Reklama

Reklama

Projekt Modrá kniha

(seriál)
  • USA Project Blue Book (více)
Trailer
Historický / Mysteriózní
USA, (2019–2020), 14 h 33 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

David O'Leary

Hudba:

Daniel Wohl

Hrají:

Aidan Gillen, Michael Malarkey, Laura Mennell, Ksenia Solo, Neal McDonough, Michael Harney, Jill Morrison, Nicholas Holmes, Ian Tracey, Robert John Burke (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Na pozadí studené války a atomové éry pojednává tento napínavý seriál inspirovaný skutečným programem Project Blue Book amerického letectva, který byl zaměřen na vyšetřování UFO. Geniální astrofyzik dr. J. Allen Hynek je s kapitánem Michaelem Quinnem zapojen do přísně tajného programu. Dr. Hynek se pokouší přijít na kloub řadě záhadných pozorování. Brzy mu však dojde, že se ocitl ve středu rozsáhlého a nebezpečného pokusu o ututlání pravdy, díky němuž se on sám i jeho nejbližší ocitnou v nebezpečí. (Viasat)

(více)

Recenze uživatele honajz2 k tomuto seriálu (22)

Projekt Modrá kniha (2019) 

Podrobněji své hodnocení rozepisuji v komentářích k jednotlivým epizodám. 5* ()

Fullerův letecký souboj (2019) (S01E01) 

Tak pilotní díl mě celkem potěšil a nalákal na další díly. Vypadá to totiž dost zajímavě a jsem rád, že nejsem jediný komu to připomíná Akta X, až na to, že se tohle Aktám X s největší pravděpodobností nevyrovná, jenže co já vím, třeba jo a nebo to nabere úplně jiné obrátky než dosud. On totiž Projekt Modrá kniha v USA v době studené války skutečně existoval, ale jak moc tenhle seriál souvisí s realitou zatím po prvním díle nemůžu posoudit. Každopádně, ať se to bude v dalších epizodách držet reality nebo si to pojede vlastní cestou, tak jako tak tenhle seriál vypadá dost slušně a jsem zvědavý na další díly. 4* ()

Příšera z Flatwoods (2019) (S01E02) 

Jako jo, je to dost podobné Aktám X (akorát bez Scullyové), a Akta X jsou i lepší, ale jinak proti tomu nic nemám. Pořád je to zajímavé, pořád jsem zvědavý, jak se to bude vyvíjet dál a pořád mě to baví. Takže proč ne, ve sledování určitě pokračovat budu, jen se trochu bojím, že to moc nevyvrcholí. Snad se pletu. 4* ()

Světla nad Lubbockem (2019) (S01E03) 

Oproti prvním dvěma epizodám poněkud slabší, avšak pořád dostatečně zajímavé. A bylo zajímavé vidět Quinna ve chvíli, kdy viděl UFO. Pořád mě ale zajímá, co se tam bude dít dál. Slabé 4* ()

Operace Paperclip (2019) (S01E04) 

No, vyvíjí se to pořád zajímavěji a zajímavěji, čím dál tím víc mě zajímá, co z toho ještě vypadne. Snad mě to nezklame. První dvě epizody se mi pořád líbily o něco víc, než třetí a čtvrtá. 4* ()

Foo Fighters (2019) (S01E05) 

Tak tahle epizoda se mi hodně líbila, nechybělo moc a dal bych 5*. Zajímavě se to vyvíjí, velmi zajímavě. Nic originálního z toho asi nevypadne, přece jenom, Aktou X to zavánělo už od pilotu, ale to je mi v tuhle chvíli tak nějak jedno, líbí se mi to i tak. A ústřední dvojici mám radši čím dál tím víc. Lepší 4*. ()

Zelené ohnivé koule (2019) (S01E06) 

Nemůžu si pomoct, ale tohle byla poněkud nudná epizoda. Sice posledních 10 minut bylo napínavých a z Rusky se stává čím dál tím větší svině, ale i tak mě tahle epizoda tolik neoslovila. Snad to bude příště lepší. 3* ()

Skautský vedoucí (2019) (S01E07) 

Zatím nejlepší epizoda, děj se v ní celkem posunul, zajímavá byla hodně a bavila mě, takže tentokrát za mě naprostá spokojenost, hlavně po tom minulém, celkem slabém díle. 5* ()

Válečné hry (2019) (S01E08) 

Dost zajímavá epizoda plná zvratů, která mě ale i přes to všechno připadala trochu utahaná. Jinak je to ale snad jediná vada, jinak jsem byl spokojený. 4* ()

Únos (2019) (S01E09) 

Škoda, že základní linie této epizody není uzavřená, jinak bych snad těch slabých 5* i dal. Ono to sice fakt není nic nového a ani to nic nového nepřináší, ale i tak mě to nějak baví a na další díly se celkem těším, takže proč ne. Pořád to něco do sebe má a tahle epizoda mě celkem zaujala - jen škoda toho, že není řádně uzavřená, no... 4* ()

Washingtonský kolotoč (2019) (S01E10) 

Rozhodně nejlepší díl celé 1.série, protože tady se toho stalo tolik, jako v žádném jiném dílu ne. Taky se to v ději dost posune, i když je toho hodně nezodpovězeno, ale tak 2.série je oficiální a už jde, takže se hodně těším, až na ni začnu koukat taky. A jestli to bude stejné kvality, jako tenhle díl, bude to jen a jen dobře. 5* ()

