Reklama

Reklama

Ashes to Ashes

(seriál)
Velká Británie, (2008–2010), 23 h 36 min (Minutáž: 59 min)

Tvůrci:

Matthew Graham

Hudba:

Edmund Butt

Hrají:

Philip Glenister, Keeley Hawes, Dean Andrews, Marshall Lancaster, Montserrat Lombard, Joseph Long, Geff Francis, Grace Vance, Amelia Bullmore, Daniel Mays (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Copak se asi stane, když vám před očima cvakne spoušť a vzápětí nato se vám střela z revolveru zaryje do hlavy? Dříve než dopadnete na zem, ta jedna jediná kulka vás může v mžiku strhnout na věčnost. Nebo snad někam úplně jinam? Třeba někam na tu táhlou tenkou hranici mezi životem a smrtí. Alex Drakeovou, šarmantní a úspěšnou londýnskou policistku, přesně taková střela poslala ze současnosti do roku 1981 nebo alespoň na místo, které se mu více než velmi věrně podobá, a to nejen kouzlem osmdesátých let, ale také realitou tohoto vjemu. Zmatená, zato živá a zdravá se Alex po prvotním rozrušení opět připojuje k policii, vydává se řešit případy a s tím i jedinou věc, která jí pro tuto chvíli zbývá – bojovat. Bojovat, aby našla cestu zpátky domů. Spin-off úspěšného britského krimi seriálu LIFE ON MARS. (Puddle)

(více)

Recenze (36)

Axident 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím, jako velký fanda LOM zcela souhlasit s Wotanem a jirkanovem77 a nikoliv s EdouS. Nevstoupíš dvakrát do téže řeky, řekl bych, když už chtěli BBC pokračovat v tom skvělém nápadu a provedení, což bych plně pochopil a uvítal, měli zachovat Sama a původní seriál, tohle působí až nepochopitelně, co se nápadu týče ("celý si to zopáknem, ale s ženskou a v osmdesátkách"), až mě to u jinak skoro dokonalých věcí od BBC překvapuje. Bohužel, navíc mám též problém s hlavní hrdinkou, jejíž projev mi vůbec nesedí a užívám si jen notně obroušeného Hunta. Je to skoro totéž, ale s podstatně méně sympatickým hlavním hrdinou (-kou) a prostě podruhé. Škoda. ()

vojo 

všechny recenze uživatele

Príťažlivá hlavná ženská postava Alex Drakovej je fajn ako aj základná dejová línia, ktorá mieri v tretej sérii do výborného finále, no dosť mi liezli na nervy Alexine hysterické záchvaty, našťastie "Džini Dží" to všetko istí svojimi hláškami aj napriek tomu,že whisky riedi talianskym vínom.... ()

D.Sleeper 

všechny recenze uživatele

Těsto hněteno se stejnou ingrediencí jako v případě LoM :) Vzhledem k průměrné české seriálové buchtě hnětené v současnosti, jde z pohledu gurmána asi o stejný kontrast, jako když do nejmenované čtvrti v Ostravě s většinovou menšinou a s autoparkem převážně z východního bloku ještě z časů L. I. Brežněva, přijede vyšperkovaný Rolls Royce libovolného typu a stáří :))) ()

lepik 

všechny recenze uživatele

Takové je a není pokračování Life on Mars. Glenister to rozpálil ještě víc než předtím a společně s novou supr čupr sympatickou hlavní hrdinkou Hawesovou tvoří fajn dvojku, na kterou vás bude bavit koukat... Nicméně to beru a neberu jako pokračování LoM a na kvality svého staršího brášky to podle mě už nedosáhlo. 4,28* (:-D) Edit: Opravdu jsou doufal v nějaké elegantní zakončení a... byl jsem spokojen! ()

ottik274 

všechny recenze uživatele

O malej, ale opravdu malej chloupek horší než Life on Mars. Rozhodně stojí za shlédnutí. No, a ten závěr, ten prostě musíte vidět..... Navíc výborná hudba. "You've just been quattro'd" ()

Georgina85 

všechny recenze uživatele

Návrat do osmdesátých let se vším všudy a mnohokrát lepší než Life on Mars. Pro milovníky kriminálek a cestování časem v netradičním zákulisí je toto to pravé ořechové, A bez žádných předsudků můžu říct, že je to můj nejoblíbenější anglický seriál. ()

Carnosaurus 

všechny recenze uživatele

Po Life on Mars přichází upgrade na vtipnější, vyspělejší a propracovanější verzi. Ne o moc, ale je sympatické, že i ostatní postavy tentokrát dostávají více prostoru se rozvinout, něčím zaujmout a něčím překvapit. Ze začátku to vypadalo beznadějně, ale Alex se dokáže dostat pod kůži ještě hlouběji než Sam a určité zvrácené kouzlo osmdesátých let (znám jen z filmů a vyprávění), spolu se spoustou překvapení, tvoří chutný, ne-li výborný guláš (guláš v dobrém slova smyslu). Co víc by měl člověk od tv série chtít. ()

