Reklama

Reklama

Pátek třináctého 8

  • Česko Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po pekelném duelu s telekinetičkou Tinou v předchozím díle leží Jason pohřbený pod troskami mola na dně Křišťálového jezera. Zde jej vzkřísí elektrický výboj z porušeného kabelu a on se vydává dolů po řece hledat novou krev. Nalézá ji na výletní lodi Lazarus vezoucí třídu čerstvých maturantů na exkurzi do New Yorku, kam z nich nakonec díky jeho intervenci dorazí jen hrstka. Zbylí študáci se mu musí postavit v manhattanských docích, v metru, na Times Square i v kanalizačních tunelech pod Manhattanem. Osmé pokračování kultovní slasherové série 80. let v režii televizáka Roba Heddena. (Magic Box)

(více)

Recenze (193)

Luki.V 

všechny recenze uživatele

Nejrozporuplnější pátek ze všech. Takhle šíleně nesourodý a nevyvážený horor jsem snad dještě neviděl. Naprosto dokonalé, děsivé a napínavé scény (Například ta s Tamarou ve sprše) často okořeněné povedenými lekačkami střídají naprosto nudené a dementní (Aneb jak se zbavit 6 studentů co si o sobě moc myslí co nejrychleji aby mohl film pokračovat). Cinematografie je však nádherná, snové flashbacky jsou perfektně sestříhány (Před koncem film při autonehodě když se hrdinka dívá na hořící olejovou skvrnu jsem se opravdu zarazil, protože režisér má očividně na víc než ukazuje) a hudba s novým "ja-s-s-so-so-son-on" zvukem, která pěkně rozezvučí " všechny (jen) tři kanály je stále kvalitní. Stále však jde o řadove lepší film než díl V. A taky nesmím zapomenout zkritizovat Jasonův xicht takže "CO to KU*VA je?". ()

dundy666 

všechny recenze uživatele

Spoilers: Svět je malý. Poté, co ho šokem probudí něčí starý fén během jeho letního spánku, se Jason vážně naštve a začne exportovat i do Manhattanu.(už v předchozích dílech chodil po dni, ten má ale plíce, asi nekuřák :) ), aby měl zase koho zabíjet. Čirou náhodou cestou narazí na páreček souložících hrdliček, kteří zrovna vyhráli v aukci Jasonovu autentickou masku. Nakonec začne vybíjet borce na lodi s občasným používáním teleportů a s využíváním IQ 80 všech přítomných. Konec je nesmírně originální, jojo jeho výdrž bych chtěl mít měl by se dát na kaskadéra nebo na vytrvalostního běžce. Klasická Vorheesovka no, ten Jason je vážně nejlehčí role na světě :D ()

Patches1984 

všechny recenze uživatele

Jasonovi je už Crystal Lake malé, tak se rozhodne podívat se trochu do světa. A proč ne rovnou do New Yorku. Jelikož je to ale do Velkého jablka daleko, rozhodne se stopnout si na cestu výletní loď (čert vem, že ještě před chvílí obýval jezero někde uprostřed lesa, teď je najednou na pobřeží Atlantiku), která je úplnou náhodou plná čerstvých maturantů. A Jason tak má na celou cestu o zábavu postaráno. Divák na tom už tak slavně není, protože aby se bavil, musí nejdříve zcela úmyslně ignorovat jednu nelogičnost za druhou a přivřít oči nad triky a hereckými výkony, které jsou oboje na úrovni našich středoškolských pokusů o "natáčení filmu". Holt na Jasona osmičku asi moc peněz nezbylo. Proto se také do New Yorku podíváme až v poslední třetině filmu a ani to nebude žádná sláva - pár temných uliček, jedno přístaviště a stoky s toxickým odpadem, to jsou veškeré newyorské kulisy. A občas záběr na Sochu svobody, aby se neřeklo, že to vlastně může být jakékoliv jiné město. Jason si tu navíc asi uvědomil, že lidí je na světě příliš mnoho, aby je mohl všechny pobít, takže se soustředí jen na ústřední skupinku starých známých přeživších z lodi a civilisty z města ostentativně ignoruje. Ti mu to vesměs bez nejmenších potíží oplácejí a spíše než oslizlý maniak v hokejové masce na dosah ruky (potažmo nože) je trápí, když jim někdo mezi stanicemi zastaví metro nebo rozbije magneťák. Trochu se tak ztrácí dojem z jinak celkem povedených prvních dvou třetin, kdy je Jason ještě celkem ve formě. Snad jen za to, z nostalgie a za hlášku "Myslím, že bude produktivnější, když se teď rozdělíme.": 4/10 ()

