Reklama

Reklama

Policie Modrava

(seriál)
  • Slovensko Policie Modrava
Česko, (2011–2022), 37 h 38 min (Minutáž: 54–66 min)

Tvůrci:

Jaroslav Soukup

Režie:

Jaroslav Soukup

Hrají:

Soňa Norisová, Filip Tomsa, Jaroslav Satoranský, Matěj Dadák, Zdeněk Palusga, Jan Monczka, Jaroslava Stránská, Michal Holán, Jana Boušková, Martin Davídek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu TV Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická v podání Soni Norisové, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana je vtipná, inteligentní a má veselou optimistickou povahu se smyslem pro humor. Tak se snaží řešit i jednotlivé kriminální případy, které se odehrávají v jejím regionu. V každé epizodě řeší Jana nový kriminální případ, na jejichž pozadí prožívá i soukromé vztahy. Děj doplňují svérázné a někdy i humorné figurky horských obyvatel. Mísí se v něm napětí a tajemství s lidskými osudy a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (TV Nova)

(více)

Recenze (168)

anli 

všechny recenze uživatele

U televizních seriálů příliš času netrávím ,kriminálky mám ale rád."Policie Modrava"je točena staromódním stylem a musím říct ,že mě režisér Jaroslav Soukup velmi příjemně překvapil.Jasně ,nejde tady o žádné Sherlocovská a zapeklitá kriminální dramata ,ale lehkou a příjemnou televizní podívanou na nedělní večer.Scénář je lehký ,příjemně uprašující ,režisér ví co chce a režíruje v klidu a s vkusem a má k tomu skvělé herce.Moc jsem si užil Soni Norrisové,Jaroslava Satoranského,Jany Bouškové,Táni Medvecké a třeba taky skvělého Ladislava Mrkvičku.Snad jen Filip Tomsa by mohl trochu občas přitlačit na pilu a ještě zajít na hodiny herectví ,aby se ostatním alespoň vyrovnal.Byl až příliš toporný a upjatý.Hodně pozitivně hodnotím ,že se vše natáčelo v reálném prostředí a hodně v exteriérech ,což velmi pomáhá celému seriálu a nese sebou přece jen profesionálnější výpravu a produkci ,než studiové seriály.Každý dííl mě velmi příjemně utekl ,je tu i poměrně dost úsměvných momentů a postraních příběhů a celé dohromaqdy to vytváří slušný celek.Zejména při té dnešní televizní produkci.Vůbec se nebojím a dávám kašperských 75% .Pokud bych měl a chtěl jít výš ,bylo by potřeba přece jen přitlačit na scénaristickou a režísérskou kriminální pilu ,ale myslím ,že to sami tvůrci ani nechtěli.Každopádně bych řekl ,že se Modrava bude pravidelbě objevovat v televizním programu a stále se na ní budeme dívat. ()

Reklama

Pulper 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pilotní a poslední díl s ukradeným náhrdelníkem. Stačilo. Špatenka. Není to chyba ani herců (rozkošná Soňa Norisová), ani exteriérů, ani zápletky jako takové, ale překombinovaného scénáře a hlavně pana režiséra. Zbytečně a hnusně nedodělané a trapné. Všichni se snaží být světoví ve vršení motivů, zápletek a postav na místě činu, přitom by stačilo frknout jeden jakýkoliv jednoduchý zločin a to ne nutně vraždu, ještě ke všemu na Šumavě. Kdyby si tak vzali příklad z české klasiky (Hříšní lidé...) a raději pořádně vybudovali atmosféru a psychologii postav. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V roce 2011 vytáhla Nova několik svých TV filmů, které měli sloužit jako pilotní filmy k nově vznikajícím situacím. Vlivem různých situací to pak vypadalo, že žádný z těchto seriálů nevzniklo, ale Policii Modrava se nakonec po letech podařilo doklepat to k realizaci. Už od prvních dílů je poté jasně patrně, že se jedná o určitou variaci na Vraždy v Midsomeru, či krimi verzi Doktora Martina, tedy seriál, kdy máme na jedné straně krimi případy, a na druhé straně je dopovází obyčejný rutinní život místního obyvatelstva. V takto ladeném seriálu pochopitelně nesmí chybět romanticky krásné prostředí, které vybízí k návštěvě. Paradoxem takových seriálů je na druhou stranu to, že počet vražd z nich dělá v podstatě černou můru pro život. Modrava se nikterak nesnažila okouzlit složitým vyšetřováním či propracovanou detektivní logikou, ale šla na to takovým až lehce naivním způsobem a milým vyprávěním, které určitě nikterak neurazí, ale neudělá z ní ani klenot vysílání. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

V podstatě podepisuju honajzův komentář. Ano, 1. oddělení nebo Devadesátky jsou samozřejmě někde jinde, ale troufám si tvrdit, že mimo nich je Modrava v záplavě často až směšných pokusů o různé variace krimi žánru to nejlepší, co která televize od roku 1990 v oboru krimi vytvořila. Samozřejmě velké plus je za nádhernou šumavskou přírodu, ale i herecké obsazení je docela sympatické, postavy normální (tohle je případ, kdy ženská vedoucí funguje), případy nejsou nějak uměle komplikované a je to celé takové normální. Jestli by Šumava byla vylidněná? No, to se říká o Midsomeru taky. :) Je to tak 70 %, ale trochu nadhodnotím. ()

Galerie (662)

Zajímavosti (71)

  • Poručík Pavel Votava zvaný krásný Jája (Michal Holán) řekne v každé epizodě: „Jasňačka.“ (TomasSlach)
  • Část tohoto dílu se natáčela v obci Churáňov. (ArthasKarfa)

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Reklama

Reklama