Reklama

Reklama

Inujaša - Season 1

(série)
Japonsko, (2000–2004), 66 h 48 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Rumiko Takahaši (komiks)

Hudba:

Kaoru Wada

Hrají:

Kappei Jamaguči, Sacuki Jukino, Ai Kobajaši, Hóko Kuwašima, Ken Narita, Ken'iči Ogata, Mamiko Noto, Akihiko Išizumi, Bin Šimada, Činami Nišimura (více)
(další profese)

Epizody(167)

Obsahy(1)

Romantická komedie o dívce jménem Kagome, která se v den svých patnáctých narozenin dostane začarovanou studnou do japonského středověku, kde se seznámí s Inuyashou, napůl člověkem a napůl démonem, s nímž, a posléze i s dalšími po cestě získanými přáteli, putují krajem, aby posbírali všechny střípky kouzelné perly, z nichž každý může způsobit v rukou zlé bytosti katastrofu. Seriál obsahuje mnoho střetů moderního světa se středověkým, složité vztahy velkého množství postav od milostných po nenávistné, a v neposlední řadě mnoho situačního humoru. (Glutexo)

(více)

Recenze (31)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Když to tak převaluji v hlavě, tenhle seriál si asi nezaslouží pět hvězdiček. Když na to tak vzpomínám, měl všechny neduhy japonských anime. Ale měl také všechny jeho kvality a bylo to mé první setkání s japonským anime (když nepočítám Pokémony, což mi jistě nikdo nemá za zlé). A já ho miloval - každou postavu, každého démona, každou zápletku! A jak jinak ohodnotit seriál, který milujete. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tenhle skvělý seriál mi nedá, abych mu nezdvihla hodnocení. Krásný, tajemný a osudový příběh, démoni, polodémoni, příšery, spousta zajímavých postav a postaviček, krásná hudba, fantastické animace a nejlepší na celém seriálu je, jak si každý najde svého naprostého oblíbence. U mě je to bezpochyby charismatický Sesshoumaru. ()

