Reklama

Reklama

Blue Beetle

  • USA Blue Beetle (více)
Trailer 1

Čerstvý absolvent vysoké školy Jaime Reyes se vrací domů pln nadějí do budoucna, aby zjistil, že domov už není takový, jaký jej opustil. Zatímco hledá smysl života, zasáhne osud, když se Jaime nečekaně střetne se starobylou relikvií obdařenou mimozemskou technologií. Když si Skarabeus vybere Jaimeho za svého symbiotického hostitele, je obdařen neuvěřitelným brněním schopným mimořádných a nepředvídatelných schopností, které navždy změní jeho osud, když se stane superhrdinou Blue Beetlem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (254)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mexický hmyz ma neoslovil, to už radšej burritos a poblízku nejaký záchod. Príliš veľa nudných a hlúpych rečí, príliš málo akcie a ak humor, tak taký "elánovský", čiže trápny. Rasovo našťastie vyvážené tak, aby bolo jasné, ktorá farba je zlá, na môj vkus tu bolo ale málo nebinárnych, hoci podozrenia som u niektorých postáv mal. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Na to, aký je Blue Beetle skvelý superhrdina je jeho potenciál zase raz krásne zabitý. Film, ako keby nevedel čím chce byť. Keď je komický tak veľmi rýchlo skĺzne do trápnosti. Keď je emočný, nevyhne sa patetizmu, čo pôsobí v tejto dobe a pri takomto druhu komiksov až nepatrične. Ako keby sme sledovali mexickú telenovelu alebo ďalší diel Torettovej ságy. Efekty sú druhotriedne a hoci súboje majú určitú nápaditosť ( hlavne ten posledný) predchádza im veľké množstvo slovných omáčok a detských vtipov. Jediné, čo tam ako tak funguje, sú vážne scény, ale je ich tam trestuhodne málo. Len tie v zásade ukazujú, čím mohol Blue Beetle byť, keby išiel cestou Snydera a nie Marvelu ( čo je prekvapivé, lebo zo Snydera kradne takmer všetko). Vo finále si to užíval ako jediný George Lopez. Ten ide celý čas na 200% hoci jeho postava často krát nedáva zmysel. A Xolo je fantastický v Cobra Kai ale hlavnú postavu vo veľkofilme neutiahne. 2* lebo pozerateľné to bolo. Ale aj tak sa jedná o úplne zbytočný film. ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Blue Beetle aneb když si hispánská rodinka buranů z Palmera City vyšlápne na elitní ozbrojené komando. Právě téma rodiny, které staví režisér Angel Manuel Soto ve svém snímku na piedestal, jej tolik odlišuje od všech ostatních superhrdinských snímků. Láska k vlastní rodině je hlavním hnacím motorem Blue Beetla a diváka provází takřka po celou jeho stopáž. Scénář ani akční scény nepřináší na poli superhrdinských filmů nic převratného ani objevného. Příběh samotný je dost sterilní, přímočarý, nenadchne, neurazí, a to je na současnou kinematografii málo. Vyjma rodinného přesahu Blue Beetle nenabízí nic, proč by si jej měl divák opětovně pustit, což je ohromná škoda. Výsledný produkt je daleko za ambicemi tohoto mimozemského skaraba. Na pomezí dvou, tří hvězd. S ohledem na nekonvenční a vlastně originální rodinný přesah, v porovnání s žánrově obdobnými snímky, se přikláním k třetí hvězdě. 🙂 (17.08.2023) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(Spoiler alert!) Blue Beetle mi svým příběhem i atmosférou dost připomínal Spider-Mana (máme co dočinění se superhrdinským "hmyzákem") a Shazama (obyčejný mladík je vyvolený a získává mocnou sílu), zároveň měl film nepřehlédnutelný oldschoolový vibe - od titulků, přes Tedovu tajemnou místnost a různá udělátka (létající mouchostíhačka byla cool). Nejnovější DC snímek stojí - místy ale i padá - na rodinných hodnotách, které sice nebijí do očí jako libovolný trailer na Rychle a zběsile, nicméně jsou místy už trochu více okaté. Revolucionářská babča s "lahkým gulometem" vypadala na papíře jistě lépe, asi tak jako paranoidní strýček - na druhou stranu ale oceňuji mile zahranou scénu z "druhé strany". Hlavní hrdina/herec byl na pohodu a rád jsem viděl po delší době na plátně Susan Sarandon. Lepší tři hvězdičky! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Black Panter pro Afroameričany, Shang-Chi pro komunitu asijských Američanů, Ms. Marvel pro americké muslimy ...přitom nejpočetnější národnostní skupina v USA jsou Hispánci/Latinoameričani, tak kde to vázne? Jediný hrdinský, či superhrdinský film s compadros je kreslený Spider-man. A možná tak ještě Zorro mstitel. Jinak se to v komiksech jen hemží otrokáři a imperialisty. A to je řeč převážně o Marvelu ... . DC zatím zaostává mnohem víc....proč už dávno nevznikla Supergirl se Salmou, nebo Penelope? Proč se v Batmanovi neobjevil Del Toro, nebo třeba Peňa? Superman s tváří D. Treja by byl taky pecka... . No, co už. Teď tady máme Bugmana. Další přírůstek do Insekt Team America, kde už si hoví Ant-man, Vesp, Spider-man... . A jak si oproti svým hmyzím kolegům Modrobrouk vede? Co se týče originu, tak příběh je nejtuctovější z tuctových a to včetně úmrtí člena rodiny...je neuvěřitelné, že všechny komiksové postavy musí být zdeptaní sirotci, nebo musí projít traumatem z úmrtí některého z rodičů. Asi je to má posílit a jinak by to nešlo. Superman je v tomto nepřekonatelný...ten příjde o rodiče, druhého otce a ještě celou rodnou planetu... . Blue Beetle může být v klidu, protože mu pořád zbyla velká část rodiny, která je ústředním motivem celého příběhu. Naštěstí to není tak otravné, jak by se mohlo zdát a dokonce se najde i pár vtipných momentů. V tom má brouk blízko k pojetí prvního Ant-mana a to včetně prvního testování schopností. Ta odlehčenost je na místě, divák pak snáz odpustí, že se jede podle notně ohraných notiček a že je toho CGI opravdu hodně. Z toho poblikávání a světýlkování se chtělo mým očím blinkat. Zvlášť v závěru, už na mě bylo té svítivé modré a červené moc. Jinak co dodat...je to lepší než třeba poslední Transboti a co se týče scénáře, tak asi i než Black Hrouda a Flašinetář, ale pořád je to druhá liga...spíš krmivo pro jasnou a zanedbanou cílovku, než film na kterém by se mělo stavět, nebo by měl doplňovat nějakou rozsáhlejší ságu. Prostě jednohubka. PS: Vzhledem k tomu, že je mi toto etnikum díky svému temperamentu a naturelu mnohem sympatičtější, než "to druhé", ukřivděné, uplakané a protěžované, jsem možná smířlivější...pokud to tak nemáte, půl hvězdy z mého hodnocení ignorujte. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (27)

  • Susan Sarandon (Victoria Kord) se původně měla objevit v jiném filmu na motivy komiksů od DC, a to v Batman se vrací (1992), kde měla ztvárnit Catwoman. Sharon Stone si pak zahrála záporačku ve snímku Catwoman (2004) a zprvu se právě s ní počítalo do role Victorie Kord v tomto filmu. (fiLLthe3DD)
  • Celosvětové tržby činily 130 milionů amerických dolarů, což dělá z Blue Beetla nejméně výdělečný film v rámci série DCEU. V domovské USA ovšem „modrý brouk“ překonal v tržbách druhého Shazama (2023) a sequel Wonder Woman (2020) – ta ovšem byla do kin uvedena během pandemie covidu v roce 2020). (fiLLthe3DD)
  • Robustní meč, jenž použije Blue Beetle (Xolo Maridueña) v závěrečném boji proti Carapaxovi (Raoul Max Trujillo), je známý Buster Sword z herní série „Final Fantasy“. (NiWi)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Reklama

Reklama