Reklama

Reklama

Schindlerův seznam

  • USA Schindler's List (více)
Trailer 4
USA, 1993, 195 min

Předloha:

Thomas Keneally (kniha)

Scénář:

Steven Zaillian

Hudba:

John Williams

Hrají:

Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes, Caroline Goodall, Jonathan Sagall, Embeth Davidtz, Małgorzata Gebel, Mark Ivanir, Andrzej Seweryn (více)
(další profese)

Hluboce šokující, nemilosrdné drama o noční můře holocaustu, založené na skutečných událostech. Na záchranu 1100 životů obětoval Oskar Schindler veškeré své jmění... Polský Krakov 1939. Židovská obec je vystavována stále se zvyšujícímu tlaku ze strany nacistů. Do této vřavy vstupuje obchodník Oskar Schindler, člen Nacistické strany, velký svůdník a muže vydělávající na válečném utrpení, který dokázal najít v sobě člověka a zachránit ty, kterým už zdánlivě nebylo pomoci... Film Stevena Spielberga je stěžejní dílo světové kinematografie a vítěz sedmi Oscarů, včetně ocenění za Nejlepší film roku a Nejlepší režii. (Lucernafilm)

(více)

Diskuze

everlong

everlong (hodnocení, recenze)

propaganda?: ano, některé věci jsou trochu pozměněné (což se dá u filmu čekat), ale propaganda? čeho proboha?

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

Nazvat tento film propagandou, může jen naprostý idiot...

fefee

fefee (hodnocení, recenze)

Najlepší Spielbergov film, a jeden z najlepších vojnových snímkov aký kedy bol natočený... silné a pravdivé. Jednoznačne film hodný do top 10! *****

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

Možná to bude znít trochu neotřele a předčasně,ale podle mě, největší filmový poklad všech dob!

Arborius

Arborius (hodnocení, recenze)

Jeden z nejlepších filmů, které jsem kdy viděl. Filmů o druhé světové válce bylo natočeno mnoho, ale tento nabízí pro mnoho diváků nový pohled.

Fighter.39

Fighter.39 (hodnocení, recenze)

Výbornej a hodně silnej fim. John Williams - výborná hudba, Liam Neeson - výborný herecký výkon, Steven Spielberg - výborná režie a Ralph Fiennes - výborný výkon. Tak co jiného z toho mohlo vzniknout než výborný film, který si svoje místo v žebříčku rozhodně zaslouží.....*****....

Imagion

Imagion (hodnocení, recenze)

ŽIVOTOPIS : Oskar Schindler (28.4.1908) český Němec ze Svitav, od poloviny 30. let spolupracovník Abwehru, od 1935 člen SdP, zatčen 18.7.1938 a obviněn z velezrady (udal ho policista ze Svitav Rudolf Huschka, kterého nechal Schindler po okupaci popravit), po Mnichovu byl propuštěn, vstoupil do NSDAP, stal se členem SS a začal pracovat u Abwehru jako hlavní důvěrník pro Moravu pod krycími jmény "Osi" a "inženýr CEILER", podílel se na provokačním útoku proti rozhlasovému vysílači v Glivicích, který byl pro Německo záminkou k rozpoutání druhé světové války. Po obsazení Polska přešel jako agent Abwehru do Krakova a jako krytí zde začal řídit malou zbrojařskou firmu, ve které zaměstnával Židy z nedalekého gheta, za své služby byl oceněn Zlatým odznakem NSDAP a od Hitlera obdržel jako dar osobní vůz. V říjnu 1944 přenesl svoji továrnu do Brněnce nedaleko Svitav. Po válce byl v Československu a Polsku označen za válečného zločince, uprchl do Argentiny a v roce 1961, krátce po procesu s Eichmannem byl jako jeho údajný pozitivní protějšek vyhlášen v Izraeli za Spravedlivého. Zemřel 9.10.1974.
z http://forum.valka.cz/viewtopic.php/t/27364
Ta německá romantika je od reality hodně moc americky přibarvená.

petraso

petraso (hodnocení, recenze)

Pokaždé když jedu od Svitav směrem na Brno,pokaždé v Brněnci vyhlížím tu "železniční zastávku"... a stejně jako v Osvětimi/Březince jsem viděla scény z filmu.... :-))

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

Boss321 : dokonaly Ben Knigsley v roli bezcitneho sefa koncentracniho tabora "he he "

Boss321

Boss321 (hodnocení, recenze)

Naprosto genialni dilo Stevna Spielberga a jenom dukaz o tom ze ten reziser proste umi.........Presvedcivy Liam Neeson v roli Oscara Schindlera, skvely Raplh Fiennes a dokonaly Ben Knigsley v roli bezcitneho sefa koncentracniho tabora......... proste uchvatna podivana na osudy zidu, ktere Oscar Schindler zachranil i kdyz kritici Spielbergovi vycitali nektere nepresnosti (napr. precitlively zaver)......, ale z meho pohledu naprosto jasnych pet hvezdicek a jeden z nejlepsich filmu v historii....Boss321

maros_nr

maros_nr (hodnocení, recenze)

Mne sa to az tak nepacilo. Pribehy neboli az take dojemne a bolo vela pasazi kedy som sa nudil. Takze 2 hviezdicky.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Costello: Tu pravdu bych v Schindlerově osudu a osobnosti moc nehledal. Zkus si o něm něco vyhledat.

smolicek04

smolicek04 (hodnocení, recenze)

Tento film by som nikdy nespoznal ak by sme ho nepozerali ne dejepise v skole:)) Je to super film a ma skutocne pravdu ved som s toho dostal jednotku:))

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Luparius

Luparius (hodnocení, recenze)

Není to pouze mistrovský film, ale také skutečná minulost v tom nejsyrovějším a zároveň nejúchvatnějším podání Spielberga, jakožto žida vzdávajicího tímto velkolepým dílem hold svému národu. Za to mu patří obdiv!

devil90521

devil90521 (hodnocení, recenze)

Proste skvelý užasný ale ten konec bol trošku moc prehnany ale to je iba maličkost zanedbatelna maličkost

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Woody: Myslim, že to chápem velmi dobře, zato ty moc nechápeš, jak to chápeme :))

Související novinky

Spielberg se vrátí do druhé světové?

Spielberg se vrátí do druhé světové?

19.04.2018

Steven Spielberg nám v březnu dodal Ready Player One a momentálně chystá pátého Indiana Jonese. Po Indym, jehož comeback proběhne 9. července 2020, se režisérská legenda vrhne na remake West Side… (více)

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Star Wars koncertní show míří do Rudolfina

Star Wars koncertní show míří do Rudolfina

08.12.2015

Pražské Rudolfinum bude 22. prosince hostit ojedinělý koncertní projekt s názvem STAR WARS: a musical show. Jedná se o koncert orchestrální hudby z šesti dosud uvedených filmů z prostředí slavných… (více)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (více)

Reklama

Reklama