Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Greenbrier Backcountry, Západní Virgínie. Chris Finn spěchá na pracovní pohovor a kvůli zácpě na dálnici se rozhodne zkrátit si cestu po lesní silničce. Nesprávně však zahne, zabloudí v lesní pustině a navíc se srazí s protijedoucím autem s pěticí mladých výletníků. Skupinka se vydá hledat pomoc do nejbližšího domu. Místo pomoci tam však naráží na rodinku zmutovaných kanibalských zrůd, která se baví štvanicemi na zbloudilé automobilisty a jejich krvavou likvidací. Stanou se mladí lidé dalšími obětmi šílených kanibalů? Kolik z hrdinů krvavou štvanici přežije a dokáže se dostat ven z lesa?

V produkci trojnásobného držitele Oscara za zvláštní maskérské efekty Stana Winstona a producentů mimořádně úspěšných hororů Resident Evil a Tajemství loňského léta vznikl podle scénáře zkušeného Alana B. McElroye (Halloween 4, Spawn, Tělo na tělo) horor evokující nejlepší díla žánru založená na minimálním vkladu financí a maximálním vkladu talentu strašit diváky. Debutující režisér Rob Schmidt nabízí děsivý příběh o skupince mladých lidí, která se v hlubokých lesích Západní Virgínie utkává s vražedným zlem ve stylu legendárního Texaského masakru motorovou pilou kombinovaného s děsivou atmosférou Záhady Blair Witch. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (563)

Krissty 

všechny recenze uživatele

Neskutečně neoriginální a neuvěřitelně trapný film! Postavy se chovaly často dost nelogicky a spousta věcí mi tam prostě neseděla.. Nemluvě o těch divných obludkách, které mi ovšem chvílemi přišly inteligentnější a "normálnější" než jejich oběti.. Sympatická mi ale byla Eliza Dushku, tu mám ráda.. A za ten nápad s incestem tedy na hodnocení ještě přidám.. A také oceňuji, že film není moc dlouhý, tvůrci asi tušili, že to nebude nic záživného :D ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Chcete se bát tak?... tak na tohle se radši nedívejte. Záporáci jsou docela k smíchu a u tohohle hororu jsem se vůbec nebál. Atmosféra tu není a na své si akorát přijdou milovníci krváků...40%. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Za scénku s policajtem *: "Mrtví? Kdo je mrtvej?" a lup šíp do oka :-DDD Jinak je to příšernost neskutečnýho kalibru. To by přejelo svou pitomostí i tank mé kolegyně z práce. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Kto by dnes nepoznal jednu z najznámejších hororových sérií hixploitation žánru a to Wrong Turn. Prvý diel tejto "úspešnej" hororovej série bol vždy narozdiel ostatných dielov niečim výnimočný. Zatiaľ čo novšie diely sú bez nejakej atmosféry, kvalitných hercov a dobrého scenáru, prvá časť ktorá to celé odštartovala od nich vždy vynikala. O čom teda je tento, novodobý kult? Celkom sympatická, hlavná postava filmu stvárnená D. Harringtonom sa autom chystá na nejaký pracovný pohovor (to je už ale pre nás nezaujímavé, takže rovno to preskočme k hlavnej zápletke). Skupina šiestich mladíkov sa po autonehode ocitá niekde na ceste blízko