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, že je to brak, ale séria potrebovala zmenu, a tá sa tu dostavila. Je to celkovo menej horrorové, Jason už nevzbudzuje žiadny strach, ale mestské prostredie pôsobí akosi dynamickejšie a filmu dodáva nový svieži nádych. Moje trojhviezdičkové hodnotenie teda odzrkadľuje mieru zábavy, akú mi tento film poskytol. Nie je to už o tom, čo sme mali na starých piatkoch radi, ale vždy je lepšie, keď prídu tvorcovia s niečím novým, akoby mali premielať stále tu istú látku dokola. Preto budem dobrý - 3* ()

mark9th 

všechny recenze uživatele

Veľmi osviežujúce po predchádzajúcich dieloch. Prvýkrát stretneme Jasona aj inde než len v jeho typickom prostredí. Scéna na streche je topka :). Prvých 6 častí sa snaží pokračovať v začatom príbehu a udržiavať ''pôvodného'' Jasona. Od sedmičky, každý ďalší diel príde s niečím novým a niekde to nevyjde ako napr. v ''The New Blood'', niekde zasa áno. To je samozrejme iba môj názor. Každopádne toto bola tá dobrá časť tejto série. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Změna prostředí až tak moc neprospěla, ale určité „nové“ tu něco bylo. V závěru dobrá práce maskérů. Dějově stále stejné, v podstatě už nic překvapivého. ()

JackBurda 

všechny recenze uživatele

Na to, že už je to osmej díl, to není špatný. Hlavní duo je fajn a pan strýček je k popukání, ovšem ostatní jsou jen nezajímavej komparz na vybití. Jak už bylo řečeno, v Manhattanu se to moc neodehrává, ale na tý lodi to není vůbec špatný. Jason je ve formě, naučil se pořádně teleportovat a zabíjí vtipně(Boxer dostane ránu, učitel plavání se utopí...). A po přechodu do Manhattanu je to fakt docela sranda (billboard), ale opět to zabije konec, kterej fakt nedává smysl. ()

Pohodex 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že několikrát jsem měl záchvaty smíchu, ale nehodnotím to tu jako komedii. Filmařsky je to naprostý odpad, Jason na Manhattanu zkrátka fungovat nemůže a to nemluvím o scénách, kdy si to Jason ladným krokem šine, aby se vzápětí objevil před sprintující obětí. Popřípadě se objevuje v rohu místnosti, kde ještě před chvílí nebyl a nemohl se tam dostat. Přes to všechno mě tyhle nedostatky dobře bavily. Filmu ale neodpustím, že naprosto rezignovat na originální mordy a jejich kvalitní zpracování. Většinou tak samotnou vraždu ani nevidíme. Zlatým hřebem je uražená hlava, ale to bohužel za mě nestačí. Mačety v hlavách, kopím probodnutá souložící těla nebo křovinořezem upravená záda, o tom si bohužel můžeme v tomto díle nechat jen zdát. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Trapas. Na lodi nuda, v New Yorku nuda. Dokonce bych řekl, že postupem času, je celá série víc a víc pro děti. Jason podřízne toho kapitána, což byla vyloženě debilně zfilmována scéna a on ani nekrvácí, jen to tam má trošku od krve. Dobrá práce pane režisére. Poprvé tady byly použity efekty. Samozřejmě to dopadlo bídně, protože jet na člunu v mlze, který očividně stojí a za nimi je plátno nebo hořící Jason na konci, to je na vypíchnutí očí. Nepochopil jsem, jak do toho zapadaly ty halucinace hlavní hrdinky. Ale zase to mělo dva dobré momenty. Jason a pankáči a ta uražená gumová hlava. Ještě bych zapomněl na dobře znějící titulní song a lahodnou Tamaru, tu bych si dal. 2-* ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Dobre odrbávajúci názov, keďže náš Jason sa dostane na Manhattan cca ani nie polhodku pred koncom a priznám sa, že ani vraždy nie sú nejak extra fajn, krom tej z gitarou a funny vyradenie černocha. No ale najviac musím pochváliť scénu kde sa na Jasona vrhne pár týpečkov a on im ukáže ksicht. No to bolo brutus. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Logika tentokrát dostává na prdel už od samotného začátku, je to fakt bída. Co se vražd týká již jim chybí nápad (což je i logické, po tolika mrtvolách je těžké přijít s něčím novým) definitivně a pokusy o něco novátorského jsou spíš k vzteku. Jason je tentokrát úplnej Chuck Norris, všude je, všechno umí a všechno ustojí. Vysoké tempo vražd na lodi poněkud upadá ve chvíli kdy se přesuneme na pevninu, ale ani to není ke škodě, protože tu jedinou hvězdu dávám za některé fórky, které se udály právě tam. Mám na mysli třeba pohled na hokejový bilboard, "boxerský" zápas nebo sejmutí masky před partičkou chuligánů. Nebýt podobných blbůstek dal bych tentokrát Odpad!. Takhle alespoň 20 % ()