Raz2 

všechny recenze uživatele

Asi každý tady bude logicky srovnávat s Life on Mars. Podle mě je Ashes to Ashes velmi zdařilé pokračování tohoto výborného seriálu. LoM mělo možná jen o něco lepší atmosféru, možná i proto, že 70. léta mám radši než 80. S Alex to určitě nebyla láska na první pohled, ze začátku mi strašně lezla na nervy, ale čím víc se první série chýlila ke konci, tím víc mi ta holka byla sympatická. Nakonec jsem si ji oblíbil úplně stejně (a možná že trochu víc) jako Sama. Navíc se ukázalo, že hlavní postavou byl nakonec stejně Gene Hunt a ten neztratil vůbec nic na svém kouzla, a v neposlední řadě Quattro, to je prostě super žihadlo. Finále bylo výborné, jediné čeho jsem litoval, bylo to, že už je konec. Kdy si tohoto kvalitního dílka všimnou i české televize? Ze zahraničí přebíráme kdejakou blbost, tak proč ne pro jednou kvalitní seriál (i když se trochu obávám, že dabovaný Gene Hunt bude tragédie). ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Life on Mars je jednoznačně barevnější a živější. Tady je to o trochu více psycho, a místy až moc psycho ... Jako šéf je šéf, to bez debat ... ale celou tu dobu seriálu jsem jen čekal, jak to celé dopadne ... ()

Baerdeller 

všechny recenze uživatele

Je to pokračování a zároveň to pokračování není. A teď tohle vskutku "geniální" tvrzení zkusím i rozvést. Aby jste si Ashes to Ashes mohli zcela užít a patřičně vychutnat, musíte znát "předchůdce" Life on Mars, protože se na něj hojně v hojné míře odkazuje... Zároveň vám ale shlédnutí Ashes to Ashes vaše poznatky o světě Life on Mars nijak nerozšíří, ba naopak vám je zválcuje bagrem... Takže by možná nebylo od věci AtA a LoM od sebe separovat a při jejich hodnocení je brát jako dva samostatné subjekty... Dobře a teď co máme dál - LoM je lepší. Proč? Protože působí celé dvě sezóny uceleně; na člověka dopadá strach z nejistoty; neví co se děje; seriál ani na konci doslova neřekne jak to bylo(je) a člověk musí zapojit mozkovnu a skládanku si tak složí každý sám, přičemž každý člověk může dojít k jinému výsledku... Kdežto Ashes to Ashes má série tři; provázané mezi sebou nijak nejsou; každá vypovídá svůj "příběh"; a všechno vysvětluje doslova... První série je trochu okoukanější, kdy se jen kopíruje linka z LoM, přičemž na rozdíl od sympaťáka Sama, je naše inspektorka příjemná jak osina v záděli... Opravdu jsem to chtěl v první sérii vzdát... Jediné, co v první sezóně vyčnívá, je rudě žhnoucí Quattro a nadsamec Gene "Genie" Hunt. Druhá sezóna je už o něco lepší. Zápletka má konečně grády; pocit melancholie, jenž známe z předchůdce, dorazil taktéž a "nevysvětlitelné" věci a zážitky se na sebe jen kupí. Tedy jen do posledního dílu, kdy je vše urovnáno a vysvětleno. Samozřejmě excelentní Quattro a nadsamec Gene "Genie" Hunt zůstávají. Třetí série je znovu nejméně o třídu lepší než předchozí, plus přidává novou důležitou postavu. Nemá cenu to dál rozvádět, akorát bych něco mohl zbytečně vyspoilerovat a ne... to se musí vidět. Konec je bomba. Opravdu jeden z nejlepších konců, které v seriálových vodách najdete... Sice ne tak dobrý jako v LoM, ale jen o kapičku horší. Takže mazejte si to sehnat a zkouknout! Povinně! Ale až po LoM! To jak se ta výsledná rovina povedla tvůrcům vybalancovat - to se prostě jen tak nevidí... 5* Nejde jinak i přes to, že ten začátek je prostě trochu vláčnej. ()

Jean_Calid 

všechny recenze uživatele

Těžce se hodnotí seriál, když nejsem schopen zhlédnout konec 2. dílu. Life on Mars se mi líbil, ale jeho volné pokračování mě neuvěřitelně irituje. I když je představitelka hlavní role hezká ženská, nakecá toho až přespříliš. Kdyby takhle neustále žvanil bláboly Sam Tayler, tak ho expres šoupnou do nejbližšího cvokhausu... ale jí to až trapným způsobem prochází. To není detektivka s nádechem tajemna, to je jen okecávání už viděného. ()

Krapet1 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si myslela, že 80 léta byla děsná, šílená "mrkváčová" móda, trvalá apod. Ale jakmile dorazil Gene v červeném quattru věděla jsem , že to bude láska na první pohled. V Life on Mars mi neseděl Sam, takže se mi LOM ani nechce moc hodnotit. Pro mě je ATA prostě lepší, protože Genovi zdatně sekunduje úžasná Bolly. Kudrnatý Raymondo a melír Chrise bude navždy mém srdci....:-)) ()

maestrum 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mám hudbu 80tých let rád, v seriálu mi vůbec neseděla. To, co dělalo LoM tak skvělým...příběh, řízná rocková hudba + Bowie a vtip, zde jednoduše chybí. Drake ani zdaleka nesahá Samovi po kotníky, jeho charizma zde prostě chybí. A jestli byl závěr LoM vyhlášen jako jeden z nejlepších konců seriálu, tak u AtA je to přesně naopak. ()

ondrasheq 

všechny recenze uživatele

Podruhé vyluhovaný čaj ze stejného pytlíku. Toho si tvůrci byli vědomi, tak přitlačili se "zábavností", která je občas na křeč. Nejlepší postavy jsou pryč (Sam, Annie, barman) a nebýt DCI Hunta a jeho hlášek, už by prakticky nebylo na co koukat. ()

Reklama

Reklama