pustého lesa. Keď sa rozhodnú nájsť pomoc, vydajú sa na takú "menšiu prechádzku" do lesíka až kým sa nedostanú k nejakej divnej, zastaranej búdy. Zatiaľ čo po búde pozerajú ako na nejakej prehliadke v múzeu sa pomaly, no nebezpečne otvárajú dvere a na scénu prídu nie tak priateľskí ľudia. Alebo skôr mäsožraví, nenasýtení kanibali (áno, to je správne pomenovanie)- Úvodný diel Wrong Turn série sa mi vždy páčil - prekrásna príroda, kvalitné parádne zvrhlé gore scénky, dobré masky S. Winstona, dobrí herci, napínavé akčné a nezabudnuteľné scény - áno, to všetko Pach krvi má. Pri jeho sledovaní sa rozhodne budiť nebudete, atmosféra funguje skvelo, herci to zvládajú a sú celkom uveriteľní no chybou sú asi nezaujímavé postavy (osobne som nesympatizoval so žiadnou postavou, takže mi bolo celkom jedno, či niekto zomrie hneď na začiatku alebo prežije do konca a ešte bude žiť v nejakom blahobyte), niekoľko nezmyselných dialógov a vlastne ani samotný scenár nie je nič moc. To môžeme odpustiť, ale keď je v scenári tých chýb viac, môže to už niekomu nepríjemne lietať nad hlavu. Pach krvi toho vlastne neprináša veľa nového. Ba naopak, skôr sa inšpiruje jeho predchodcami ako je Vyslobodenie, Hory majú oči a spol., no ide mu to pomerne výborne. Celkovo to vidím ako výborný horor, ktorý by som mohol odporúčať každému. No tu to skončilo, ďalšie diely stále pribúdajú, idú kvalitou hrozne dole a strašne tak kazia povesť "prvej Pachu krvi". edit (7.1.2019): Odkedy som k prvému dielu Pachu krvi písal komentár prebehol už nejaký rok a pol a už niekoľko rokov, čo som ho prvý krát vôbec videl. Za tú dobu som ho videl už niekoľkokrát, teda aspoň som sa o to snažil. Avšak jediné, čo som od toho dostal je nuda. Absencia atmosféry, nudné vraždy a naháňačky, blbý scenár a tak podobne. Skrátka úplne odlišný zážitok, než vypisujem vyššie, horší. Preto znižujem hodnotenie - z pôvodných štyroch neskôr zmenených na tri, na finálne dve. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Nápad byl dobrý a hodně mi připomínal jeden díl Akt X. Muťákům na děsivosti přidaly i opičí zvuky jednoho z nich, ale denní světlo je naopak připravilo o veškerou hrůzostrašnost; kdyby je režisér nechal déle skryté, dodalo by jim to na tajemnosti. Postavy byly bez charakteru a mně bylo jedno jestli zemřou. Kdyby se tvůrci odprostili od fenoménu Vřiskot (jehož kouzlo ve dvojce už nepusobilo) a místo bandy teenagerů jako hlavní hrdiny do příběhu obsadily více povahově různých postav, které si taky prožijí nějaké poutě lesem a více děsu, než jen pár sekund, dalo by se mluvit o dobrém filmu. ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Když vyšel tento horor bylo mi 13 let a opravdu jsem neměl odvahu se na to podívat. Nebo díky nepřístupnosti jsem ani nemohl, kdo ví jak to bylo. Každopádně mi to jako nejbrutálnější ani jako nejkrvavější horor zdaleka nepřišlo. Prostě taková klasická béčková vyvražďovačka. Viděl jsem i lepší. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