Cechyno4 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé, velice slabé. Místy až humorné. Jason už tedy vstal potřetí z mrtvých. Třetí zmrtvýchvstání už bylo zbytečné. Zbytečně se takhle protáhla celá série, navíc o hodně nekvalitní díl. Směšné scény byly např. boxování do Jasona na střeše a následná uražená hlava protivníka. K tomu nepřemožitelný Jason. Na konci mě alespoň pobavila scéna v kanále, kdy Jason odhalil tvář. Jinak velmi podprůměrný horor. Bída. ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Desat rokov ubehlo od premiery a odvtedy sa natocilo dalsich sedem Piatkov trinastych. V osmicke sa uz dej neodohrava v nejakom zapadakove plnom chát v okoli tmaveho lesa, ale blizsie pri civilizacii. Co dava mojmu podvedomiu v niektorych momentoch iste signaly, ze sledujem nejaky iny horor. Ale to je len prechodne, hned ako Jason zacne santit tak si uvedomim, ze sledujem jednu z najlepsich, ak nie najlepsiu cast. Prave kvoli faktu, ze sa to odohrava v New Yorku je mozne, ze tento diel si zapametam najskor, kedze sa mi vsetky ostatne pletu a vlievaju do jedneho ako Halloweeny ci Nocne mory v Elm Street. Troska sa nam pripomenul stary miestny blazon z jednotky, ktory vie predvidat krvavy masaker a patricne to obyvatelstvu na lodi dava najavo. Jason sa tu vie dokonca teleportovat /fyzicky nemozne premiestnenia z jedneho miesta na druhe/, alebo zeby bol fakt nadprirodzeny? Hlavné dievca a aj jej psik su sympaticki, Jason vrazdi ako za mlada a sem-tam sa aj zasmejeme na Jasonovom ciernom humore. Prekvapivo nie zly film. ()

FREEWHEELER 

všechny recenze uživatele

Saw navždy VIII: Posledný (sa) vystrel! | Mne sa náhodou tento diel páčil. Trapárňa šla trošku bokom, nik neriešil hovädziny, Jason vraždil, Dagget som videl. ()

VanBradley89 

všechny recenze uživatele

Jason na Manhattanu. Ten název sliboval mnohé, ale nenechte se zlákat. Hodinu času strávíme na lodi, když se pak dostaneme do Nového Yorku tak v jeho ulicích budeme všehovšudy pět minut. Jasný mělo by to být už jako ve městě, ale nejdřív je to v přístavu a potom v kanále. Jason jede metrem a....nic. Je plný lidí a on akorát odstrčí jednu ženskou. Vystartuje po něm rádoby drsná parta a....nic. Ukáže jim znetvořený obličej a oni utečou. U předchozího dílu jsem si stěžoval na jednu teleportační scénou, která bila do očí. Tady je to pořád. Oběť utíká, ohlíží se. Jason je od ní daleko a najednou je před ní a už jí zabíjí. Je tu u malý Jason, ale vypadá úplně jinak než v prvním díle. Má spoustu vlasů a není znetvořen. Teda krom asi jediný nebo dvou scén. A vrcholem je konec. Po Jasonově smrti. Zklamání. Strašný zklamání. Od odpadu to zachránilo jen několik povedených vražd a vtipná scénka v přístavu, když Jason vylézá z vody a spatří obři bilboard. PS:Všiml si někdo nápisu Jason Lives v metru na tom plakátu? ()

Fíma 

všechny recenze uživatele

Tak sice jsem se u toho občas zasmál, ale že by mě něco děsilo? Jasonova rutina tentokrát na výletní lodi a v New Yorku. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Jasná změna je naprosto zřetelná. Jason opustil svoje kotvy v Crystal Lake a vydal se rovnou k lodi Lazarus,kde čekala slušná banda debilů,které bylo potřeba pokud možno utišit.Jsem rád za změnu a vítám ji,protože osvědčené zeměpisné trio(voda.les,kemp) už vážně nemělo co nabídnout.Bohužel Jason na Manhattanu je taky skvělý promo,protože Jason tam nakoukne jenom tak očkem. Připomnělo mě to film Predátor 2 a docela jsem se těšil,jak se to tam začne kosit.Efekty ucházející,slušný hudební doprovod,ale atmosféra je už bohužel na -20. ()

martins 

všechny recenze uživatele

Jason nezklamal v podání Hoddera znovu skvělý, bohužel zbytek herců opět tristní, až na hezkou tvářičku Tiffany Paulsen , která se však na plátně sotva ohřeje, studentíci si hrají na zabijáky a většinou nevydrží ani pár vteřin, nakonec Jason umírá v toxickém odpadu, no je to sice originální, ale radši už to neměli točit. ()

Reklama

Reklama