Série 2 (2020) (S02) 

1.série mě tolik nenadchla, ale druhé jsem tu šanci stejně dal. A teď jsem za to strašně rád, protože tahle série mě dostala tolik, jak jsem si ani nedokázal představit. Dokonce si jen kvůli ní tenhle seriál přidám do oblíbených. A pokud nebude 3.série, dost se naštvu, protože konec rozjíždí dost zajímavé dějové linky. Podrobněji se rozepisuji v komentářích k jednotlivým epizodám. 5* ()

Roswellský incident ‒ 1. část (2020) (S02E01) 

Jestli takhle budou vypadat všechny díly 2.série Projectu Blue Book, tak budu dost spokojený. Posunulo se to dál, je to mnohem poutavější, víc a víc se to vyvíjí a na další díl se těším ještě víc, než kdy předtím. Tak snad to na minimálně stejné kvalitě vydrží. 5* ()

Roswellský incident ‒ 2. část (2020) (S02E02) 

Je to stále lepší a lepší, čím dál tím víc se to vyvíjí, čím dál tím víc je to napínavější. Obecně celý ten dvoudíl o Roswellu se povedl, i když jsem se nic moc nového nedozvěděl. Zatím jsem z druhé série nadšený a jsem zvědavý, co mě čeká dál, protože teď se ten seriál fakt rozjel. 5* ()

Oblast 51 (2020) (S02E03) 

O něco málo slabší, než minule, ale i tak se to stále zajímavě vyvíjí, pár scén bylo hodně zajímavých a já jsem opět zvědavý, co bude příště. Slabých 5* ()

Hopkinsville (2020) (S02E04) 

Opět super. Fakt, ta druhá série je o dost lepší a napínavější, než první. Některé postavy (třeba Mimi) tu získávají čím dál tím větší roli, příběh mě vždycky na těch téměř 45 minut naprosto upoutá, je tam i dost zvratů... Jinak tomu není ani u tohohle dílu. A po té poslední scéně chci vidět další epizodu co nejdřív. Co k tomu mám víc říct, prostě tenhle seriál, aspoň v mém případě, funguje dokonale. I přes tu velmi znatelnou podobnost s Akty X (už to přestanu psát v těch komentářích, nejspíš je to všem už dávno jasné). Zatím naprostá spokojenost, snad se to nezkazí. 5* ()

Muži v černém (2020) (S02E05) 

Z Projectu Blue Book se pro mě osobně stal seriál, na který se každý týden těším. A co se 2.série týče, zatím jsem vždycky byl dost spokojený, každý díl jsem si užil a ani tenhle není výjimkou. I když je z téhle série zatím nejslabší, i tak mě zaujal a líbil se mi, takže mu těch slabých 5* dám a už se samozřejmě těším na další. Dobře se to rozjelo, tak snad nenastane sešup. ()

Blízká setkání (2020) (S02E06) 

Naprosto skvělá epizoda, u které se mi líbilo snad všechno. Chvíli jsem se zděsil, že by se celý příběh mohl odehrávat v roce 1976 a že by tu nebyl Quinn (oni jsou prostě sehraná dvojice, ale když jeden z nich chybí, není to ono), ale naštěstí tu byl a kromě toho, že to celou dobu vlastně Hynek vypráví, to byla klasická epizoda přesně jak má být. Nenudil jsem se ani chvíli, naopak, byl jsem tím příběhem naprosto uchvácen a to s Danielem jsem upřímně vůbec nečekal. Řekl bych, že je to jedna z nejlepších epizod celého seriálu, akorát jedna věc mi tu hodně vadila - a to ta, že zde bylo pokračování příběhu té rusky. Jako jo, posunulo se to u ní zase o něco dál, ale když je celá epizoda vlastně Hynekovým vyprávěním, tak jak by se mohl dozvědět, co zrovna ta ruska dělala? Ale jinak je ta epizoda skvělá. 5* ()

Kletba zvířecího šamana (2020) (S02E07) 

Nebudeme si nic nalhávat, byla to zatím nejslabší epizoda celé 2.série. Spíš než o UFO zde šlo o duchy a místní legendy. Nic proti tomu, ale i tak jsem z toho měl pocit, že to přece jenom mohlo být silnější. Ale zase mě nechápejte špatně - pořád je to dost slušná epizoda, v první sérii by rozhodně patřila mezi ty lepší a posledních 10 minut je mnohem lepších, než většina hororů (kromě té poslední scény, ta se zrovna nepovedla). Silné 3* ()

Co se skrývá pod povrchem (2020) (S02E08) 

Opakoval bych se s tím, co píšu ke všem epizodám k celé 2.sérii, každopádně i tahle epizoda byla skvělá. Nejvíc mě na ní překvapilo to, že se nejmíň polovina dílu vlastně odehrává jednu noc jenom v domě Hyneka a Mimi. Vyšetřování UFO, se zde maličko odsunulo stranou, spíš se zde řešila situace Rusky a tady už konečně dospěla k tomu, co jí hrozilo už od začátku seriálu. Ale musím uznat, že jeden její čin mě celkem překvapil (byť jsem ho trochu čekal, ale to je jedno). Na další díl se jako vždy fakt hodně těším, obzvlášť po tom konci. 5* ()

Reklama

Reklama