Reklama

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Inuyasha má všechny předpoklady pro vydařený shonen. Má docela povedeného záporáka, ne úplně špatné hlavní postavy a hlavně skvělé (fakt skvělé) vedlejší postavy. Pyšní se i dobrým soundtrackem, a tak se jedinou vadou stává děj, který je sice rámcově dobrý, ale vážně se dost opakují ty samé situace. Mohlo to být tak o 50 dílů kratší, nebo to mohlo pokrýt víc dílů mangy. Celkově ale pořád 5*. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Inuyasha je polodémon - dieťa Veľkého démona a ľudskej matky, ktorá ho ako jediná ľudská bytosť milovala. Kagome je reinkarnácia kňažky Kikyo, ktorá vo feudálnom japonsku Inuyashu za jeho pokus o krádež artefaktu zvaného Shikon no Tama (klenot štyroch duší nebo tak něco) pribila magickým šípom o strom tak, aby sa nemohol hýbať. Keď sa cez čarovnú studňu v Inuyashovom lese Kagome dostane do Inuyashovej doby a pri útoku obrovskej stonožky ho oslobodí, môže začať hon na silný magický artefakt Shikon no Tama (vlastne jeho úlomky), ktorý by Inuyashovi umožnil stať sa plnokrvným démonom (a stratiť tak svoj komplex menejcennosti) a mohol by privodiť veľké problémy ľudom v prípade, že by sa k nemu dostali iní démoni. I keď to spočiatku vyzerá tak, že Kagome je Inuyashovi nanič, časom zisťuje, že práve ona je tá, ktorá mu môže výdatne pomôcť a možno i nielen to.... Žasnem. Toto anime je jednak výborne nakreslené, ale ˇľudia ten príbeh a tie rozporuplné nečiernobiele postavy. Zabudnite na včelku Máju a Disneyovky. Napriek svojim niektorým vydareným častiam sa na anime naozaj nehrabú a to som bol voči anime dlho skeptický. V Inuyashovi je každá , i tá najmenšia postava výborne profilovaná. Japonská originalita nepozná medzí a tak sa stretnete so vskutku fantasticky vymyslenými protivníkmi, mne sa zatiaľ najviac páčil Inuyashov brat Sesshomaru(charizma na rozdávanie) a Yuri - vlasová démonka, ktorá prostredníctvom vlasov ovláda ľudí ako bábky. Čo ešte na anime veľmi oceňujem, je že sa nebráni i jemne eroticky ladeným scénam (samozrejme v rámci možností a vkusu), ktoré sú na Západe (špecialisti na toto sú v USA) dodatočne vystrihnuté.Moje hodnotenie je po 8 častiach, možno ho časom znížim, ak si seriál neuchová svoju kvalitu. Po 35 ...hmmm sovy nejsou čím se zdají být....teraz by som dal aj 6 hviezdičiek.... Musím sa pristaviť pri Kikyo. Nápad oživiť ju z jej kostí a hliny sa mi najprv zdal blbý, ale potom sa Kikyo stala mojou najobľúbenejšou postavou v seriáli (a možno aj vo všetkých anime). Kikyo je úžasne napísaná tragická, rozporuplná a plastická postava, ktorá vo svojej novej forme rieši nebojím sa povedať hamletovsky zapeklité otázky svojej minulosti, citov, príčin svojej "fyzickej" smrti a dôvodov svojho oživenia. Je vykresľovaná ako záporná postava, čo je však neustále prevracané naruby až kým nezistíte o čo jej vlastne ide....potom ju budete milovať (podobne ako Inuyasha), i keď je to len nemŕtva miko kradnúca mŕtve duše, ktoré potrebuje pre svoj život. Kikyo + Sesshomaru rulezzz Update 1.4.2005 Po zhliadnutí kompletných 167 častí ma mrzí len jedna vec - že to skončilo nedokončené a musím zháňať mangy. I tak je to ale jeden z najkrajších fantasy príbehov aké boli kedy vymyslené. Kikyo + Sesshoumaru rulezzz 4ever..... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokoukáno všech 167 dílů, takže líbilo, i když cílové "šónen" publikum jsem přerostl o dekády. :-) Poloviční chlapec / démon InuYasha a jeho přátelé: dívka ze současnosti Kagome, chlípný kněz Miroku, liščí démonek Shippo a zabiják Sango s létající kočkou Kirarou pátrají ve středověkém Japonsku po střípcích posvátného drahokamu a bojují s démony, zejména s mocným zlým Narakem, jeho vtěleními (Kagura, Hakudoushi) a pomocníky (Kohaku, Banda sedmi); ještě záhodno zmínit kněžku Kikyo, vlčího démona Kogu a mně asi nejoblíbenějšího, chladného lorda Sesshoumarua, InuYashova bratra. Právě prokreslené postavy a jejich vztahy, lásky či hádky byly tím nejpůvabnějším (obzvlášť v dokonalém původním dabingu), protože standardní bitky nevystupovaly nad průměr; a vcelku mne bavil i jejich humor, který spíše mile infantilně komentoval, než aby uječeně iritoval (viz třeba spřízněný BLEACH). Jako obyčejně výše zmíněné neplatilo pro ubíjející "fillery", zbytečně natahující předlouhý seriál, zkrácení by určitě neuškodilo. I tak nebyl příběh uzavřen a proto se těším na závěrečnou sérii "InuYasha: The Final Act", vzniknuvší po 5 letech. ()

Galerie (3 005)

Zajímavosti (6)

  • Seriál vyhrál v roce 2004 a 2005 cenu Anime Awards v kategorii Property of the Year. (Shley)
  • V roce 2007 byl seriál Inu yasha nominován na cenu American Anime Awards v kategoriích Best Cast, Best Anime Feature a Best Long Series. (Shley)
  • Soundtrack, který doprovází celý seriál Inu Yasha, od skladatele jménem Kaoru Wada, byl ve stejné době použit i pro méně známé anime Gakkō no kaidan, přičemž oba tyto kousky započaly své vysílání v říjnu 2000. (EMIA)

Reklama

Reklama