko Sebevražedný oddíl 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Režisér James Gunn uvádí akční dobrodružství superhrdinů Warner Bros. Pictures Sebevražedný oddíl, těšte se na partu nejdegenerovanějších delikventů světa DC, kteří umírají touhou zachránit svět. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (820)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Dejte Jamesi Gunnovi volnou ruku, obskurní postavy a on vám naservíruje užasný příběh o vyvrhelech společnosti a zločincích. Tak akorát vtipné a tragické pojetí vystřeního uskupení, které je vysláno na sebevražednou misi. Celý je to uvědomělý, šílený, hravý a má to styl. Skvěle prokreslené a napsané postavy, které si zamilujete nebo přinejmenším pochopíte. K tomu užasný vizuál poutavá akce a střízlivý pohled na absurditu superhdinských komiksovek. Víc Gunna a víc bizarních postav z komiksové historie prosím. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nic pro lidi bez nadhledu. Ani jsem nedoufal, že v dnešní politicky korektně připosraný době uvidím něco podobnýho. Svět komiksovýho filmu, který dnes úpí pod vládou marvelovských dětinských omalovánek, potřeboval někoho takového, jako je James Gunn - bývalý Tromák, originální svéráz, což je silně znát na jeho tvorbě. Jeho film je neskutečně odvázaný, se smrtící kadencí přepáleného humoru, ale přitom to ve výsledku není žádný chaotický bordel. Gunn má jasnou vizi, umí fantasticky načasovat nekorektní vizuální fórky a spousta jeho scenáristických nápadů dokáže překvapit. Prostě talent od pánaboha. A chvílema v té záplavě čvachtavého R-kového gorefestu mi připadalo, že koukám na nějaký drahý půlnoční film v nějakém grindhouse kině v hlubokých 70.letech. A závěrem jako bonbónek nejoriginálnější kaiju monstrum všech dob. Klobouček Warnerům, že se nebáli a tohle Gunnovi odklepli do široké kinodistribuce. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Je to uplne ine ako jednotka, ale neprislo mi to az o tolko lepsie ako naposledy. R- kove brutalitky aj fuckovanie mi uplne nestacia. Hlavny problem vidim v tom, ze team nie je tak chytlavy ako naposledy (Will Smith strasne chyba, Margott je malo) a epicky velkofilm si predstavujem inak ako dzunglu a bulharske VOD kulisy (strasne mi to pripominalo prve expendables bez nostalgie). Ale inak velmi slusny blockbuster. Je tam hromada roztomilych napadov, dve naozaj vynikajuce sceny (utek Harley a nastup na zaverecny battle) a ta podvratnost sa ceni. Gunn to vsak opat nezvlada dat do strhujuceho tvaru. Chodte na to, je to ine ako tradicna blockbustrova produkcia, ale bacha na hype. 7/10 ()

Botič 

všechny recenze uživatele

The Suicide Squad je silnější film, než Suicide Squad. Sebevědomější, uvědomělejší a určitě lepší. Ale celkově v něm tu kulervoucí pecku nevidím. Pár ustřelených obličejů a roztržených těl to pro mě nedoručuje. Nemít žolíka v podobě Harley Quinn a Starro, tak má Gunn problém. Současné DC universum asi nebude tak úplně pro mě. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vtipný, šílený, trapný, napínavý akční velkofilm, který ale dokáže být i překvapivý, smutný nebo dokonce dojemný, a nebojí se tnout do živého. Doslova. Až se Gunn ještě zlepší v rádoby vážných dramatických dialozích (aspoň tedy v tom minimu, které do svých filmů vkládá), bude to příště za pět. Bomba soundtrack, písničkový i orchestrální. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (43)

  • Jamesi Gunnovi byl projekt nabídnut poté, co ho společnost Disney vyhodila z marvelovského filmu Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) po online kauze, když se znovuobjevily některé Gunnovy kontroverzní tweety z minulosti. Po masivních protestech fanoušků a online petici za jeho opětovné přijetí ho společnost Disney následně znovu najala, ale umožnila mu dokončit tento film před zahájením prací na třetích Strážcích Galaxie. (tyzmrde)

Související novinky

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

06.09.2022

Za pár dní odstartuje disneyovská akce D23, na které má mít kromě jiného prezentaci také šéf Marvelu Kevin Feige. Údajně nás pak čeká pár novinek, na které se nedostalo během Comic-Conu, včetně… (více)

Reklama

Reklama