Reklama

Reklama

O poklad Anežky České

(pořad)
Soutěžní / Historický
Česko, 1993, 129 x 34-50 min

Účinkují:

Marek Eben (moderátor), Klára Kovaříková, Klára Doležalová, Miroslav Fantyš, Luděk Munzar, Karel Augusta, Pavel Nový, Dana Morávková, Jiří Zahajský, Dana Hlaváčová, Markéta Hrubešová (více)
(další profese)

V soutěžním cyklu budeme postupně navštěvovat hradní a zámecká sídla v jednotlivých koutech naší země. O jejich bohaté minulosti se dozvíme nejen díky otázkám připraveným pro soutěžící, ale také prostřednictvím historických epizod v podání předních herců. (Česká televize)

Recenze (128)

haWranka

všechny recenze uživatele

Hmmm, vzpomínky na dětsví. Ráda navštěvuju hrady a zámky, zajímám se o historii, takže tohle mě vždycky bavilo. I když jsem neznala odpověď snad na jedinout otázku. Jak bych na tom asi byla dneska...? Radši to nechci vědět. Každopádně tohle byl jeden z mála televizních pořadů, kde se člověk zábavnou formou opravdu dozvěděl něco nového. Víc takových, míň přiblblých talentů a blbců ve vile. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Poklad mezi všemi televizními pořady vůbec. Dialog "Ano, Kláro?" - "Jistě, Marku." je nezapomenutelný, stejně jako udílení stříbrných, hrané scénky předních českých herců a procházky po tvrzích, hradech a zámcích Čech, Moravy a Slezska. Bohužel, pozdější variace na téma pod názvem O korunu krále Karla byla výrazně slabší. Jediné, co zůstalo, je rekapitulace v cyklu střiháků To byl...?, což není mnoho. Škoda. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Ondřejem (uživatel Nach). I v mých očích šlo o jednu z nejlepších vědomostních soutěží té doby. Možná jsem nevynechal ani jeden díl, ale přísahat bych na to už dnes nemohl. Jako děcka jsme to sledovali, líbili se nám dobové kostýmy, hrané scénky i historické fakta, no a samozřejmě v té době mladičká Klára Doležalová. ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

no, trošku náročnější soutěž pro náročnější, nedávno se na netu objevilo pár zajímavých sestřihů: http://www.youtube.com/watch?v=h22qivdD4X8&feature=related _jinak obvykle se spíše posmívám lidem, co moc nevědí(videa z pořadů tv nova té doby - kolotoč často spíše smutný.), ale spíš to je tak pro zajmavost - móda 90. let v postkom. Česku....jinak poučné, avšak nepříliš záživné..prostě Česká televize - zastaralé postupy, neatraktivní výhry, dlouhou dobu slabší grafika..ikdyž pochopitelně u něčeho takového na tom zas až tolik nezáleží..... ()

HrochOch 

všechny recenze uživatele

V rámci pokrytectví mně vlastního, nestrpím sledovat pořad, v němž životní teoretici s opovržením frkají nad banalitou otázky typu "Ve kterém roce vyléčil Karel IV. svůj poslední hemeroid". S úžasem ale věřím, že na světě existují lidi, jejichž mozkové závity se v rámci daného tématu mají chuť alespoň vyskytovat.. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Miroslav Fantyš hraje v cyklu roli takzvaného pregéře. Pregéř je název mincovní lavice pro výrobu mincí a později byl takto označován dělník razící mince. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno