Reklama

Reklama

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)

  • USA Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Po rozchodu s Jokerem se Harley Quinn (Margot Robbie) spojí s dalšími superhrdinkami, aby společně zachránily malou dívku z rukou obávaného narcistického padoucha jménem Black Mask (Ewan McGregor). Správná psychoušská jízda může začít! (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (643)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Postava Harley Quinn, vyšinutej antihrdinky, je zaujímavo vymyslená aj komiksovo spracovaná postava s veľkým potenciálom ozvláštniť filmy, v ktorých sa objaví. Dôkazom toho bola skvelá snímka Samovražedný oddiel z roku 2016, kde sa Harley prvýkrát objavila v podaní Margot Robbie. Celý film oživila a priniesla nutnú dávku humoru. V Birds of Prey však ani zďaleka charakter Harley nevynikol. Z minula máme overené, že to nie je chyba Margot, ktorá svoju postavu zvláda stvárniť skvele, na mieste je teda začať viniť nudnejší a blbší scenár a zápletku celkovo. Už len spôsob, ktorým sa hlavná postava postavila do úlohy osvieteného rozprávača a sprievodcu kazí celý zážitok z filmu. Napriek plagátom aj popisu spolupráce superhrdiniek sa štvorica dá dokopy až k záveru filmu divným, neohrabaným spôsobom. Naozaj, priateľstvo na päť minút. Navyše sa to počas tejto scény hemží emancipáciou, feminizmom a ženskou nesúdržnosťou. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Co k tomu napsat? Postava Harley Quinn si nad mým velkým překvapením získala docela dost fanoušků z filmu Sebevražedný oddíl (2016). Měla tam vedlejší roli, a jak to na diváky zapůsobilo. Na mě tak nějak napůl. Ale i tak mi herečka Margot Robbie přišla vtipnější a výraznější v tom oddílu. Zde v její „sólovce“ mi přišla ještě dost nevýraznější a až nudná. Naštěstí v cca druhé půlce filmu jsem začal aspoň už tak trochu usmívat. Pár nadlehčených a na oko vtipných scén se zde našlo. Navíc, zde v tomto filmu nebylo ani tak co zkazit, ale bohužel ne ani nijak nic chválit. Akční scény tvořily většinou nějaké ty rvačky, rozmáznutí basebalovou pálkou atd. I to se zde nedalo moc vychvalovat, točeno to bylo dost amatérsky. Ale co, příběh byl jednoduchý, skoro žádný, ale pro tuto látku zcela nepotřebný. Nuda zde vyloženě nehrozila, i když zápletka byla nulová. Herci ušli, ale také nic extra včetně divné postavě M.E.Winstead. Hudba - neexistovala snad. Chtěl jsem dát lepší 2*, ale nakonec jsem měl dobrou náladu, Robbie se mi líbí, nebyla zde trapná, druhá půlka a finále – to bylo docela svižné, tak to celé hodnotím do čistého průměru. Mělo to ale navíc. Mohlo to být aspoň víc šílenější a vtipnější, ale co ….. ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Epileptická, rozháraná, barevná a zbytečná; taková je celovečerní jízda s Harley Quinn. Je šílené si myslet, že pouhé obsazení ženských postav dokáže zakrýt či rovnou vykompenzovat chabý příběh a nudnou akci – ještě šílenější pak bude, až se ukáže, že to za oceánem možná opravdu stačit může. Samotná Margot Robbie v titulní roli se sice snaží, ovšem její sociopaticky-infantilní póza se po deseti minutách okouká a následně nemá co nabídnout. Zbytek horkou jehlou poskládaného ženského týmu je nevýrazné a příběhy jednotlivých dam jsou až příliš zaměnitelné – především bije do očí, že jediná rovina, v níž se ženy dokážou za něco postavit, je jejich vymezení vůči mužům; víc toho tyto figury nabídnout nemohou. Bohužel ani Mary Elizabeth Winstead nemá dost prostoru, aby něco rozehrála, a tak nejlépe prokreslenou i nejprocítěněji zahranou figurou je paradoxně slizce homosexuální záporák Ewana McGregora. Dokonce ani akce není nijak úchvatná, přestože s choreografií a barevnými efekty zjevně muselo být dost práce. Jenže pod všemi barvami hrajícím pozlátkem je jen šeď a prázdnota, a to je velká škoda. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Po traileru jsem se hodně bála, ale mě to ve výsledku vůbec nezklamalo! Šílená a chaotická Harley to se svojí hyenou rozjede na kolečkových bruslích ve velkém barevném stylu a já se fakt bavila od začátku do konce. Mělo to tempo, mělo to spád, mělo to fajn soundtrack, mělo to skvělou Margot Robbie, mělo to slušný vedlejší cast (kromě policistky, ta mi tam moc nesedla), mělo to bobra v baletní sukýnce a ve výsledku, já snad fakt nemám co vytknout. 5* ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Koncept musel vyzerat na papieri dobre. A tym to hasne. Zlate justice league. To bolo iba nudne. Toto je otravne a nudne zaroven. Harley ako hlavny tahun uplne na facku a zvysok postav je na tom este horsie. Uplne tomu chybaju gule a ak sa nahodou objavil cool moment (animovane intro, kokain a....a nic viac), tak je okamzite zabity nejakou otravnou blbostou. Najhorsi DCEU film. 4/10 ()

Galerie (69)

Zajímavosti (32)

  • Scenáristka filmu Christina Hodson prozradila, že podtitul filmu byl dříve zamýšlen jako legrácka a pracovní název. (JORDY)
  • Pár dní po premiéře změnilo studio Warner Bros. název filmu z Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) na kratší Harley Quinn: Birds of Prey. Důvodem bylo natáhnutí diváků do kin skrze jméno známé a oblíbené postavy. (Mr.Baboon)

Související novinky

Filmová Batgirl našla režiséry

Filmová Batgirl našla režiséry

21.05.2021

Studio Warner Bros. už nějakou dobu chystá filmovou sólovku Batmanova sidekicka v podobě Batgirl. Snímek měl původně točit Joss Whedon, po jeho problémech se ale režisér stáhl do ústranní a místo něj… (více)

Nový Piráti z Karibiku s Margot Robbie

Nový Piráti z Karibiku s Margot Robbie

27.06.2020

Margot Robbie si zvolila pirátský život. Zahraje si hlavní roli v novém chystaném filmu ze světa Pirátů z Karibiku. Scénář k zatím nepojmenovanému filmu pak napíše Christina Hodson, která dělala s… (více)

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

21.03.2020

Podle interních zdrojů to vypadá, že studio Warner Bros. seriózně zvažuje, jestli by nebylo lepší vynechat kina, a poslat snímek Wonder Woman 1984 rovnou na domácí nosiče a k digitální koupi. Důvodem… (více)

Reklama

Reklama