Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 9

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Recenze (685)

Renfield 

všechny recenze uživatele

Než Blake usedne na kámen, působí to vlastně dost nadějně. Kamera se snaží o docela fajn záběry, hudba jí v tom pomáhá a pod vodou číhá všudypřítomné, ještě neviditelné nebezpečí. Nebylo by na škodu, kdyby se u tmy a občasného mihnutí zůstalo déle, nejlépe do úplného závěru. Tak se ale samozřejmě nestane a žralok je po svém odhalení méně zajímavý, než bezejmenný racek, jemuž by slušelo jméno Wilson. Druhá polovina a hlavně závěr navíc veškerý sympatický děj vystřelí kamsi do vod tornáda... Jo, v této sérii by byl závěr parádní, tady je to docela škoda. 60% ()

Spacecore 

všechny recenze uživatele

Po dovolené uprostřed Atlantiku jsem měl chuť dát si nějaký survival z prostředí oceánu a manželka má strach ze žraloků, takže se to sešlo pěkně na "The Shallows". Film je to řemeslně pěkně udělaný. Prostředí je naprosto parádní, člověk by se vydržel dívat hodinu a půl jen na tu pláž a vlny. Zápletka je fajn, příběh funguje. Od pěti hvězd to ale utrhuje příliš nadnesený detaily. Racek, chování žraloka apod. je někdy fakt přitažené za vlasy. Víc realismu by film katapultovalo na špici. Takle parádní filmek, který odsejpá, nenudí a příjemně baví. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Nejdřív otec o tom strávil povídáním u oběda, když to náhodou viděl v TV a druhej den sem to musel stáhnout. Máma z toho byla odvařená a při sentimentu se skamaráděným ptáčkem pustila slzu, za to ty 3hvězdy dám. :)  60% ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

necakajte krvavy horor, ale survival dramu.zamrzi sice malo gore, ale inak velmi napinavy film, ktory nieje hlupy a hlavna hrdinka pouziva rozum. 75% ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

Originálně pojaté žraločí drama s (po dlouhé době) netrapně vypadajícím žralokem. Musím uznat, že atmosféra by se místy dala krájet a situace hlavní hrdinky se po většinu času jevila dost na hovno. Filmu bych dal klidně i čtyři hvězdy, ale pár nelogičností a zklamání z finále mě nutí z hodnocení ubrat. Každopádně za shlédnutí to určitě stojí. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Slušný letní filmík. Reklama na ostrov lorda Howea, kam se teď určitě turisté pohrnou. Krásná pláž, čisté moře. Ideální. K tomu Blake Lively, která se vlastně celý film vyskytuje jen v plavkách, to také potěší. Některé scény jsou dokonce i napínavé, je tu trocha humoru a nějaké to morální ponaučení. Ta jedna hvězdička nahoru je právě jen za Blake. ()

Bezda202 

všechny recenze uživatele

Natočený to bylo velice hezky, Serra měl vždycky řemeslo v ruce....bohužel je to ale táááák strašně stupidní, scénárista asi šňupal něco :D letní popcorn beru, ale prostě tady byli scény až tak moc přes čáru, že už se kolikrát nedalo nesmát. 2* ()

Heero 

všechny recenze uživatele

Problém byl ten, že jsem se většinu času nudil, blondýnka na útesu a spousty nezáživných věcí. Ono popravdě na tohle téma není moc co vymýšlet a člověk by spíše, místo nějakých hereckých výkonů nebo bůh ví jakých akčních scén, očekával tu správnou atmosféru. Ta se však nekonala prakticky vůbec. Chování normálního nesfetovaného žraloka musíme úplně opomenout, tam už by jsme šli do těžkého céčka. ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

The shallows nesklamalo (chvalabohu)! Od prvého momentu bolo vidieť, že to tvorcovia brali naozaj seriózne a každá jedna scéna tak bola počas celej stopáže maximálne vypiplaná. The shallows nemajú priestor na to, aby diváka nudili - na začiatku si vychutnávame nádherné zábery osamotenej pláže a následne prichádza dychberúca akcia, ktorá každou minútou tlačí na pílu viac a viac - to celé predstavuje 87 minút kvalitného filmu, ktorý s ľahkosťou udržiava diváka na strunách. Čo sa týka vizuálnej stránky - BOMBA!!! Absolútne nemám čo vytknúť, každý obraz som hltala plnými dúškami a neskonale ďakujem za toľko PERFEKTNÝCH kontaktov face-to-face so žralokom. K tomu sa už ako čerešnička na torte pridáva skvelá Blake Lively. The shallows je v konečnom dôsledku jedným z najlepších (ak nie najlepší) survival (a ešte k tomu shark!!) aký som za posledné obdobie videla - preto sa tomu nehanbím buchnúť plný počet! ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Žraločí subžánr je na tom, co se kvality týče dost bledě, vždyť kdy naposledy tu byl nějaký obstojný horor. Před čtyřiceti lety Čelisti? Mělčiny jsou velmi dobrým filmem, ale bohužel jim nejvíc uškodilo, že ve stejném roce vyšel podobný film ,,In the Deep,'' a ten je o kapku lepší. Přeci jen je pro diváka napínavější být na dně oceánu, než stát na skále/bójce. Jinak žralok vypadá moc pěkně a je vychytralý. Poslední scéna s ním, byla pěkná, ale dle mého nereálná. Plusem jsou medúzy a více krve než v ,,In the Deep,'' mínusem zas nudné flashbacky o rodině. The Shallows jsou tedy o píď horší, než jejich konkurent, ale přesto velmi dobré a nechybělo málo k plnému počtu. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

S tím žralokem predátorem to ke konci přehnali. Jinak docela slušná žánrovka, a Blake Liv stojí za zmínku. 4.5/10 ()

Illy 

všechny recenze uživatele

V rámci dovolené u moře nemůžete zvolit vhodnější film. Akorát její zbytek pak strávíte u bazénu... ()

poet 

všechny recenze uživatele

Ak odmyslíme tie priblble dialogy tak je to celkom v pohode. A na Blake sa dobre pozerá :) .... No kto by nechcel takúto doktorku. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Blake Lively v plavkách, plus žralok, výborný soundtrack a krásnych 86 minút ktoré zbytočne nenudili. Po hororovej stránke samozrejme nič, ale sem s tým hádam nikto ani nešiel. Jediná škoda, že mi moju Blake na konci tak doničili. No a aby som nezabudol, kamera tá bola náramne podarená. U mňa zaslúžené 4*. ()

Reklama

Reklama