opat takmer dobra brutalna uchylaren, kt. vsak musim priradit k teen vyvrazdovackam - v tomto druhu hororu je vsak len priemernou kravinou... ()

Sandiego odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film jsem shlédl po jedné oslavě s partou přátel v očekávání, že se budeme příjemně bát a lekat, bohužel jsme však celý děj prosmáli, protože jsme lekačky poznaly už minutu předem a "duchaplné" dialogy typu - Musíme utéci. Utíkejte! Všichni tady zemřeme! Kde je Leslie? Leslie!!! Ne!!! jsme už pro smích skoro ani neslyšeli. Navíc si logika příběhu asi vzala dovolenou a jeidné co mě snad zaujalo byly opravdu nechutné masky. ALe těm jsme se nakonec taky smáli... ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Potomci incestu :-))) tak to mluví za vše. Současný horory nemám ráda...vlastně, mám je ráda - vždycky se u nich děsně nasměju, simuluje mi to totiž pocit, že sleduju nadsázku Rodrigueze či Tarantina. Jejich hodnotu ale asi docenit neumím, jako žánr je to pro mě podprůměr (asi jako rom.kom). A smích, jakožto jedinej pocit, jež jsou ve mně schopny vyvolat, není to, co od hororu chci. Kde jsou umělecký skvosty z truhlice s nápisem "horor" jako Shining, The Thing, Jaws, Alien, Aliens...Jó, člověk může v létě plakat, kdepak jsou ty loňský sněhy, ale je mu to prd platný. Problém je, že každej rok sněží čím dál míň a padá čím dál míň kvalitní sníh. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Šest lidí se ocitne v hlubokém lese, kde sídlí trojice kanibalů. Ti mají chuť na čerstvé maso. Likvidace jednotlivých postav jsou samozřejmě nechutné. Nedoporučuju při filmu obědvat nebo krátce po něm. Myslím, že vás na chvilku přejde i chuť na pořádný steak. Krví a masakrovacími scénami se nešetřilo. Jedna malá informace na závěr. Otevřený konec se nekoná. Takže se z šera nevynoří něco, co nenechá vaši fantazii klidnou. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Ďaľšia čisto bezduchá vyvražďovačka. Pár brutálných scén, kde znetvorení mutanti efektne zabijú pár ľudí a toť vše. Možno, že sa režisér Rob Schmidt snaží naviazať atmosféru, ale v prvej polovici mu to absolútne nejde. Film je nudný a bezduchý, prázdny a o ničom. Potom, po návšteve turistov v chatrči, kde sa schovajú pod posteľ, film už pridáva a začína gradovať, ale opäť ma sklamal záver. Tretiu hviezdičku pridávam za výbornú časť v lese, keď ich išli mutanti vypáliť a oni museli zoskočiť z úkrytu na vrchole obrovského stromu,na konáre stromov. V rámci hororu slabší priemer, ktorý viac menej vzhľadom k súčasnej hororovej tvorbe skorej poteší. /60%/ ()

lestyna 

všechny recenze uživatele

Poutavá vyvražďovačka s bandou lidí, kteří si vyrazí do lesa a bohužel se jim to trošku zvrtne.Když do nich narazí spěchající chlapík,který si krátí cestu přes lesní zkratku, začnou hledat pomoc,protože jejich auta se stali mírně nepojízdnými.Pro jejich vlastní smůlu sice objeví dům,ale to co najdou v něm je poněkud odstrašující.Než si ale uvědomí co vlastně vidí ,už přijíždí ti milí lidé co v domě bydlí.A tak se z jejich výletu stane honička o život.Pomalu,ale jistě se začne skupinka zmenšovat a zmenšovat a to ne zrovna hezkou smrtí.Už chudák první oběť je zpola rozkrájená velmi divnou skupinkou ,,lidí,,kteří se chovají jako orangutani.Film sice nepřináší nic nového pod sluncem ,ale já jsem se bavila od začátku až do konce.Dávám 65%. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Já mám prostě tyhle vyvražd´ovačky se zmutovanýma kanibalama moc rád a Wrong turn mě moc potěšil. Už kvůli vynikajícím efektům z dílny již zesnulého velemistra Stana Winstona, který mimochodem film i produkoval, nebo kvůli té správné lesní atmosféře. Film, ke kterému se občas rád vracím. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Sice je to předvídatelné až na půdu (nebo spíš na rozhlednu?) a opravdu není tak těžké odhadnout, kdo to zabalí jako první, na druhou stranu pokud přistoupíte na pravidla téhle hixploitation hry, pak vlastně není moc co vytknout. Záporáci jsou na zábavné hraně mezi děsivostí a brutální sebeparodií, přičemž masakry svých obětí si dovedou užít s upřímnou radostí. Lovená zvěř v podobě věčně zhulené a promiskuitní mládeže pasuje do celého konceptu přesně tak, jak kážou žánrová pravidla a některé killy vážně stojí za to. Fajnová žánrová jednohubka. [65%] ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Je to brutálne, to je fakt, ale ničím nezaujímavé. Chýba tomu príbeh, záporákom presvedčivá motivácia a hlavným predstaviteľom charizma. Atmosféra je celkom slušná, réžia taktiež v pohode, ale je to len jeden teenhoror z mnohých. No na jedno pozretie to stačí. ()

