Reklama

Reklama

Inujaša - Season 1

(série)
Japonsko, (2000–2004), 66 h 48 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Rumiko Takahaši (komiks)

Hudba:

Kaoru Wada

Hrají:

Kappei Jamaguči, Sacuki Jukino, Ai Kobajaši, Hóko Kuwašima, Ken Narita, Ken'iči Ogata, Mamiko Noto, Akihiko Išizumi, Bin Šimada, Činami Nišimura (více)
(další profese)

Epizody(167)

Obsahy(1)

Romantická komedie o dívce jménem Kagome, která se v den svých patnáctých narozenin dostane začarovanou studnou do japonského středověku, kde se seznámí s Inuyashou, napůl člověkem a napůl démonem, s nímž, a posléze i s dalšími po cestě získanými přáteli, putují krajem, aby posbírali všechny střípky kouzelné perly, z nichž každý může způsobit v rukou zlé bytosti katastrofu. Seriál obsahuje mnoho střetů moderního světa se středověkým, složité vztahy velkého množství postav od milostných po nenávistné, a v neposlední řadě mnoho situačního humoru. (Glutexo)

(více)

Recenze (31)

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Inuyasha má všechny předpoklady pro vydařený shonen. Má docela povedeného záporáka, ne úplně špatné hlavní postavy a hlavně skvělé (fakt skvělé) vedlejší postavy. Pyšní se i dobrým soundtrackem, a tak se jedinou vadou stává děj, který je sice rámcově dobrý, ale vážně se dost opakují ty samé situace. Mohlo to být tak o 50 dílů kratší, nebo to mohlo pokrýt víc dílů mangy. Celkově ale pořád 5*. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Inuyashu je opravdu těžké hodnotit. Seriál se může pochlubit výbornými charaktery, (včetně nejlepšího záporáka všech dob!), pěkným příběhem, ale problémem je jeho natahovanost (filler epizody) a otevřený konec. Vlastně se ani není čemu divit, když stále vychází další a další díly mangy. K výborným kladům ale patří nádherná hudba, která krásně upevňuje fantazy atmosféru. Po celou dobu co jsem Inuyashu sledoval, jsem se vždycky nemohl dočkat až si pustím další epizodu. Inuyasha sice není nejlepší, ale jeden z nejlepších seriálů co jsem kdy viděl, určitě je. 9/10 ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší anime, co jsem kdy sledovala. (Bleach mě nikdy jaksi nelákal). Vadilo mi, že seriál skončil neskončil, ale teď, když se natočila poslední série s koncem jak se patří, už si nemůžu stěžovat. Fantasy svět InuYashy je přesně ten, co vidím nejraději. Všechny ty bytosti, magie a mystika, yay! Objevilo se tady toho hodně, například kočko-démon nebo meči narostly nohy a začal bojovat (místa, co bych oželela, a co dají vzpomenout na krátkou scénu "japanimace" v Simpsonech), ale je to jen malinká vada na kráse. Příběh totiž tak praštěnej není, naopak je napsanej dost inteligentně. Seriál skvěle míchá drama a komedii. Například hodně legrační scéna, kdy Totosai s očima jak talíře odstartuje na létající krávě. Vedle toho SPOILER smrt Kagury nebo žal Sesshomaru nad podruhé mrtvou Rin jsou až překvapivě dojemný KONEC SPOILERU. Vychválit si zaslouží hudba - na seriál víc než skvělá. Ale hlavně to má oporu v postavách, který jsou mnohem zajímavější než v např. Elfen Lied. Většina z nich se časem rozvíjí a to je v seriálu vždycky velký plus. Střídala jsem japonskou verzi a dabovanou anglickou a obě mají něco do sebe. Jinak nejoblíbenější postava je rozhodně Sesshomaru. Že jsem fanda jeho klanu (tohle trio je podle mě stejně nejzábavnější) nehodlám zastírat a vývoj jeho postavy mě bavil nejvíc (nejspíš protože je vážně ze všech nejlíp vymyšlenej). Zkrátka bishonen k pohledání. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Když to tak převaluji v hlavě, tenhle seriál si asi nezaslouží pět hvězdiček. Když na to tak vzpomínám, měl všechny neduhy japonských anime. Ale měl také všechny jeho kvality a bylo to mé první setkání s japonským anime (když nepočítám Pokémony, což mi jistě nikdo nemá za zlé). A já ho miloval - každou postavu, každého démona, každou zápletku! A jak jinak ohodnotit seriál, který milujete. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tenhle skvělý seriál mi nedá, abych mu nezdvihla hodnocení. Krásný, tajemný a osudový příběh, démoni, polodémoni, příšery, spousta zajímavých postav a postaviček, krásná hudba, fantastické animace a nejlepší na celém seriálu je, jak si každý najde svého naprostého oblíbence. U mě je to bezpochyby charismatický Sesshoumaru. ()

Galerie (3 005)

Zajímavosti (6)

  • Seriál vyhrál v roce 2004 a 2005 cenu Anime Awards v kategorii Property of the Year. (Shley)
  • Soundtrack, který doprovází celý seriál Inu Yasha, od skladatele jménem Kaoru Wada, byl ve stejné době použit i pro méně známé anime Gakkō no kaidan, přičemž oba tyto kousky započaly své vysílání v říjnu 2000. (EMIA)
  • V roce 2003 se seriál v soutěži Anime Grand Prix umístil v kategorii Best Anime na třetím místě. (Shley)

Reklama

Reklama