Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • Česko Sebevražedný oddíl 2 (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Režisér James Gunn uvádí akční dobrodružství superhrdinů Warner Bros. Pictures Sebevražedný oddíl, těšte se na partu nejdegenerovanějších delikventů světa DC, kteří umírají touhou zachránit svět. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (819)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní béčková zábava za $185 mega (!) a můj šálek komixovýho blockbusteru — cancel culture atentát "přeživší" Gunn (x) je král a momentálně asi největší ze stylařů. Sterilní ovcodojný trháky nemůžu už léta vystát, nas*rte si s Avengers, tohle je nabitý hravostí a nebývale plný nápadů, přepálený krve a humoru pro zvrhlejší dospělý, navíc baví samy bizarní postavičky i jejich obsazení, je to řemeslně dokonalý a obzvlášť skvělá práce s muzikou. Brnká i na emoce a k tomu všemu jsem byl překvapen, jak dobře rýpe do imperiální politiky USA. / "Not a single gag lands and most of them offend. This might actually be worse than the first one." (x) Když sequely tak prosím bez kompromisů, co nejvíc fňukání a pohoršených ohlasů <3 ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jedinej rozdíl mezi tímhle a Ayerovým pokusem bude asi v tom, že tentokrát do toho Warneři nekafrali pro změnu vůbec. I tak jim na stole přistál ukázkový nekonzistentní guláš, který nedává po 5 minutách smysl (proč je Flagg v prvním týmu, který má za úkol zdechnout?) a který horko-těžko funguje v samostatných momentech (vystřílení povstalců), ale jako vyprávění trvající přes 130 minut je naprosto ubíjející, bez zájmu o postavy, s prázdným zásobníkem humoru (čestná výjimka King Shark) a s naprosto katastrofálním Elbou, který se celou dobu tváří, že ho to okaté zaskakování za Smithe fakt nebaví. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Začnem menšou porovnávačkou. Suicide Squad od Ayera ma bavil o chlp viac.  No na druhú stranu je to lepšie ako dvojka Strážcov. Každopádne James Gunn bola dobra volba a takýto typ filmu mu sedí. Už v Guardians of the Galaxy ukázal, že zvláda skĺbiť, niekoľko postav do filmu plného šialenej akcie a pridať k tomu Gunnov typický humor a hudobnú stránku, tak aby to nenudilo. A rovnako ako jeho predošlé dva filmy aj tento je šialene zábavný a dokonca aj prekvapivo brutálne krvavý, čo ma teší, scénam to dáva poriadny šmrnc. Prejdime k samotnému filmu. Dvojka samovrahov si ide viac menej solo, nespomínajú sa tu žiadne udalosti, čo sa stali, ale to ani nie je potrebné. Príbeh je podobný ako v prvom filme, čo nie je žiadne prekvapenie, keďže jednotka samovrahov ma väčšinou podobné misie. Zmenilo sa akurát zloženie. Vrátila sa Amanda Waller s tvarov Violy Davis, ktorá ma všetkých bláznov znova pod palcom. Do úderného tímu sa vracia Harley Quinn, Captain Boomerang a Rick Flag. Zvyšok sú nové tvare. Najviac zaujme a aj pobaví Idris Elba ako Bloodsport, John Cena ako Peacemaker, David Dastmalchian ako Polka-Dot Man a King Shark s hlasom Sly Stallonea. Je tu viac trestancov, ktorí idu na samovražednú misiu a tento krát je to doslova samovražedná misia a divák si nemôže byť istý tým, kto prežije. Druhému Suicide Squad moc nie je čo vytknúť. Možno trošku prepálené finále a taktiež mi tu chýbala nejaká čerešnička na torte akou bol Batman alebo Joker v jednotke, tu sa nikto taký neobjaví. Ale inak ani pri vyše dvoch hodinách film nenudí, šikovný strih posúva film vpred, akčné scény sa dobre dopĺňajú s tými vtipnými a herci bavia svojimi postavami. P.S.: nezabúdajte na scénu za titulkami. 85% - 4* ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Je to uplne ine ako jednotka, ale neprislo mi to az o tolko lepsie ako naposledy. R- kove brutalitky aj fuckovanie mi uplne nestacia. Hlavny problem vidim v tom, ze team nie je tak chytlavy ako naposledy (Will Smith strasne chyba, Margott je malo) a epicky velkofilm si predstavujem inak ako dzunglu a bulharske VOD kulisy (strasne mi to pripominalo prve expendables bez nostalgie). Ale inak velmi slusny blockbuster. Je tam hromada roztomilych napadov, dve naozaj vynikajuce sceny (utek Harley a nastup na zaverecny battle) a ta podvratnost sa ceni. Gunn to vsak opat nezvlada dat do strhujuceho tvaru. Chodte na to, je to ine ako tradicna blockbustrova produkcia, ale bacha na hype. 7/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já snad přestanu chodit do kina, protože si po současných us blockbusterech připadám spíš jak zbitej pes než jako frajer co zažil královskou zábavu. Možná je to ve mě, možná ve filmech, nevím, ale 3x po sobě jsem z kina z "velkých filmů" odcházel s podobným pocitem. Tady mě to přišlo, že "vrazíme do filmu všechno co nás napadne" a kdyby producenti filmu byli v ČR, když jsme řešili co s maršálem Koněvem, řekli by producenti, dejte ho nám, my ho prskneme do Sebevražednýho oddílu a uděláme kolem toho digitální akčné bordel. Postavy, chtěli být stůj co stůj vtipný, ale nějak jim drhlo. Film ukazuje až parodický nadhled při poměrně brutálních scénách, což je teda zvláštní kombinace. Jediný co se mě líbilo, bylo sebeosvobození Harlejky a soundtrack chutnal taky docela kvalitně. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (43)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 55,8 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 168,7 mil. (NIRO)
  • Pro Danielu Melchior (Ratcatcher 2) není tento snímek prvním komiksovým filmem, na kterém se podílela – v portugalském znění filmu Spider-Man: Paralelní světy (2018) nadabovala postavu Gwen Stacy / Spider-Gwen (v původním znění Hailee Steinfeld). Jedná se však o první komiksový film a o první americký film vůbec, ve kterém si zahrála. (MiniMinion)

Související novinky

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

06.09.2022

Za pár dní odstartuje disneyovská akce D23, na které má mít kromě jiného prezentaci také šéf Marvelu Kevin Feige. Údajně nás pak čeká pár novinek, na které se nedostalo během Comic-Conu, včetně… (více)

Reklama

Reklama