Reklama

Reklama

Policie Modrava

(seriál)
  • Slovensko Policie Modrava
Česko, (2011–2022), 37 h 38 min (Minutáž: 54–66 min)

Tvůrci:

Jaroslav Soukup

Režie:

Jaroslav Soukup

Hrají:

Soňa Norisová, Filip Tomsa, Jaroslav Satoranský, Matěj Dadák, Zdeněk Palusga, Jan Monczka, Jaroslava Stránská, Michal Holán, Jana Boušková, Martin Davídek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu TV Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická v podání Soni Norisové, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana je vtipná, inteligentní a má veselou optimistickou povahu se smyslem pro humor. Tak se snaží řešit i jednotlivé kriminální případy, které se odehrávají v jejím regionu. V každé epizodě řeší Jana nový kriminální případ, na jejichž pozadí prožívá i soukromé vztahy. Děj doplňují svérázné a někdy i humorné figurky horských obyvatel. Mísí se v něm napětí a tajemství s lidskými osudy a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (TV Nova)

(více)

Recenze (168)

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečně naivní, hrozné "herecké" výkony některých postav. Hlavní postava v podání Norisové by se spíš jako šéfová policejního oddělení hodila jako hodná zdravotní sestra do Růžovky, Tomsa by mohl zastoupit malýho Olivu v My všichni školou povinní a pan Satoranský si střihnul dalšího Kubu z Krkonošských pohádek. Tvůrci udělali z policejního sboru hodný a chápající tým, který všechno vyřeší, protože je vede neskutečná intuice, souhra náhod a zločinci v oblasti Šumavy jsou jaksi na palici. No co už, stalo se, protože nedělní večery dávají všude hovno, tak jsem zvolil tuhle "oddychovku", celkem jsem se nasmál a kroutil hlavou nad naivitou některých dílů. A ještě něco - pokud je seriál vedený jako krimi, asi je něco špatně, když pachatele ve většině příběhů uhodnete už po 20 minutách...A to jsem se dozvěděl, že Nova se chystá natáčet další díly. Tak třeba se dočkáme od šéfa Horské služby, kterého hraje hokejový expert ČT Pospíšil i rozboru koz Soni Norisové elektronickou tužkou, nebo si střihne roli sňatkového podvodníka Vašet Tittelbach za nezapomenutelné zážitky u sportovních zpráv. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Samozřejmý je hlavní neduh a to každý týden jeden zapeklitý mord. Jestli to jde pochopit snadno v New Yorku, hůře v Midsomeru, tak opravdu těžko v Modravě, kde nežije ani 100 lidí. Pokud se přes to přeneseme je to "pohodová" kriminálka (dá-li se to tak napsat), ve které osudy a "charaktery" jednotlivých policajtů často hrají hlavní roli. Vraždy jsou totiž i přes úpornou snahu scénáristů většinou jasné i díky tomu, že vrahem je vždycky "ten novej"... Ale! Díky krásné přírodě, a civilní Soni Norisové se na to dá dívat. Jen tomu Kubovi prostě chybí Hajnej... nebo aspoň Anče. ()

Reklama

anitae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi jediné pozitivum je životní role pro kadeřnici z Discopříběhu :) a trapně dopadá i snaha o lidový vesnický humor. E1 Travička - nenadchne, neurazí. Nejtrapnější, za každou cenu vtipný policista Michal Holán? zůstavá i nových epizodách. E2 Studna - Jastraban, pošťačka mladice ve Favoritu. E4 opravář veteránů a hráč v rašelině. Trapné snahy o humor Boušková-Holán, Venca-kurva to nezachrání a ani Medvecká nevyniká. E5 Dlouhá ves a incest, ukradení králíci a dva podobní strejci...trapný humor, jeden doktor úplně na všechno...a tak to pokračuje až do konce seriálu. E6 fingované přepadení sámošky, mrtvola v řece a žena násilnického alkoholika. Asi nejvíc mě irituje policajt Jasňačka a nepovedený vesnický humor. E7 Módní přehlídka a problém Norisové se šamstrem. E8 Vykradený krám, černý odběr elektřiny a podváděná psychicky nemocná žena. E9 Modelka a smrt lichváře. E10 Volání do zahraničí přiblblého kluka. E12 Ztracená učitelka, češtinář Vízner, falešná tisícovka, zloděj kol - lepší díl , už bez Jasňačky. E13 Zastřelená v lese, ukradená mumie. E14 Mrtvola u rybníka, ukradené známky, podvod při vybírání důchodu a vykradený konzum. E15 Mrtvá na hřbitově, autobusáci a Jasňačka se vrací.. E16 Ukradený obraz, auto i ryby, hadí žena a svatba, ...zazvonil zvonec a Modravy je konec...hurááá a přetrvává podobný pocit zmaru jako u seriálu Případ pro exorcistu, a to co se mi líbilo na prvním dílu zde už nebylo. ()

geklon odpad!

všechny recenze uživatele

Já mám jedno takový pravidlo. Jakmile se někde objeví Tuc, je po prdeli, po legraci a po koukání. To si ten Soukup vážně myslel, že mu to bez povšimnutí projde? Doktor Z hor na Šumavě? Vždyť ani ta příroda není polehčující okolnost. Každé desetileté dítě umí se svým smartfounem udělat lepší záběry přírody. Zuzanko, tady ti tvoje charisma a sexepíl doopravdy nepomůže. Tohle je sračka a stejně jako se sračkou se s tím taky musí zacházet. Utřít zbytku z okolí a nemilosrdně spláchnout. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Věnoval jsem tomu 2 večery a viděl jsem dost. Zasadit kriminální seriál do Šumavského zapadákova bylo nesmyslné. V místě, kde si sousedi maximálně kradou dříví, se tak odehrává jedna vražda za druhou, kteté ovšem nevyšetřují specializované mordparty, ale skupinka vesnických strážníků vedená čubkou, které bych roli zkušené kriminalistky nevěřil ani po požití tuby rohypnolu. Rozdíl mezi Modravou a všemi těmi Ordinacemi a Ulicemi dělá jen ta prostoduchá kriminální zápletka, jinak je to stejný balast. ()

Galerie (662)

Zajímavosti (71)

  • V 8. díle na konci, když přijede doktor za Cermanem, potká nahoře Haničku s dítětem, která pronese: ,,Táta, dole." Jak ale zaznělo v 1. díle, není to její otec, ale bratr. (ČSFD)
  • Policistka (Jaroslava Stránská) jela za manželem do nemocnice se zapnutými majáky. Se zapnutými majáky však mohou policisté jet jen v určitých případech, tento případ (soukromé a neurgentní) však do toho zahrnout nelze. (PMUL)
  • Chata, kde se ukrývá zmizelý Valdman, se nachází na okraji osady Dobronín na Kozích hřbetech. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Reklama

Reklama