Hadža 

všechny recenze uživatele

Skvely masakr uprostred lesa.Co na tom,ze to neni originalni,novatorske nebo sokujici.Je to slusny narez beckove typu. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Velice povedená variace na stokrát viděné. Nic nového, ale odsýpá to svižně, režie je nápaditá a některé scény fakt dobré. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

klasická teenagerovská vyvražďovačka ničím originálna, alebo výnimočná. herci sú značne toporní, dialogy sú tak stupídne, že to scénarista nemohol myslieť vážne a je tu i dosť nelogickostí. ako jednohubka to má však šancu uspieť (hlavne ak to budete pozerať s frajerkou). ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Po Remaeku Texaského Masakru Motorovou pílou je Pach Krvi ďalší veľký kultový horor môjho detstva. Avšak na rozdiel od maníka s motorovkou, ma táto snímka po bavila aj po dobrých desiatich rokoch... A čím to bude ? ako je to možné ?... No, predovšetkým tím, že teraz vidím ako sa tvorca nechal inšpirovať prostredím kultového thrilleru Deliverance. Dokonca ho tam v rozhovore spomenuli. Na takto skvelú produkciu sa pozerá jedna nádhera. Uveriteľnosť horských lesov, interiérov, hercov, buranov a masiek ma pri takomto druhu slashera nesmierne prekvapuje. Lepšia buranská vyvraždovačka v 20XX rokoch sa len ťažko nájde. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Normálně tomuto žánru moc neholduji, za svůj život jsem viděl asi tak dohromady 5 opravdových hororů, pokud nepočítáme Akta X a podobné věci (poslední dobou se ale chystám, že zkouknu aspoň ty hororové klasiky), ale ke sledování tohoto filmu jsem byl de facto "donucen" svými spolužáky, kteří nám tento film pustili ve škole, jelikož to bylo potřeba pro jistou akci. Říkal jsem si, že vzhledem k filmovému "vkusu" mých vrstevníků to asi nebude nic moc, ale aspoň se ulejeme ze dvou hodin. No nakonec musím říct, že jsem čekal mnohem horší film, ale světoborné to také zrovna nebylo. Úvod filmu byl poměrně zajímavý a intro s novinami slibovalo, že by to mohl být docela solidní film o smrtícím nebezpečí uprostřed lesů. Bohužel, když se objevil na scéně hlavní hrdina, došlo mi, že to bude jen další z těch současných "teen" hororových ptákovin, kvůli kterým nemám tento žánr rád. Co taky čekat od filmu, kde hraje Eliza Dushku (je to sice celkem pěkná holka, ale je to děsné herecké dřevo a nemám ji rád). A vlastně všichni herci nebyli nic moc, necítil jsem potřebu někomu z nich fandit. Pokud už od začátku není někomu jasné, kteří dva hrdinové z té party to nakonec přežijou, tak by se měl nad sebou zamyslet. Na horory sice nekoukám, ale hororová klišé mi jsou známá a zde jich bylo skutečně dost. Scénář nebyl nic moc, hlavní postavy se chovaly naprosto hloupě a nelogicky (holka má kolem sebe celý les, ale ne, radši jde na záchod do podivné zchátralé barabizny, kde je vůbec zázrak, že nějaký záchod má). Pár zajímavých momentů tento film měl, dokonce jsem se i asi 2x docela lekl, protože jsem něco nečekal, ale jinak mě ty brutální krvavé scény či zabijáčtí mutanti (kteří byli svým projevem spíše směšní a zároveň trapní) neohromili. Bylo tam hodně krve, mutanti vypadali celkem dobře, ale jako celek to působilo tak nějak lacině. O nějaké atmosféře nemůže být ani řeč. Naštěstí je stopáž poměrně krátká, když jsem se začínal opravdu nudit, byl najednou konec a já byl vlastně rád. Ke konečnému verdiktu - na jedno zkouknutí to nebylo zlé, je to sice docela blbost a chvílemi i trapná parodie sama na sebe, ale pár momentů mě zaujalo, má to spád, takže se většinou to nevleče a pokud na to koukáte s více lidmi, dokonce se u toho můžete pořádně zasmát (hlavně u mutantů). Sice tam byla zajímavá zápletka, ale mohlo z toho vzniknout víc, kdyby to nebyla jen hloupá vyvražďovačka pro mladé. Každopádně jsem čekal odpadový film, tohle dopadlo ještě poměrně dobře... P.S. Pokud chcete vidět zdegenerované vraždící mutanty, doporučuji raději epizodu Akt X "Home" ze čtvrté série. ()

Reklama

Reklama